ora: 17:48, 12 ian 2015 4118 9 Autor: Ana Sîrbu

Timofti inițiază consultări cu fracțiunile parlamentare. Socialiștii sunt primii pe listă


Timofti inițiază consultări cu fracțiunile parlamentare. Socialiștii sunt primii pe listă
Președintele Republicii Moldova, Nicolae Timofti
Foto: UNIMEDIA/Igor Vrabie

Președintele Republicii Moldova, Nicolae Timofti, inițiază consultări cu fracțiunile parlamentare în vederea desemnării unui candidat pentru funcția de prim-ministru.

Pe 13 ianuarie, la Reședința de stat, președintele Nicolae Timofti va purta consultări cu membrii fracțiunii parlamentare a Partidului Socialiștilor din Republica Moldova.

UNIMEDIA precizează că, negocierile cu privire la crearea noii alianțe au început câteva săptămâni în urmă.

Amintim că, după pauza făcută de sărbători, negociatorii pentru formarea unei noi coaliţii de guvernare şi-au dat întâlnire, pe 8 ianuarie, la sediul Partidului Liberal-Democrat. Dacă la întâlnirea din ajunul Crăciunului pe stil vechi, negociatorii PLDM, PDM şi PL au declarat că discută despre repartizarea funcţiilor în stat, de această dată ei au fost scumpi la vorbă.

Liderii politici au menţionat doar că discuţiile avansează, însă au refuzat să ofere presei mai multe detalii.

Comentarii (9)
 • -3 (7)
  Ce hotaraste acest trifoi ? Presedinte...foae ferde fum de tractor...nare el nici un ves in conducerea Tarii.
  • +5 (5)
   Cred ca e normal ca Presedintele sa discute cu toate partidele care au trecut pragul, insa in cazul PSRM cred ca degeaba va pierde timpul. La Dodonisti toti is la fel alde Marina flaminda.
   • +2 (2)
    Pina la urma nustiu de ce dar sunt optimist, sunt sigur ca se va gasi limba comuna intre PDM, PLDM, PL si de ce nu PCRM... doar cu socialisii slabe sperante. Insa cred ca sunt suficienti deputati ce vor binele acestei tari in restul partidelor asa ca de socialisti in general nu-i mare nevoie.
    • +1 (3)
     Daca democratii se vor mentine la putere, atunci sunt linistit ca in tara se va face ordine in continuare si totul se va dezvolta. Dar daca nu atunci pacat de tara.
     • +1 (1)
      Peste doi ani trebuie de ales un nou presedinte, asa ca cu PCRM e nevoie de discutat, insa socialistii Dumnezeu cu ei, lor le este in cot de tara, da partidele pro-europene trebuie sa-i roage ca contribuie la bunastarea tarii?
 • +1 (3)
  Cred ca nu se merita de discutat cu Dodik. Cu el or sa discuti or nu el oricum nu va iesi din cuvantul Moscovei, la fel cum nu a iesit nici Ianukovici... care, apropo, este cautat de Interpol la ziua de azi.
 • +1 (1)
  Candu va fi priministru, pentru ca el are cel mai multi bani. Plohatniuc ii va cumpara sau pe comunisti sau pe socialisti, daca va fi nevoie. Ghimpu se vinde ieftin. Lui Filat e deajuns Vama, sa-si poata duce in voie tigarile, si inca citeva ministere si ambasade, ca sa le asigure un loc caldut prietenilor. Cine are bani, detine presedentia SRl Moldova !
 • +1 (1)
  Domnule presedinte !Dorinta,rugamintea mea si probabil a majoritatii societatii,este sa le cereti partidelor parlamentare sa nu numeasca la guvernare hoti,persoane corupte si incopetente.Sa faca reforme adevarate,ordine in Tara,sa lucreze pentru acest popor,sa intoarca banii furati de la BEM si Aeroportul Chisinau.Consider ca puteti face aceasta si la intilnirele preconizate cu aceste partide,cit si public,ca sa ramineti in istoria acestei Tari ca un Presedinte popular.
 • 0 (0)
  nU UITA DOMNULE mOLDOVA NU ESTE A TA, PTANII TAI SUNT CU BANII LUI PLAHA, DAR TU NU MAI AI MULTE ZILE, FII OM SI SUSTINE BINELE SI NU BANII UNUI BANDIT ...

Login


Email:

Parola:Creează cont | Ai uitat parola?
Facebook Google Yahoo Mail.ru

×
Politic
 
Căutare
Login
Top taguri
Blogs.UNIMEDIA