Tkaciuk îi dă replica lui Voronin

Mark Tkaciuk a venit cu o replică la declarațiile lui Vladimir Voronin, potrivit căruia fostul deputat al PCRM ar fi propus includerea pe lista electorală a partidului pe Veaceslav Platon, cunoscut ca având multe relații la Moscova.

Tkaciuk  a confirmat că, „lui Voronin i-a fost transmisă o listă de persoane care urmează a fi incluse în lista electorală a Partidului Comuniștilor”. „Însuși Voronin a fost de acord să examineze o abordare ca aceasta în formarea listei electorale a PCRM”, spune Tkaciuk, citat de omg.md.

Tkaciuk îi dă replica lui Voronin
Mark Tkaciuk (Foto: UNIMEDIA/ Igor Vrabie)

Potrivit fostului deputat al PCRM, Voronin „a ajuns la o înțelegere cu cei cu care s-a întâlnit personal. S-a interesat de această metodă de formare a listei și a promis că o va examina. Ulterior, această listă a fost transmisă lui Voronin de către Artur Reșetnicov. De fapt, Reșetnicov a și fost un mediator în discutarea și promovarea acestei probleme”.

„Eu personal nu am văzut această listă. Mai mult decât atât, numele persoanelor incluse în ea au fost citite de însuși Voronin în biroul său la sfârșitul lunii aprilie. Atâta tot! Din ceea ce știu, acest

subiect nu a avut nicio continuare practică, deși nu garantez ultima afirmație. Toată această intrigă ridicolă a ieșit la suprafață mai târziu, la câteva zile după plecarea mea din Parlament. Subiectul a reapărut exclusiv din cauza mass-media afiliate lui Plahotniuc, care a interpretat vicios decizia mea. Principalele idei ale acestor fițuici ale lui Plahotniuc sunt reproduse acum de Voronin”, declară Tkaciuk.  

La final, fostul deputat spune că în ultimele cinci luni nu a regretat că a părăsit Parlamentul. „Motivele mele au fost expuse în scris. Cel mai important motiv a fost refuzul evident al liderului Partidului Comuniștilor să câștige alegerile. Anume pentru această poziție am fost exclus din Comitetul Central și Politic al partidului”, se arată convins Tkaciuk.

Pub

Cum ți s-a părut articolul?
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0

Pub