ora: 16:25, 01 mai 2014 6848

Timofti a numit patru judecători, dar a respins una din candidaturile CSM


Timofti a numit patru judecători, dar a respins una din candidaturile CSM
Nicolae Timofti, preşedintele Republicii Moldova
Foto: UNIMEDIA/Igor Vrabie

Președintele Republicii Moldova, Nicolae Timofti, a semnat miercuri, 30 aprilie, decretele de numire în funcție, până la atingerea plafonului de vârstă, a patru magistrați, relatează UNIMEDIA cu referire la un comunicat al Președinției.

În prealabil, șeful statului a purtat discuții cu magistrații sus-numiți, subliniind faptul că și-a propus pe durata mandatului său să contribuie la realizarea cu succes a reformei sistemului judecătoresc. Nicolae Timofti a declarat că nu va tolera abateri ale magistraților de la Codul deontologic al judecătorului, iar cei vinovați vor fi aspru sancționați.

Iată numele celor numiți în funcție:

Aliona Miron – judecător la Judecătoria Râșcani, municipiul Chișinău;

Lilia Trocin – judecător la Judecătoria Fălești;

Elvira Popa – președinte la Judecătoria Șoldănești;

Dorin Munteanu – judecător la Judecătoria Basarabeasca.

Totodată, președintele țării a remis spre reexaminare Consiliului Superior al Magistraturii dosarul lui Dan Dubcovețchi, propus pentru funcția de judecător la Judecătoria Slobozia.

Nicolae Timofti a cerut să fie verificată activitatea anterioară a domnului Dubcovețchi în calitatea sa de procuror și judecător. Șeful statului și-a întemeiat solicitarea pe informații furnizate de serviciile speciale ale statului, potrivit cărora domnul Dan Dubcovețchi ar fi admis în activitatea sa încălcări ale legislației și Codului deontologic al judecătorului.

Comentarii (
)

Login


Email:

Parola:Creează cont | Ai uitat parola?
Facebook Google Yahoo Mail.ru

×
Politic
 
Căutare
Login
Top taguri
Blogs.UNIMEDIA