Tkaciuk, Petrenco și Muntean, excluși din Comitetul Central al PCRM

(UPDATE 13:26) Acum câteva minute a fost exclus din Comitetul Central al PCRM și din funcția de secretar al PCRM, comunistul Iurie Muntean.

(UPDATE 13:13) Mark Tkaciuk și Grigore Petrenco au fost excluși din Comitetul Central al PCRM. Cei doi susțin că este o decizie nelegitimă prin care s-a încălcat statul partidului pentru că astfel de decizie trebuie să fie luate în cadrul congresului formațiunii.

Astăzi, 7 iunie, începând cu ora 10:00, PCRM s-a întrunit la şedinţa plenară a Comitetului Central.

Tkaciuk, Petrenco și Muntean, excluși din Comitetul Central al PCRM
Mark Tkaciuk și Grigore Petrenco (Foto: UNIMEDIA)

Potrivit Publika TV, comunistul Mark Tkaciuk a părăsit ședința pe motiv că liderul PCRM, Vladimir Voronin, ar intenționa să propună excluderea sa din Comitetul central al PCRM, notează UNIMEDIA.

Fostul deputat comunist nu exclude ca majoritatea comuniștilor prezenți la ședință vor vota pentru excluderea sa.

Pub

„Argumentele care au stat la baza deciziei nu mi-s clare. Nu mi s-a permis să-mi expun punctul de vedere. Îmi pare rău că astfel derulează lucrurile", a declarat Tkaciuk. 

UNIMEDIA amintește că Mark Tkaciuk a organizat o conferință de presă. Acesta a declarat că a plecat din Parlament, fiind nemulțumit că Vladimir Voronin și-a schimbat discursul în raport cu Federația Rusă și că încearcă să fie pe plac oficialilor din Uniunea Europeană, transmite UNIMEDIA. La fel, Tkaciuk l-a acuzat pe Vlad Plahotniuc că încearcă să preia forțat PCRM.

Cum ți s-a părut articolul?
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0

Pub