ora: 08:40, 11 aug 2017 9708 1 Autor: Eugen Durbala

Trump, reacție paradoxală la expulzarea diplomaților SUA din Rusia


Trump, reacție paradoxală la expulzarea diplomaților SUA din Rusia
Foto: Kremlin.ru

Președintele Donald Trump i-a mulțumit, joi, președintelui Vladimir Putin pentru că a ordonat reducerea drastică a personalului diplomatic american din Rusia. „Acum avem mai puțin de plată”, a spus șeful Casei Albe, citat de presa americană.

„Vreau să-i mulțumesc, pentru că încercăm să ne reducem costurile și, în ceea ce mă privește, îi sunt foarte recunoscător că a dat drumul unui număr așa de mare de oameni”, le-a declarat Trump reporterilor. „Nu au niciun motiv întemeiat să se întoarcă”, a adăugat președintele american, scrie digi24.ro.

Putin a reacționat la sfârșitul lunii trecute la sancțiunile impuse de Congresul american și a cerut Washingtonului să-și reducă cu 755 de oameni personalul consular și de la ambasada din Rusia, care totalizează 1.200 de oameni. Diplomații și alți angajați au termen până în septembrie să-și părăsească posturile.

Însă mulți dintre cei vizați de decizia lui Putin sunt, foarte probabil, cetățeni ruși. Nu este clar dacă președintele Trump a glumit când a făcut acest comentariu, care constituie prima sa declarație mai substanțială referitoare la decizia liderului de la Kremlin, notează presa americană. 

Nicolas Burns, fost oficial de rang înalt în Departamentul de Stat, a scris pe Twitter că declarația lui Trump este „rușinoasă” și arată o lipsă de respect față de diplomați de carieră excepționali. Mai mult, președintele justifică astfel comportamentul abuziv al lui Vladimir Putin. „Dacă a glumit, asta arată adevăratul său caracter”, a spus Burns.

Comentarii (1)
  • -13 (15)
    Comentariul a fost marcat ca spam. Afişează comentariul.
    Pentru toromacii de la Unimedia niciodata nu va fi clar ce-i cu Trump. Elita criminala americana incearca sa-l puna in confruntare, fie si formala cu beneficiarul "conflictului" - Valoghea. Trump continuu demonstreaza ca nu isi doreste acest lucru.
    Pentru ca planul de actiuni spre instalarea NOM sa aiba succes, trebuie ca "lupta" intre vest si est sa continue. Fara flacara conflictului, Putin ar fi un simplu presedinte, uitat de toti. Da asa, baietii ii pun in scot in permanenta la rampa. Un copil mic si deja ar fi prins trucul...

Login


Email:

Parola:Creează cont | Ai uitat parola?
Facebook Google Yahoo Mail.ru

×
Externe
 
Căutare
Login
Top taguri