Tot mai multe localități din Moldova semnează Declarația simbol de Unire cu România

Deja șaspte sate din Republica Moldova au semnat un document, care simbolizează Unirea cu România. Această declarație a fost semnată întâi de satele Parcova și Fântâna Albă în data de 24 ianuarie, de ziua Micii Uniri.

Deși este o declarație sombol, acesta este un început pentru realizarea visului românilor de pretutindeni – Marea Unire.

Amintim că O localitate din nordul Republicii Moldova a votat o Declaraţie de unire cu România. Documentul a fost adoptat de către primarul comunei Parcova, raionul Edineţ, Marcel Snegur, şi către de consilierii locali.

Ulterior, socialiștii s-au arătat nemulțumiți de declarațiile făcute de unele sate din Moldova cu privire la unirea cu România. Astfel, deputatul PSRM, Grigore Novac, s-a adresat la Serviciul de Informații și Securitate al Moldovei, precum și la Procurorul General să examineze aceste cazuri: „Aceste acțiuni intră sub incidența Codului penal al Republicii Moldova deoarece a fost încălcată grav legea supremă a țării noastre, precum și alte acte normative”.

Pub

Raportează o eroare

Știm că nu suntem perfecți.

Dacă ai depistat o eroare în text, te rugăm să selectezi pasajul greșit, și să apeși CTRL+ENTER pentru a o expedia editorilor noștri.

Îți mulțumim că ne ajuți să fim mai buni.