ora: 14:09, 07 apr 2015 2969

Tot mai puține transferuri bănești din străinătate. Câți bani au trimis concetățenii noștri în primele luni


Tot mai puține transferuri bănești din străinătate. Câți bani au trimis concetățenii noștri în primele luni
Foto: fumn.eu

Moldovenii care muncesc în străinătate trimit acasă tot mai puţini bani. În lunile ianuarie și februarie, suma transferurilor prin intermediul băncilor comerciale a fost de 147,43 milioane de dolari, cu 29,5% mai puțin față de aceeași perioadă a anului trecut, când suma era de 190,97 de milioane de dolari.

Potrivit datelor Băncii Naționale a Moldovei, în luna ianuarie, concetățenii noștri au trimis acasă 69 de milioane de dolari, cu 23 de milioane mai puţin decât în aceeaşi perioadă a anului trecut. În luna februarie, suma trimisă a fost de aproape 78 de milioane de dolari.

Datele Băncii Centrale mai arată că aproximativ 40% din transferuri au fost efectuate în euro sau ruble, iar 34 la sută – în dolari. 

Comentarii (
)

Login


Email:

Parola:Creează cont | Ai uitat parola?
Facebook Google Yahoo Mail.ru
  • +1 (1)
    miroase a ciorapi murdari... depindem de aceste transferuri ca de aer... o sa se recupereze lucrurile in cel mai scurt timp... sintem in ajun de Pasti... de rau de bine, moldovenilor le place sa sarbatoreasca cu razmah.
  • +1 (1)
    Oamenii nostri de peste hotare nu mai vor sa trimita bani acasa din mai multe motive.In primul rind au pierdut pofta sa se mai intoarca in tara asta falimentara care incet,incet se duce la fund.Agonisesc bani sa-si cumpere acolo locuinte pentru trai. In al doilea rind lumea vorbeste,ca in baza documentelor de transfer prin banci vor fi inpozitati.Asa ca in viitorul apropiat vor fi si mai putine transferuri.

×
Economic
 
Căutare
Login
Top taguri
Blogs.UNIMEDIA