ora: 18:27, 20 mai 2014 3451

„Turneul politic” al lui Filat în SUA


„Turneul politic” al lui Filat în SUA
Victoria Nulland și Vlad Filat
Foto: pldm.md

Aflat în vizită în SUA, preşedintele Partidului Liberal Democrat din Moldova, Vlad Filat, a avut o întrevedere cu adjunctul secretarului de stat pentru Europa şi Eurasia, Victoria Nuland și Joe Pitts, influent congresman din cadrul Comisiei pentru Energie şi Comerţ a Camerei Reprezentanţilor, care a înregistrat recent Grupul politic de sprijin al Republicii Moldova în cadrul Congresului SUA, transmite UNIMEDIA cu referire la comunicatele PLDM.

Victoria Nuland şi-a exprimat încrederea în succesul integrării europene a Republicii Moldova, menţionând ca ţara noastră a înregistrat progrese în promovarea reformelor, în dezvoltarea infrastructurii, dar cea mai importantă realizare a cetăţenilor este faptul că pot circula liber în UE.

Adjunctul Secretarului de stat al SUA a subliniat importanţa informării corecte a cetăţenilor despre avantajele enorme pe care le aduce integrarea europeană, insistând asupra unei comunicări mai strânse şi dinamice cu populaţia din stânga Nistrului, inclusiv în contextul apropiatei semnări a Acordului de asociere şi de liber schimb. La fel, Victoria Nuland a menţionat că SUA sunt interesate în diversificarea resurselor energetice ale Republicii Moldova.

Joe Pitts a remarcat schimbările pozitive înregistrate de Republica Moldova în ultimii ani, determinarea cu care sunt implementate reformele, fapt ce a condus la poziţionarea ţării pe agenda priorităţilor politicii externe a SUA. Congresmanul a subliniat că, în contextul unor bariere ce ar putea apărea în calea integrării europene, Republica Moldova are nevoie de un sistem eficient de securitate, iar SUA vor continua să ne fie alături. Joe Pitts a menţionat că dialogul strategic dintre SUA şi Moldova, iniţiat în luna martie a.c., va spori cooperarea bilaterală şi va oferi tot cadrul instituţional şi legal pentru un sprijin dinamic al Republicii Moldova în parcursul său european.

În acelaşi timp, Vlad Filat a declarat că menţinerea Republicii Moldova pe agenda priorităţilor SUA este un lucru crucial pentru ţara noastră.

Comentarii (
)

Login


Email:

Parola:Creează cont | Ai uitat parola?
Facebook Google Yahoo Mail.ru
 • +7 (23)
  Din cate observ, Vlad Filat, cunoscand, din timp, ca vor exista provocari la adresa Republicii Moldova, si-a asigurat terenul atat pe plan intern, cat si pe plan extern.
  Pe plan intern, dansul a initiat o campanie de informare privind integrarea europeana, a chemat toate partidele pro-europene la unitate. Pe plan extern, dansul si colegii dansului de partid poarta mai multe discutii cu oficialii europeni, americani. Din cate vedem, dansu-i cel mai activ. Cu cateva zile in urma, a discutat cu Basescu, acum a mers in SUA, pentu 6 zile, unde, la fel, urmeaza sa se intalneasca cu oficiali de rang foarte inalt.
  Este, totusi, un strateg bun, cu toate ca are si pacate destule.
  • +8 (20)
   Filat a inteles ca SUA reprezinta un partener foarte important pentru Republica Moldova, pentru ca este o forta mondiala, care ne poate asigura securitatea si continuitatea mersului european.
   Imi pare rau ca ceilalti lideri ”pro-europeni” sunt cam pasivi.
   • +7 (21)
    Cat de multe campanii, cu scopul de a denigra imaginea lui Filat, nu ar fi create, cetatenii cu cap inteleg bine faptul ca Filat reprezinta locomotiva integrarii europene. Nu exista, la moment, un alt lider care ar putea duce la bun sfarsit proiectul integrarii europene.
    Dansul este dur, cu scaun la cap si are o echipa buna - fapte care-i permit sa riposteze atacurile la adresa mersului european si sa asigure reformarea institutiilor de stat si continuarea mersului european.
    • -10 (18)
     Comentariul a fost marcat ca spam. Afişează comentariul.
     E bine ca se obteaza pentru colaborare cu SUA, ca se munceste pentru modernizarea tarii, si aici nu trebuie sa fie luate in calcul doar actiunile lui Filat. Corman, Lupu, Leanca, Ghiletchi de asemenea au avut intilniri cu reprezentantii SUA care s-au inchetiat benefici pentru noi, deci este un succes al intregii guvernari, si nu numai "Filat care a inteles ca reprezinta un partener foarte importanta"!!!
     • -10 (18)
      Comentariul a fost marcat ca spam. Afişează comentariul.
      Va rog mult nu laudati doar actiunile lui Filat...nu-i faceti PR aditional pentru ca isi ia prea multe succese asupra sa! Vorbiti despre Guvernare in ansamblu, despre toti cei in care avem incredere si nu promovati cultul personalitatii.
      • -9 (19)
       Comentariul a fost marcat ca spam. Afişează comentariul.
       "Locomotiva","Strateg"....vad ca-i dati niste descrieri lui Filat ca la eseurile de la istorie despre Napoleon. Calmati-va oameni buni!!! Fiti mai realisti si uitati-va la intreaga situatie, nu faceti din acesta un idol si un erou al natiuni.
       • +5 (17)
        Irina, calmeaza-te. Este cumva vreo problema ca imi exprim o viziune proprie?
        Daca doresti sa ma conrazici, fa-o prin argumente.
        • -8 (16)
         Comentariul a fost marcat ca spam. Afişează comentariul.
         Nu o faceti pe desptetii!!!! Faceti din Filat un cult al personalitatii!!! Acestea nu sint simple laude ci ridicari in slavi, ca pe un zeu care va ghideaza. Termniati cu proslavirile acestea si fiti mai realisti. Opinia trebuie sa fie una clara, dar nu strateg, conducator, locomotova...niste determinative ca pe bancile de la scoala.
         • -8 (16)
          Comentariul a fost marcat ca spam. Afişează comentariul.
          Stefane esti atit de banal in laudele pe care i le aduci lui Filat! Daca iti place felul in care se manifesta atunci depune un efort si scrie ceva cu sens, nu numai ca citez "Vlad Filat- e locomotova integrarii europene"! Mai da in urma un pic...oamenii au incredere in coalitie nu in cel pe care-l proslavesti!
          • -1 (1)
           Filat a inteles ca SUA este un partener strateic pentru RM ,este necesar de creat relatii de parteneriat ,este un avntaj foarte mare pentru RM si pentru dezvoltarea sa.Filat a demonstrat inca o data ca este un politician de succes
        • +7 (15)
         Este bine ca merge, discuta, negociaza, semneaza. SUA este, intr-adevar, o forta mondiala si trebuie sa mentinem relatiile bune cu aceasta.
      • +6 (20)
       Irina, nu cred ca esti in drept sa-mi cenzurezi parerile. Eu spun ceea ce gandesc. Nu am negat, niciodata, rolul colegilor de coalitie.
       Spun ca Vlad Filat reprezinta locomotiva integrarii europene si aici am argumente si actiuni foarte concrete.
     • +9 (19)
      Ma bucur ca avem, in sfarsit, o coalitie pro-europeana, o coalitie stabila!
  • +7 (19)
   Ai dreptate, este strateg destul de bun si rezultatele ne demonstreaza ca dansul si echipa condusa de catre dansul sunt pro-europeni nu numai prin declaratii tari si frumoase, ci si prin actiuni concrete si foarte responsabile.
  • -8 (14)
   Comentariul a fost marcat ca spam. Afişează comentariul.
   Fuflet isi asigura bunastarea proprie! Asta face contrabandistul si prihvatizatorul fuflat.este o mare incertitudine ref la rezultzatele alegerilor, e cam 50/50. Asa el merge si ii pupa in cur pe americani, le promite ca o sa le faca la comanda lor tot ce vor ei, pe de alta parte le da rusilor BEM, AIC etc. Astfel el spera ca in caz de pericol la propria sa libertate si in caz ca dosarele sale grele ajung pe masa procurorilor, el sa zica " dap' eu sunt omul vostru, iaca am facut cum ne-ati comandat". Iata ce face filat al vostru, cu averea dusa in Elvetia (care poate fi sechestrata in orice moment daca nu e ascultator).
  • +1 (3)
   Tehnoligii noi KGBiste. Asa cum il trimiteu pe Roska prin Gruzia si Ukraina sa stoarca de bani fortele patriotice de acolo,apoi ii dadea in git la rusi; la fel pleaca Filat sa caute,cipurile,sustinere de la tarile civilizate,pina la urma ii fura,tradeaza si le distruge la acestea definitiv dorinta sa auda de R.Moldova
   • +2 (4)
    am uitat... si cea mai IMPORTANTA,binenteles, misiune a lui Filat(a lor): sa descrediteze fotele sanatoase din R.Moldova,ca nu cumva SUA sa sprijine PL la alegeri;ca ex.Categoric.
    Cu ajutorul mirlanasilor tradatori si lacomi ca Filat,rusii isi fac jocul lor foarte bine.Mai luind in consideratie ca pe la ambasade sint numai slugile fidele rusesti,totul merge struna...
 • -5 (17)
  Comentariul a fost marcat ca spam. Afişează comentariul.
  Cine-i acest felationist? Ocupa vreo functie in Stat?
  -
  De ce atata publicitate acestei nulitati?
  • +2 (6)
   exact la asta m-am gandit - in ce calitate a sa ii sunt organizate intalnirile, el neavand vre-o functie de decizie... se da doar in spectacol sa mai arate cat este de "vajnic" si "nujnic"
 • -7 (15)
  Comentariul a fost marcat ca spam. Afişează comentariul.
  Filat are iluzia ca va reveni la guvern?
 • +6 (16)
  Place, nu place unora cu minte diabolica sau care molfaie microfoane, dar dl Filat e un politician inteligent, cu stil, caracter, personaliate si comportament european. Si ce e bun pentru cariera lui poate fi bun si pentru aceasta tarisoara.
  • +1 (3)
   cum esti tu,asa-i si el.
   • 0 (2)
    Nu stiu. Poate! Un lucru este cert: dl Filat consolideaza relatiile RM cu Occidentul, iar hramul tau neo-nazi-liberal le destabilizeaza cu gura sa cat o galaxie pe stadioanele europene.
    • +1 (3)
     Nu e corect sa numiti pe cineva cum iti vine pe limba,numai ca sa puteti fura.Este stilul bosecilor.
     Filat nu ti-a spus ca esti schizofrenic? Sau pentru asi atinge scopul el plateste la toti bolnaviorii ???
 • +1 (1)
  Calamitatea cea mai mare
  Cu distrugeri şi vedenii,
  Pentru popor şi pentru ţară,
  Sunt mereu... politicenii.

×
Politic
 
Căutare
Login
Top taguri
Blogs.UNIMEDIA