Turcia expulzează vacile olandeze pe fondul crizei diplomatice dintre cele două state

Asociaţia Producătorilor de Carne Roşie din Turcia a ordonat ca un lot de vaci olandeze să fie trimise înapoi în Olanda, pe fondul crizei diplomatice dintre cele două ţări, relatează mai multe publicaţii din presa străină.

Turcia expulzează vacile olandeze pe fondul crizei diplomatice dintre cele două state
(Foto: zoo.ro)

Bülent Tunç, directorul Asociaţiei Producătorilor de Carne Roşie, a declarat presei din Turcia că 40 de bovine Holstein Friesian au fost deja pregătite pentru expulzarea în Olanda, scrie Mediafax.

„Vacile olandeze Holstein au devenit destul de comune în ţara noastră. Dar această rasă a început să cauzeze probleme serioase”, a declarat acesta agenţiei de presă Anadolu.

Pub

„În viitor, nu mai dorim produse animale din Olanda. Primul lot de bovine Holsteins a fost încărcat şi le vom trimite înapoi”, a adăugat directorul.

Acesta a mai spus că Turcia ar trebui să se concentreze pe creşterea propriilor bovine: „Avem rasele noastre de calitate”.

Bülent Tunç a conchis că în cazul în care olandezii nu vor accepta vacile înapoi, aceștia vom împărţi bucăţile de carne după ce tăiem vacile”.

Cum ți s-a părut articolul?
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0

Pub