ora: 15:12, 19 mai 2017 11819
Autor: Ruxanda Macuh

Ucraina avertizeză: Vom închide frontiera cu regiunea transnistreană, dacă vor apela la ajutorul Rusiei


Ucraina avertizeză: Vom închide frontiera cu regiunea transnistreană, dacă vor apela la ajutorul Rusiei
Foto: ng.ru

Ucraina ar putea închide punctele de trecere la frontieră cu regiunea transnistreană dacă aceasta se va adresa Rusiei pentru asigurarea securității la punctele de trecere moldo-ucrainene.

Despre aceasta a anunțat sefa delegației permanente a Ucrainei la Adunarea Parlamentară a NATO și deputat în Parlamentul Ucrainei, Irina Friz.

Mai devreme, șeful departamentului de externe a regiunii transnistrene, Vitalie Ignatiev, a declarat că regiunea transnistreană se poate adresa Federației Ruse pentru a cere asigurarea securității la punctele comune de trecere pe sectorul regiunii transnistrene.

„Declarația șefului departamentului de externe a nerecunoscutei regiuni transnistrene despre intenția de a se adresa autorităților de la Moscova pentru a numi reprezentanții ruși la frontiera Republicii Moldova cu Ucraina în sectorul regiunii din stânga Nistrului nu va rămâne fără atenție din partea Ucrainei. Într-astfel de caz vom iniția închiderea completă a punctelor de trecere în această regiune”, a declarat Irina Friz într-o postare pe pagina de socializare.

Potrivit ei, Ucraina ar putea închide complet accesul la frontiera cu regiunea transnistreană, în cazul în care vor fi observați reprezentanții Federației Ruse în apropierea graniței dintre Ucraina și nerecunoscuta republică. 

În timpul vizitei premierului Republicii Moldova, Pavel Filip la Kiev pe 13 februarie, s-a stabilit acordul cu autoritățile din Ucraina de a accelera acțiunile privind instituirea controlului comun pe segmentul transnistrean al frontierei. Astfel, se așteaptă ca până la sfârșitul anului curent își va începe funcționarea primului punct de control „Cuciurgan”.

Comentarii (
)

Login


Email:

Parola:Creează cont | Ai uitat parola?
Facebook Google Yahoo Mail.ru
 • +3 (3)
  ..corect..trebuie de conditionat..
 • +4 (4)
  Și "Bâdlele" de la noi la fel trebuie să facă, nu să-l numească pe separatist, președinte. Iar unimedia și alte portaluri de știri să nu-i numească pe separatiștii care se duc în rusia, drept persoane plenipotenţiari...
  • +3 (3)
   Badlele de la noi sa interzica accesul separatistilor prin aeroportul Chisinau. La fel cu asa numitii "pacificatori" rusi,astfel demult era rezolvata problema.
   • +2 (4)
    De ce nu-i ceri lui Ghimpu sa faca acest lucru,doar e parte din "guvernare"? De ce pe "marele patriot roman" Ghimpu nu-l deranjeaza aceasta situatie (si multe altele de acest gen) nu va puneti intrebarea (voi - sustinatorii acestui tip)?
    A uitat si de procuror european,si de altele,dupa accederea la treuca...
 • -2 (4)
  dodon nu va permite sa fie strimtorat anclavul,doar raspunde cu capul in fata tarului
 • +2 (2)
  De 25 de ani in urma trebueau blocati(sau trimisi in masa) separatistii si demult aveau sa fie in componenta RM si se uita totul, insa ticalosiea nu lea permis demnitarilor sa hotarasca intrebarea.Asa ne este neamul moldovenesc, numai lasi si tradatori(ii am in vedere pe cei ce detin puterea)

×
Politic
 
Căutare
Login
Top taguri
Blogs.UNIMEDIA