Turcia amenință să trimită lunar 15.000 de migranți în Europa

Ministrul de interne al Turciei, Suleyman Soylu, a amenințat Uniunea Europeană cu ruperea acordului privind refugiații și cu trimiterea lunară a 15.000 de migranți în Europa, a informat vineri cotidianul Hurriyet, citat de EFE.

Turcia amenință să trimită lunar 15.000 de migranți în Europa
(Foto: UNIMEDIA)

„Avem un acord de readmisie. Dacă doriți, în fiecare zi vom lăsa să treacă 15.000 de refugiați și vă va durea capul”, a declarat Soylu la un eveniment care a avut loc joi seară la Ankara.

Turcia amenință constant Uniunea Europeană cu suspendarea acordului încheiat în martie 2016 prin care s-a angajat, în schimbul asistenței economice și a scutirii de vize pentru cetățenii turci, să primească refugiați care au reușit să ajungă din Turcia în Grecia. Amenințările s-au înmulțit după ce autorități regionale din Germania și Olanda au interzis desfășurarea pe teritoriile celor două națiuni europene a unor mitinguri la care urmau să participe miniștri turci aflați în campanie electorală în perspectiva referendumului din aprilie privind reforma constituțională care i-ar oferi președintelui turc Recep Tayyip Erdogan prerogative sporite.

Pub

Soylu a declarat că, prin acțiunile sale, Europa intenționează să slăbească Turcia. „Olanda, Germania! Credeți că nu ne dăm seama? Ați primit Turcia în UE? Ne-ați ajutat să luptăm împotriva terorismului?”, s-a întrebat retoric Soylu.

Cum ți s-a părut articolul?
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0

Pub