ora: 14:30, 03 mar 2013 13880

Trei motive de la Bogatu, de ce „grupul Plahotniuc-Lupu” nu va vota moțiunea de cenzură


Trei motive de la Bogatu, de ce „grupul Plahotniuc-Lupu” nu va vota moțiunea de cenzură
Plahotniuc și Guma
Foto: UNIMEDIA/Igor Vrabie
Petru Bogatu consideră că „grupul Plahotniuc-Lupu” s-a răzgândit și nu vor susține moțiunea de cenzură înaintată de fracțiunea comuniștilor activității Guvernului. În argumentarea poziției sale, analistul politic înaintează trei motive, transmite UNIMEDIA.

Potrivit lui, Partidul Democrat se scindează și este pe cale să se rupă. În interiorul formațiunii s-a creat un grup, condus de Dumitru Diacov, din care fac parte cei care se pronunță categoric împotriva debarcării guvernului.

Un alt motiv care i-ar fi determinat pe Lupu și Plahotniuc să se răzgândească ar fi că moţiunea de cenzură nu întruneşte numărul necesar de voturi (34 comunişti+10 pedişti + Sârbu = 45).

„Occidentul prin emisarii săi sosiţi în aceste zile la Chişinău în sfârşit a pus piciorul în prag şi a cerut oprirea ostilităţilor sinucigaşe în AIE. Prea mare au fost în ultimii 3 ani investiţiile UE Şi SUA ca să lase Republica Moldova pe mâna ruşilor”, conchide Petru Bogatu.

UNIMEDIA precizează că marți, în şedinţa Parlamentului urmează să fie pusă la vot moţiunea de cenzură împotriva Guvernului Filat, pe care au înaintat-o cei 34 de deputaţi cominişti. Pentru demiterea Cabinetului de Miniştri este necesar votul majorităţii simple, adică a 51 de parlamentari. Doar PLDM şi PL, care au împreună 43 de mandate, s-au pronunţat anterior categoric împotriva demiterii Guvernului.

Comentarii (
)

Login


Email:

Parola:Creează cont | Ai uitat parola?
Facebook Google Yahoo Mail.ru
 • +2 (10)
  Oameni buni, credeti-ma ei acum la asta nu se gindesc, ei gindesc cum sa se imbogateasca cit mai repede in termen scurt! Stiu ca degraba le vine sfirsitul si fura ce pot si cum pot!
  PD este o adunatura de criminali!
  • +2 (8)
   Scopul intregului clan Plohotnciu este de a se imbogati ilegal cat mai rapid si de a-si mentine puterea in stat.......
   Bucura faptul ca nu se afla la guvernare................
   Daca era situatia inversa era sa ne prabusim cu totul...
   Acest clan este cel mai crud si mai dur.................
   Ei au toate keile in miina si nimeni nui poate orpi---
   Doar noi cetatenii putem opri toate aceste fara de legi
   Nu mai votati PD-ul ...poate si acolo sunt oameni capabili sa-si faca meseria dar asta nu schimba nimic...atit timp cat este la conducere Vlad Plohotnciu -tara este in pericol si voi cetatenii Republicii Moldova nu observati cum peste noapte va treziti cu un atac raider asupra actiunilor voastre
   • +3 (9)
    Plohatniuc,ulinici,Papusharul,benzincik,al capone din grozesti:
    1.Lupu-lu
    2.Ghimpu
    3.Zubco
    4.Lazar
    5.Filip
    6.Chetraru
    7.Guma
    8.Dragutan
    9.Platon
    10.Poalelungi.
    • +4 (10)
     Membrii Partidului Democrat au fost primii in Republica Moldova care au furat atitia bani, au facut atitea incalcari. Liderul Partidului Democrat din Moldova, Vlad Plahotniuc – primul contrabandist, mafiot, Traficant, hot si tradator. De furat a furat bine, iata doar o parte din intreprinderile care ii apartin, mentionez, a devenit proprietar ILEGAL:
     1.Combinatul de produse cerealiere
     2.Franzeluta
     3.Carmez
     4.Combinatul de producer a coniacului Aroma
     5.Magazinul Gemenii
     6.Tantal
     7.MetalFeros, Moldtelecom, AirMoldova, Aeroportul, Moldova Gaz, Registru si alte intreprinderi de STAT!
     8.Hotel Codru
     9.Hotel National
     10.Insulele la Izvor
     11.Cafenea Parlament
     12.Cafenea Guguta
     Si asta inca nu sint toate.
     Mai rau este insa faptul ca acest hot a inceput sa cumpereameninte si politicieni, exemplu viu este Marian Lupu, Mihai, Ghimpu, Sirbu, Godea si multi altii. Pe care ii vedem zi de zi latrind in fata poporului!
     • +4 (10)
      Sa vorbim insa acum despre domnul Lupu, si mai concret despre ceea cine a fost el si cine a ajuns.
      Este cunoscut de toti faptul ca in 2009 Marian Lupu a fost platit de Plahotniuc ca sa paraseasca rindurile PCRM, ca mai apoi sa ocupe rindurile PDM-ului, ca acum sa sa ajunga presedinte de partid. Este o schema foarte urita pentru cetateni, in PD lucrurile merg astfel, Plahotniuc este “Kosheliokul” partidului, iar Lupu “privighetoarea”. Din surse credibile am aflat ca Vlad Plahotniuc este o persoana care face totul singur, deci tot el ii scrie scenariile dupa care latra Lupu si ceilalti politicieni.
      • -5 (21)
       Comentariul a fost marcat ca spam. Afişează comentariul.
       Мэй Гынд либер, как ты за 2 минуты умудрился такой текст написать? Копирует и вставляет негодяй!)) Разве за это Филат платит ? Почему ленитесь писать каждый день новое? Хозяин не одобрит !)
     • 0 (0)
      da esti prost, bre - mai prost ca catarul lui Formuzal, haha!
  • -1 (9)
   Demisiea neconditionata a SEFUlui , este unica varianta posibila de pastrare la guvernare a AIE, in caz contrar, alegeri anticipate si trecerea RM din tara cu perspectiva Europeana, in tara fara nici o perspectiva si asta din cauza SEFUlui, care a uzurpat puterea politica si administrativa din tara, care se poarta ca un conducator de trib din Africa ,care are dreptul la prima noapte de dragoste, cu mireasa tinarului casatorit. Asa schimbari am dorit noi ori SEFU ne-a amagit.
  • +1 (1)
   De ce se uita despre grupul celor neafiliati si Dodon? De ce numai Sirbu si se uita de Godea.? Ceva nu e calculat bine de dl Bogatu!? Daca se unesc 34+10+9= cat face????
 • +4 (4)
  iar poporului i se baga in cap prostia sa aleaga cel mai mic hot ca uite asta e mare si fura mult
  daca-i hot ap'hot ramine, azi fura putin ca nu poate miine da-i sansa ca fura tot
  Numai votez in niciun caz pe niciun partid din astea sau fostele.
 • +7 (7)
  Lasa sa fie alegeri anticipate. Filat oricum trece in parlament. Plahotniuc o sa-si cumpere locuri, dar nu va mai avea multe mandate. Iar Ghimpu o sa ramana "out of play", cu tot cu "lupta lui" pentru functii, bani, parghii, asi. Pacat, ca foloasele le vor trage comunistii, care au fost debarcati, in speranta unor schimbari majore si care acum sunt nerabdatori sa profite de certurile nerusinatilor astora, care isi zic "alianta".
 • +2 (2)
  Occidentul prin emisarii săi sosiţi în aceste zile la Chişinău în sfârşit a pus piciorul în prag şi a cerut ostilităţilor .... : nu mai furati din banii nostri!
 • +2 (6)
  DOMNULE DIACOV!cEA MAI MARE MISCARE POTITICA,PE CARE O PUTETI FACE MARTI,ESTE CA ,IMPREUNA CU SUSTINATORII D-VOASTRA DIN PD SA TRECETI IN PLDM.CU SIGURNATA ATI RAMINE IN ISTORIA MOLDOVEI CA UNUL ,CARE.LA MOMENTUL OPORTUN,A PROCEDAT CA UN MARE POLITICIAN.NU CRED CA MAI ESTE NEVOIE SA VA SPUN CA SI GHIURGHIL(CERCIL),A TRECUT DIN PARTID IN PARTID,DAR ASTA NU L-A IMPIEDICAT SA RAMINA CEEA CE A FOST-UN MARE OM POLITIC.SI INCA CEVA-DACA TRECETI IN PLDM,ASTA NU INSEAMNA NICI PE DEPARTE CA TRECETI DE PARTEA LUI FILAT.CI INSEAMNA CA TRECETI DE PARTEA MOLDOVEI,ORICIT DE BANAL NU AR SUNA ACEASTA AFIRMATIE.
 • +6 (6)
  Şi eu sunt de acord cu alegerile anticipate.Să-i aducem în parlament pe Mocanu şi ortacii lui. Să-i vedem atunci pe unde vor fugi alde Plohotniuc şi ceilalţi hoţi. Îl susţin pe testings.
  • -1 (5)
   Zgardan- Las-o mai moale si tu cu ortacii lui Mocanu, ca de la 90 incoace numai de acestea si am avut, baeti buni, numai pina numeresc in parlament, da pe urma uita de promisiunele facute , asa cum sa si mai intimlat cu Mocanu, cind Voronin la luat sub aripa ,o sezut acolo la caldut ca un melut, uitind de camarazii de lupta, pina nu la dat Voronin afara din gasca sa.
   Ca apopi sa apara ca un mare patriot si luptator cu mafiea, sunt baeti cu mult mai mare merite fata de tara, dar sunt mai modesti si mai onesti ca el. Asa ca fa concluzii, da nu duce lumea in eroare, cu luptatori de genul acesta.
 • -4 (8)
  "Troli" verzi de la etaju 6 al Guvernului lucreaza si duminica:D:D
 • +3 (7)
  Cel mai mare lucrător la noi este Plohotniuc. Aşa,că nu-l mai obijdui,andrei20.
  • -3 (7)
   Zgardan vreu sa-ti fie clar ca pentru mine Vladimir Plahatniuc si Vladimir Filat(ov) si Vladimir Voronin is niste draci,mafioti care intro tara normala ei trebuiau sa fie in inchisoare,nu in Guvern sau Parlament.
 • +4 (4)
  In final PD trebuie sa accepte debarcarea lui Plohotniuc si sa renegocieze alianta. Am incredere in primul rand in Diacov dar si in Lupu.
 • +2 (6)
  Nu ştiu,nu ştiu andrei20,văd că ai grijă mare numai de imaginea PD şi a lui Plohotniuc.Nu prea văd echidistanţă la tine.
  • -1 (7)
   Inseamna ca esti chior nu mai are rost sa mai vorbesc degeba cu tine.Manipularea verde sia facut efectul.
 • +1 (9)
  In razboiu declansat de Filat impotriva lui Plahatniuc nu va exista nici un invingator si nici un invins dintre cei doi,va cistiga Voronin si Moscova.Din cauza a doi moldoveni doghitoci va suferi iarasi populatia de rind ca din '99 pina 2009.Daca revine Voronin inapoi apoi sa stins lumina pe mult timp in R.Moldova minim 20 de ani de totalitarism este garantata acestei tarisoare
 • +3 (3)
  Cei ce ne conduc azi tara sau compromis pe multe directii. Insa in relatiile cu UE ,SUA si alte state ale lumii sau facut lucruri destul de importante.Am pornit pe drumul european si trebue neaparat sa reusim . Avem un sprijin fara de precedent din partea partenerilor externi. In aceasta situatie a demite acum Guvernul este pe dea dreptul o crima. Participarea la demiterea Guvernului este o actiune contra poporului si sfideaza obraznic pe cei ce ne ajuta din exterior . Nu cred ca deputatii nu-si dau seama de acest lucru.Ne putem astepta ca acest putci sa esueze ,fiindca minimum o buna parte dintre deputatii PCRM si PD poseda capacitati serioase de analiza.

  Sunt cetățean activ
 • -2 (2)
  Se "razganesc" cei care nu sunt politicieni responsabili, n-au cuvantul lor, n-au ONOARE, principii, nu sunt competenti in decizii lor, sunt mediocritati, slabi, CORUPTI, fricosi,SANTAJABILI si servesc pe oricine numai nu Republica Moldova, deaceea se schimba dupa cum bate vantul. Iar vantul bate a SCHIMBARE in AIE, in tara. Asa-zisa "revolutia romana" "unionosta"la Chisinau, cum o numea presa romana in aprilie 2009, se pare ca s-a "mantuit"...Pentru "unionisti" intrati in panica asta ar insemna ... "sfarsitul lumii".
 • -2 (2)
  Lumea cere "capul lui Motoc" si daca acum pe "Motoc" "Voda" nu-l da, il ascunde,bate cu el palma pentru o noua "tocmeala", atunci nemultumirea "celor prosti,dar multi", la fel ca in nuvela lui C.Negruzzi - ar fi si mai mare.
 • +3 (3)
  Este bine ca UE si SUA ne sustin, dar de facto ei îi susțin pe acești hoți și tâlhari să se mențină la guvernare, care fură tot ce vine de la dânșii, fără nici un efect pozitiv pentru țară. Acum au năvălit emisari din Europa, ca să nu se distrugă AIE, dar unde au fost ei, când sau comercializat toate funcțiile și nu a demarat nici o reformă în justiție, Procuratură, MAI, economie. Este stranie poziția lor, își bat capul de banii lor, dar că ăștia fură ca în codru nu observă, că majoritatea populației e sub nivelul de existență ei nu au treabă. Și apropo, de Voronin, la al doilea mandat tot UE si SUA ni lau impus cu de-a sila, că fără sprijinul lor, acest degradat nu avea nici o șansă. Halal de așa susținere...

  Sunt cetățean activ
 • +2 (2)
  Не проголосует Плаха против правительства ,кишка у него тонка )))))Да и поджилки у него трясутся ))))Сымитируют голосование так ,чтоб не набрать обходимого количества ))))
 • 0 (0)
  A gresit acest Bogatu ,Plahatniuc e foarte ambitios
 • +1 (1)
  Către AIE. Dacă nu vă ajunge capul să guvernați și să faceți regulă în țară. PLECAȚI!!! Lumea va ales nu de ochi frumoși!

×
Politic
 
Căutare
Login
Top taguri
Blogs.UNIMEDIA