ora: 12:49, 17 iul 2013 3790
Autor: Victoria Dumbravă

TVR1 și-ar putea relua transmisiunea pe teritoriul Republicii Moldova


TVR1 și-ar putea relua transmisiunea pe teritoriul Republicii Moldova
foto simbol
Foto: vivatv.ro

În timpul apropiat, pe teritoriul țării noastre, ar putea fi reluată transmisiunea postului național român de televiziune, TVR1. Anunțul a fost făcut de președintele Nicolae Timofti, în urma întrevederii avute cu omologul său român, Traian Băsescu.

„Am stabilit să reluăm cât mai curând problema transmisiunii postului TVR1 în țara noastră”, a declarat Timofti, citat de UNIMEDIA.

În același context, șeful statului a calificat vizita omologului său drept una extrem de importantă. „Am avut discuții călduroase și consistente cu domnul Băsescu. Este un prieten al Republicii Moldova. La întâlnirea de azi am trăit un sentiment de frățietate”, a subliniat președintele.

UNIMEDIA menționează că în anul 2007 autorităţile de la Chişinău au retras licenţa de emisie a postului public român de televiziune TVR1.

Ulterior s-a decis ca pe aceeași frecvență postul local TV 2 Plus să retransmită programele postul de televiziune român Antena Internaţional. La scurt tip 2 Plus a început să pună pe post 70% programe proprii, lăsând restul de 30% postului român de televiziune Antena 1.

În noiembrie 2010 pe frecvența respectivă a început să fie transmise gratuit unele emisiuni ale TVR-ului. În prezent 2 Plus difuzează în special telenovele latinoamericane şi buletine de ştiri.

Zilele trecute, adevărul.ro, ediția din Moldova, scria că Societatea Telefe M International din Republica Moldova, fostă deţinătoare a licenţei de emisie TV prin eter pentru studioul TV 2Plus, a anunţat că şi-a redus capitalul statutar de la 80.65 de milioane de lei la 5.400 de lei, adică de 15.000 de ori. Compania ar urma să fie lichidată.

Comentarii (
)

Login


Email:

Parola:Creează cont | Ai uitat parola?
Facebook Google Yahoo Mail.ru
 • +7 (7)
  Treabuia sa vina Basescu la Chisinau sa rezolvati problema TVR-ului, Ghimpu a avut probleme cu "zapravshili"... in loc sa rezolve problema cu TVR ...
  • 0 (0)
   15 Gb de stocare pe internet+ 5 Gb daca te inregistrezi pe linkul dat.
   https://copy.com?r=yKD7UF
 • +4 (4)
  eu credeam ca problema a fost demult rezolvata !? Sper ca în timpul cel mai apropiat TVR 1 va avea transmisiune din nou în RM.
  • +5 (5)
   Cum să nu...după ce fregvenţele cu acoperire naţională au ajuns la Plahotniuc
 • +2 (2)
  Probabil vor retransmite TVR1 digital, DVB-T, iar in analogic va ramine din pacate tot c-analul lui Ulinici....
 • +5 (5)
  TVR1 a fost eliminată de comunişti, dar ştampila pe verdictul final l-au pus ăştia de la guvernare....Moldovenii trebuie să ceară dur revenirea acestui post în condiţiile iniţiale....Turcii pentru un biet parc au declanşat manifestaţii de proporţii....
 • +2 (2)
  Doar TVR1?
  eu vreau toate TVR-urile ;)
 • +3 (3)
  ...era si timpul !!!
  Bravo Timofti, bravo Basescu !

×
Media/IT
 
Căutare
Login
Top taguri
Blogs.UNIMEDIA