ora: 17:06, 23 iun 2014 4046
Autor: Cristina Buzovschi

Tactica PD în lupta cu PCRM


Tactica PD în lupta cu PCRM
Marian Lupu, președinte PDM
Foto: UNIMEDIA/Igor Vrabie
Marian Lupu „dezvăluie” care este tactica Partidului Democrat în luptă cu Partidul Comuniștilor. Potrivit lui, democrații nu mizează pe o retorică războinică, spre deosebire de reprezentanții partidelor de dreapta, ci slăbesc poziția comuniștilor prin acțiuni, transmite UNIMEDIA.
 
Liderul PD susține că formațiunea pe care o conduce este unica aflată pe prima linie de luptă politică cu PCRM.

„Partidul Democrat nu se lansează în retorică războinică, noi acţionăm, noi explicăm oamenilor, la faţa locului, în sate, în raioane care sunt metodele noastre de muncă, ele sunt net diferite de cele ale Partidului Comuniştilor. Noi slăbim poziţia Partidului Comuniştilor şi pe această cale slăbim poziţia extremei stânga. Eu aş vrea foarte mult să doresc acelaşi lucru să-l facă şi partidele de centru-dreapta, ca să slăbească vocile mai fanatice, vocile agresive ale extremei dreapta”, a evidențiat Lupu într-un interviu pentru radio Europa Liberă.
 
Liderul democraților subliniază că doctrinar, Partidul Democrat este poziționat pe eșichierul de centru-stânga, pe când Partidul Comuniștilor ar fi în extrema stângă.
 
„Metodele pe care noi le aplicăm ca şi partide sunt net diferite în comparaţie cu metode brutale, agresive, pe alocuri, în multe cazuri, violente, care sunt aplicate de partide de extremă stângă. Noi ne-am păstrat şi ne vom participa şi în continuare această poziţionare a noastră şi doctrinară, şi ideologică. Şi vreau să zic că noi, practic, suntem unicul partid aflat pe prima linie de luptă politică cu Partidul Comuniştilor. Cât nu ar spune şi ce nu ar spune cei de pe dreapta că ei sunt cei mai mari anticomunişti, că ei sunt cei mai mari luptători cu comunismul, nu este adevărat. Atunci când partidele de dreapta vin cu o retorică războinică, agresivă în adresa comuniştilor, în aparenţă într-adevăr totul este frumos, dar întrebarea mea este care sunt efectele practice? Zero. Fiindcă ei nu fac decât să consolideze în jurul lor electoratul de dreapta care niciodată nu a votat pentru Partidul Comuniştilor şi nu fac decât să consolideze electoratul de stânga în jurul comuniştilor”, a explicat Marian Lupu.
 
În context, acesta sugerează că sunt mici șansele ca PD să creeze o coaliție post-electorală cu PCRM, deoarece vor „o coaliţie democratică şi doar una pro-europeană”, iar PCRM nu poate deveni european peste noapte.
 
„Cum poate Partidul Comuniştilor să devină pro-european, dacă de o manieră foarte clară declară că nu participă la ratificarea Acordului de Asociere? Ce să mai vorbim? În mod evident că Partidul Democrat va participa la o guvernare care să asigure continuitatea procesului de integrare europeană, la modernizarea europeană, la dezvoltarea, precum ziceam, democratică, economică şi socială a ţării noastre”, a subliniat sursa citată.
 
UNIMEDIA precizează că alegerile parlamentare ordinare vor avea loc în această toamnă, pe 30 noiembrie. Sondajele arată că niciunul din partidele politice nu va acumula majoritatea de voturi și că următoarea guvernare va fi de asemenea una de coaliție. În același timp, Vladimir Voronin, liderul celui mai mare partid de opoziție, a lăsat portița deschisă pentru o colaborare cu PD.

Comentarii (
)

Login


Email:

Parola:Creează cont | Ai uitat parola?
Facebook Google Yahoo Mail.ru
 • +4 (10)
  Sariti si latrati cumparati PLDM, cei care v-ati vandut demnitatea pentru banii de contrabanda ai lui Filat, haideti ca stirea are aproape 10 minute de cand a fost publicata, dar voi stati si dormiti in vizuine
  • -9 (17)
   Comentariul a fost marcat ca spam. Afişează comentariul.
   Si care-i tactica, de a intra in PCRM asa cum ati facuto acum, de a cumpara mai mult de jumate din membri impreuna cu lider , si pe restul sa-i excludeti din partid, ca dupa alegeri sa faceti coalitie cu ei???
   • -2 (20)
    Si ce vor face interesant acum comentatorii de buzunar pe la televiziuni? Ce vor spun ei in privinta democratilor, ca deseori in ultimul timp aud ca chipurile cei din PD vor face o alianta cu Voronin.
    • -1 (19)
     PD, profund apreciat de oficialii europeni, datorita obiectivitatii si maturitatii politice de care dau dovada. de faptul ca nu vin cu declartii tupeiste ci abordeaza cale pas cu pas pentru reusita apropierii RM de UE.

     Sunt cetățean activ
     • -1 (17)
      Pentru Integrare europena: coalitie PD va face doar cu un partid Pro european, si care s eva dovedi unul democrat si pro European. Tu trebuie sa te bucuri ca PD desfiinteaza influenta comunoida, si ca garanteaza progresul Pro european.


      Sunt cetățean activ
      • -2 (18)
       Voi ramine foarte satisfacut daca democratilor le va reusi sa-i anihileze definitiv pe comunisti. Si din cite vedeme pina acum, ceva lor le reusesete. Cum acolo mergea vorba cu citeva saptamini in urma - cineva lupta cu comunistii doar prin slogane, altii prin actiuni. Asa-mi place.
      • +4 (4)
       Pentru ce sa ma bucur daca PD este sub influenta directa a lui Plahotniuc "afaceristul" Moldovei ? Pentru ce sa ma bucur daca in varful PD sunt fosti comunisti (care au sarit din barca in barca si care si-au schimbat viziunea peste noapte) si "afaceristi" care s-au facut milionari din coruptie si nedreptate ? La aceste intrebari sa raspunzi
   • +2 (18)
    Mai sus Lupu a explicat ca nu vor face nicio coalitie cu ortacii lui Voronin. Mai mult chiar, chiar si Candu, tot membru PDM, nu odata a spus ca o coalitie cu PCRM este exclusa categoric. Voi cind spuneti asa ceva duceti lumea in eroare.
    • -2 (18)
     PD e in crestere "ca pe drojdie" cum o declara multi analisti politici, si aceasta doar datorita tacticii speciale si obiective pe care o abordeaza in lupta cu PCRM. E si normal ca orice fost simpatizant PCRM dupa ce vede eficienta si profesionalismul celor de la PD, proiectele legislative si activitatea per ansamblu, va parasi comunitatea de talibani si va opta pentru a sustine viitorul prosper democratic si european promovat de PD.

     Sunt cetățean activ
     • +4 (4)
      Vectorul european al lui Plahotniuc ? Lasati-o mai moale va rog frumos
   • -1 (19)
    Cred ca tactica e destul de clara si minte multa ca o sa inte;legi nu trebuie. Tactica despre care spune Lupu presupune DIALOG cu oamenii! Iata ce inseamna si care-i ea. Un dialog cu oamenii de care nu toti sunt capabili. Mai multe vizite in teritoriu, discutii cu lumea, identificarea problemelor cu care se confrunta populatia si rezolvarea lor.
  • +2 (2)
   Comentariul a fost șters de redacție.
   • +2 (2)
    """Comentariul a fost șters de redacție................................
    WOWOWOWOWOWOWOWOWOWOWOWOWOWOWOWOWOWOWOWOWOWOWOWOWOW
    • +1 (1)
     “””Afişează comentariul…………………………………………………..
     WOWOWOWOWOWOWOWOWOWOWOWOWOWOWOWOWOWOWOWOWOWOWOW
  • +2 (2)
   Comentariul a fost șters de redacție.
   • +2 (2)
    """Comentariul a fost șters de redacție................................
    WOWOWOWOWOWOWOWOWOWOWOWOWOWOWOWOWOWOWOWOWOWOWOWOWOW
    • +1 (1)
     “””Afişează comentariul…………………………………………………..
     WOWOWOWOWOWOWOWOWOWOWOWOWOWOWOWOWOWOWOWOWOWOWOW
  • +2 (2)
   Comentariul a fost șters de redacție.
   • +2 (2)
    """Comentariul a fost șters de redacție................................
    WOWOWOWOWOWOWOWOWOWOWOWOWOWOWOWOWOWOWOWOWOWOWOWOWOW
    • +1 (1)
     “””Afişează comentariul…………………………………………………..
     WOWOWOWOWOWOWOWOWOWOWOWOWOWOWOWOWOWOWOWOWOWOWOW
 • -1 (19)
  Vreau sa spun ca e o tactica corecta - accentul pe actiuni si nu pe vorbaraie. Oamenii sint satui de promisiuni si vorbe goale.
 • +2 (2)
  AmazoanA , vasile coropcean, Ramires, lynch sunteti cumparati sa scrieti comentarii partinitoare, v-ati vandut demnitatea pentru banii rupti de la gura poporului, vreau sa constientizati acest lucru si sa vada si altii cu ce va ocupati
 • +2 (2)
  Care,crede in promisiuni,si mai ales,innainte de alegeri,se inseala amarnic;pdM,sint un tip de oameni care,umbla cum umblau,comunistii si primeau in pioner,si pe urma pregateau comsomolisti,sa fie membri de partid;ori erau lucratori de ferme(nu importa de care,ferme-de oi ,boi ori vaci),numai ca sa ridice mina cind,zicea secretarul de partid;asa si pdM,primesc in partid,cu santaj,fel de fel de,promisiuni,la posturi ori marea si sarea;pdM,este un partid care,azi poate sa faca alianta cu dreapta,mine cu stinga,pentru ca,lor le este tot una,cu cine sa fie,numai sa fie la Hotie(putere);Lupu,este acelas comunist,numai ca-i comunist-democrat,adica ,cum ii convine.Cindva,am citit despre Lupu ca,are bogatii mari,in Bulgaria(paminturi si altele);ce vreau sa spun ca,bogat care,trage la sarac,inca n-am auzit si n-am vazut;popr,cu ceata-n ochi,desigur ca,pot vota partidul democrat.Partidul lui Lupu(cum se lauda el),este partidul pe prima linie de lupta nu numai cu partidul comunist dar,si cu altii

  Sunt cetățean activ
 • 0 (0)
  PD-ul lui Lupu,daca dupa alegeri ar putea forma o alianta majoritara cu PCRM-ul,o vor face fara sa clipeasca si uitan-d total declaratile anterioare!!!Lupu e pt.mine paznicul la oi!!!
 • -7 (9)
  Comentariul a fost marcat ca spam. Afişează comentariul.
  Nu mi-e mila de gornistul Lupu, pus acum sa ascunda adevarul despre nefasta mezalianta pd-pcrm. Doi, nu de stanga, caci stanga in RM nu exista, ci stangaci, care calca prin strachini, deseori cu stangul, dar, ca sa vezi, "rivalii" colaboreaza destul de fructuos. Cica, Pd e maurul ruinei PCRM? Sa-l creada calul! Planurile secrete de alianta ale pd si pcrm + pl - in cazul in care...- sunt incurcate de cineva, nimeni altul decat alegatorul.
 • +1 (1)
  Comentariul a fost șters de redacție.
 • +1 (1)
  Lupu isi schimba parul, PeDeresteul ba.....e un partid plin de curve....daca nu esti curva cu 12 feti nu ai nici o sansa sa fii primit in acest partid....utati-va bine oameni buni, la voi in teritoriu cine sunt in acest partid, toate iuzile si lepadatruile, care nu au nimic mai presus decit banul si placerea trupesca.....de exemplu la mine in raion sunt in partidul lui marian pulu, numai functionari publici lunecosi, betivi, curvari si corupti, care nu seamana de loc a democrati, mai sunt si niste doamne, care fac cariera pulitica, tecind prin kolhozurile sexuale, organizate de handralaii perversi pseudodemocrati....

×
Politic
 
Căutare
Login
Top taguri
Blogs.UNIMEDIA