ora: 11:12, 20 mar 2013 2149 27 Autor: Cristina Buzovschi

Timofti va avea astăzi consultări cu PLDM, PL și PD


Timofti va avea astăzi consultări cu PLDM, PL și PD
Nicolae Timofti, președintele Republicii Moldova
Foto: UNIMEDIA/ Igor Vrabie
Președintele Republicii Moldova, Nicolae Timofti, va purta astăzi, 20 martie, consultări cu grupurile parlamentare ale Partidului Liberal-Democrat, Partidului Liberal și Partidului Democrat în vederea desemnării unei candidaturi la funcția de prim-ministru, transmite UNIMEDIA cu referire la președinție. 

Consultările se vor desfășura după următorul program:
Ora 15.00 – PLDM
Ora 16.00 – PL
Ora 17.00 – PD

Fracțiunea Partidului Comuniștilor refuză să participe la consultările inițiate de președintele Nicolae Timofti pentru identificarea unei candidaturi pentru funcția de prim-ministru al Republicii Moldova. Comuniștii  consideră că alegerile anticipate sunt unica soluție pentru depășirea crizei din Republica Moldova.

Comentarii (27)
 • +3 (5)

  Rusine celor ce nu au incredere in Guvernul Filat care a muncit mult spre realizarea acestui obiectiv. La momentul dat cei mai competenti si profesionisti ministri care se observa roadele din urma lucrului exercitat il reprezinta ministrii PLDM-ului. Bravo Guvernul Filat si nemijlocit persoana d-lui Filat care un colectiv de profesionisti.
  • +3 (3)
   Ghimpu se observa ca este un bun catel executa bine comanda stapinului imi pare rau ca exista asa oameni in politica moldoveneasca dar nustiu nici oameni nu pot fi numiti dar oameni care nu au cuvintul lor dar au o foame de bani....
   • +3 (3)
    De risul lumii esti d-LE Ghimpu, oamenii la moment cunosc bine ce este in politica nu cum inainte si vad ca te-ai vindut d-lui Plohatniuc si ii aperi interesele poate iti va da o bucata de piine rusine sa-ti fie
    • +4 (4)
     PD a nimerit în propria capcană. Mafia este debusolată. PD devin cu fiecare zi tot mai incerte. Se pare, că unica șansă ce-i rămâne PD-ului, este ca purtătorul de cuvânt Marian Ilici să nu fie atit de naiv,caci intr-o zi va pierde totul.
     • +4 (4)
      Alegerile anticipate în condițiile statului capturat și mafiotizat, ar putea aduce succes, doar lui Plahotniuc personal . Chiar și președintele țării N. Timofti, s-a expus categoric împotriva demisiei guvernului, stîrnind furia, evident la comandă, a președintelui CC, Alexandru Tănase, omul devotat al păpușarului. Acesta a debitat aberația, că președintele nu are dreptul să se expună în favoarea unei părți din AIE! Mai citiți, domnule «președinte» al Curții Constituționale.
      • +4 (4)
       PLDM din totdeauna sa gindit mai intii de toate la binele cetatenilor.
       Vlad Filat impreua cu echipa PLDM a demonstrat tarii ca putem trai mai bine, ca putem munci la noi in tara, ca putem sa fim mindri ca suntem moldoveni.
       Dar avind asa colegi de alianta cum este :
       1.Plohatniuc
       a)Lupu
       b)Ghimpu
       nu poti crea nimik, nu poti face nimik bun pentru tara asta, deoarece persoana nr.1 controleaza totul, si toti lucreaza numai in folosul cestei persoane , adica in folosul lui Ploha, Plaha, Plohatniuc, Ulinici,Papusharul,benzincik,
       numitil cum vreti principalul este ca aceasta persoana este MAFIOTUL NR.1 IN MOLDOVA.
       El este cancerul tarii, el ne duce tara in izbeliste.
       Ajunge, cit sa-l mai rabdat, numai putem tacea si astepta pina vom fi vinduti la organe, si pusi la robie,
       trebuie sa ne unim si sa luptam imppotriva acestui criminal, sa scapam tara de criminali, hoti mincinosi.
       • +3 (3)
        Pierderea funcției de prim vice-spicher i-a tulburat integral mințile lui Plahotniuc. Acesta, alături de Ghimpu, spera că premierul va tremura de frică în faţa sa, va cere în jenunchi iertare, îşi va turna cenuşa în cap, recunoscându-şi greşeala, că a luat atitudine în crima produsă din Pădurea Domnească. Dar nu a fost să fie.
        • +3 (3)
         Invitaţia la negocieri, făcută pe un ton ultimativ de către Lupu, a fost respinsă. Or, astfel, lui Lupu i s-a arătat clar locul şi statutul. Statutul de chelner, sau poate, de chelneriţă. Iniţial a lui Voronin, acum a lui Plahotniuc. Referitor la Ghimpu, acesta benevol și-a asumat rolul de marionetă și lustruitor al papucilor lui Plahotniuc.
         • +1 (1)
          PL-ul, în special prin Ghimpu și Munteanu, a demonstrat și el că interesul național se termină acolo unde apare interesul lui Plahotniuc. PL-ul nu a votat moțiunea pentru că nu a fost nevoie de voturile lor și pentru a se lăuda într-o viitoare campanie că ei nu au votat cu comuniștii, dar acțiunile acestui partid, din ultimii doi ani, au arătat tuturor că pentru Plahotniuc se poate de renunțat chiar și la ”Unire”.
          • +1 (1)
           În situația creată, AIE, nu are voturi necesare să numească alt premier decît Filat. La fel AIE nu are voință de a semna un acord democratic, corect și funcțional, bazat pe principiul proporționalității.Orice nou tratat AIE, în care păpușarul păstrează PG și CNA, și organele de control, va reprezinta un act de sinucidere politică a verzilor, și răstignire pe cruce a întregii țări. Totodată, presupun că AIE -3 va fi și mai nefuncțională, mafiotizată și ineficientă, decît AIE-2.
          • +1 (1)
           Filat a reuşit să asigure ţara noastră cu o guvernare democratică, că am demonstrat nouă, dar şi lumii întregi că avem capacitate în a face faţă oricăror provocări, că împreună fiind solidari am depăşit, şi nu am permis ca această criză economică de proporţii mondială să falimenteze ţara. A reuşit împreună, solidar să depăşim criza politică şi mai mult decât atât să demonstrăm că avem capacitatea nu doar să facem declaraţii de integrare europeană, dar şi să facem paşi concreţi în vederea ajungerii acolo unde este locul nostru firesc, în spaţiul valoric European.
          • +2 (2)
           Dacă pe timpul guvernării comuniste Ghimpu lupta contra comunistului Voronin, acum Ghimpu luptă contra democratului Timofti…alături de Voronin. De fapt, cel mai des Ghimpu luptă contra lui Filat, pentru a nu-i permite acestuia să lupte contra lui Plahotniuc. Fiindcă dacă Plahotniuc va pierde lupta, Ghimpu va pierde Mercedesul de lux. Dacă Plahotniuc va pierde Victoria Bank, Ghimpu va pierde «argum€ntele» pentru a lupta pentru «id€a£uril€ naţionale şi române$ti».
          • +2 (2)
           Vlad Filat este liderul PLDM. Spre deosebire de alți politicieni cu ambiții, el nu a cumpărat locul în politică, nici nu a obținut ratingul în incubatorul PCRM și nici nu a intrat în parlament călare pe nepot. El a construit capitalul său politic de la zero, pentru că atunci cînd a pornit să facă partid, avea rating de 0%. Nimeni nu știa cine este Vlad Filat, nimeni nu știa cine e și ce vrea noul partid PLDM.
           Comentatorii și jurnaliștii finanțați de PD încearcă să bage pe gît opiniei publice mesajul că este orgoliul lui Vlad Filat să rămînă premier, că din cauza lui Moldova poate nimeri în alegeri anticipate. Aiurea. Motivația reală, pentru care membrii PLDM insistă ca Filat să rămînă premier, este foarte rațională și pragmatică – pentru că el este locomotiva partidului și fără el partidul va pierde. E simplu.
          • +3 (3)
           Dacă vom analiza cele mai mari bătălii pe care le-a dat Vlad Filat în ultimii trei ani, vom observa că nu le-a dat, apărîndu-și buzunarul, ci interesul țării. Din scandalul atacurilor raider din 2011, cînd Filat a pus sub risc guvernul și a declanșat o mare criză politică – PLDM nu a avut de cîștigat nimic.
          • +3 (3)
           Cu toate acestea, Filat a primit cîteva lovituri dure în figură și a avut o ripostă slabă. PLDM a gestionat prost scandalul interceptărilor. Impactul acestora se pare că a fost subestimat de Filat. Pentru omul simplu conținutul discuțiilor este unul nedrept, incorect și premierul nu a oferit explicații potrivite, ca să verse lumina asupra acestor discuții. Povestea a rămas în suspans și continuă să macine imaginea liderului PLDM.
          • +2 (2)
           Oameni buni, fiti deacord, cea mai buna candidatura la aceasta functie este domnul Filat! Doar dumnealui dintre toti politicienii in aceasta situatie murdara este cel mai curat!
           El ne-a adus mai aproape de Uniunea Europeana si are grija ca treburile in tara sa mearga mai bine!
           Eu personal am incredere in dumnealui!!!
          • +1 (1)
           Sper ca domnul Timofti a inteles ca cursul European poate fi pastrat doar cu Vlad Filat in functia de prim-ministru!
           Eu vad clar rezultatele domnului Filat si pot spune cu o mare exactitate ca este cel mai bun premier pe care l-a avut Republica Moldova vreodata.
         • +3 (3)
          Moldova – da. Băncile atacate nu au acționari PLDM – Filat nu are interese în MAIB. În scandalul de la Pădurea Domnească Filat ar fi putut să stea de-o parte, ascunzîndu-se sub dușuri subacvale și lăsînd procuratura „să își facă treaba”. A mers pînă la capăt și își riscă iar cariera politică. Are vreun cîștig direct din asta? Nu. Dar a avut dreptate să se implice – votul unanim din Parlament pentru demisia procurorului este o consecință directă a acțiunilor sale.
         • +2 (2)
          Echipa PLDM a reusit sa asigure
          Republica Moldova cu o guvernare stabila
          care rezolva problemele cetatenilor.
          PLMD-ul este un partid care incearca sa depaseasca
          aceasta dificultate in politica Republicii Moldova.
          Lupu, prin declaratiile sale isi atribuie calificari singur.
          Daca ne-am ghida dupa supararile si starile personale ale celor
          din PD, nu am reusi nimic.
          Pentru PLDM este imoprtant stabilizarea unei guvernari care sa rezolve problemele cetatenilor.
          Liderii PLDM se intilnesc foarte des cu oficiali straini, de la care iau exemplu.
          Bravo.
          Ghimpu discuta mereu prin prosupuneri. PLDM-ul a demonstrat pe parcursul timpului
          ca nu felul cum s-au partajat functiile ii mentin la acest nivel, ci modul in care activeaza.
          Bravo PLDM!
        • +2 (2)

         Timp de 5 ani PLDM-ul a demonstrat ca Republica Moldova are un viitor.
         Obiectivul principal al Republicii Moldova este modernizarea, dezvotlarea Republicii MOldova.
         5 ani au reusit sa dovedeasca ca prin implicare, munca si vointa, poti sa obtii ce doresti
         au reusit sa faca Republica Moldova cunoscuta altfel lumii intregi.
         In 5 ani a crescut enorm numarul membrilo, datorita schimbarilor pe care cetatenii le vad zi de zi.
         Forta PLDM este generata de increderea cetatenilor in ei ca echipa si in increderea cetatenilor
         in viitorul european al Republicii Moldova.
       • +3 (3)
        Meritile lui Filat au fost vazute de a lungul timpului, inclusiv asta au vazuto si europenii, care au incredere ft mare in Filat , si il sustin!
       • +1 (1)
        nixon , tu spui ca PLDM s-a gandit la binele cetatenilor.Bine , dar ce s-a schimbat in bine , ca s-a gandit e una , dar alta e sa mai si faci ceva.Cum s-a gandit la siguranta lor ? Daca se produc omoruri in prezenta procurorului general si se ascunde crima ? Cum se gandeste la binele poporului cand evaziunea fiscala e in floare ? Cum se gandeste la binele poporuluiu cand contrabanda e pe ordinea zilei ? vrei sa vb.in ce conditii oamenii traiasc? Asa ca ciocul mic . Toti membrii aliantei sunt responsabili de binele si raul ca la- facut acestui popor necajit , asa ca nu mai umblati cu spalarea creerelor , ca mi se face greata de voi .Cat priveste hotii , mafiotii sa fie inchisi toti fara exceptii ca sunt la PL,PLDM ,PD sau comunisti , sau simpli cetateni.Ai facut , ai platit. E clar ?
    • +3 (3)
     Iaca chiar cu Ghimpu nu are rost sa piarda Timofti, Ghimpu amush iar vine cu variantele lui, asta o sa vedem chiar exact dupa consultari, Toti trebuie sa inteleaga ca Filat este unica canditatura care merita sa fie ales prim ministru!
    • +2 (2)
     să unească odată cele două MALURI DE PRUT!
     o ţară ce are ca mamă şi tată pe ribbentrop şi molotov nu are viitor.
 • +1 (1)
  Imi imaginez cu cat tupeu penal va ranji si cata flegma va ragai Mojic-hai gHimmPler. Pun pariu ca infectia asta nu are mult pana sa dea coltul. Un vierme el si agaricii lui la fel!
 • 0 (0)
  Sper ca Timofti sa faca curat in partidul PLDM..nu-l vbrem pe Filat..
 • 0 (0)
  Ăstai Preşedintele Alianţei şi nu a Republicii Moldova. A mai fost unul de acesta molcăluţ, care, chipurile, îşi iubea boborul...

Login


Email:

Parola:Creează cont | Ai uitat parola?
Facebook Google Yahoo Mail.ru

×
Politic
 
Căutare
Login
Top taguri