Tactica PD în lupta cu PCRM

Marian Lupu „dezvăluie” care este tactica Partidului Democrat în luptă cu Partidul Comuniștilor. Potrivit lui, democrații nu mizează pe o retorică războinică, spre deosebire de reprezentanții partidelor de dreapta, ci slăbesc poziția comuniștilor prin acțiuni, transmite UNIMEDIA.
 
Liderul PD susține că formațiunea pe care o conduce este unica aflată pe prima linie de luptă politică cu PCRM.
Tactica PD în lupta cu PCRM
Marian Lupu, președinte PDM (Foto: UNIMEDIA/Igor Vrabie)

„Partidul Democrat nu se lansează în retorică războinică, noi acţionăm, noi explicăm oamenilor, la faţa locului, în sate, în raioane care sunt metodele noastre de muncă, ele sunt net diferite de cele ale Partidului Comuniştilor. Noi slăbim poziţia Partidului Comuniştilor şi pe această cale slăbim poziţia extremei stânga. Eu aş vrea foarte mult să doresc acelaşi lucru să-l facă şi partidele de centru-dreapta, ca să slăbească vocile mai fanatice, vocile agresive ale extremei dreapta”, a evidențiat Lupu într-un interviu pentru radio Europa Liberă.
 
Liderul democraților subliniază că doctrinar, Partidul Democrat este poziționat pe eșichierul de centru-stânga, pe când Partidul Comuniștilor ar fi în extrema stângă.
 
„Metodele pe care noi le aplicăm ca şi partide sunt net diferite în comparaţie cu metode brutale, agresive, pe alocuri, în multe cazuri, violente, care sunt aplicate de partide de extremă stângă. Noi ne-am păstrat şi ne vom participa şi în continuare această poziţionare a noastră şi doctrinară, şi ideologică. Şi vreau să zic că noi, practic, suntem unicul partid aflat pe prima linie de luptă politică cu Partidul Comuniştilor. Cât nu ar spune şi ce nu ar spune cei de pe dreapta că ei sunt cei mai mari anticomunişti, că ei sunt cei mai mari luptători cu comunismul, nu este adevărat. Atunci când partidele de dreapta vin cu o retorică războinică, agresivă în adresa comuniştilor, în aparenţă într-adevăr totul este frumos, dar întrebarea mea este care sunt efectele practice? Zero. Fiindcă ei nu fac decât să consolideze în jurul lor electoratul de dreapta care niciodată nu a votat pentru Partidul Comuniştilor şi nu fac decât să consolideze electoratul de stânga în jurul comuniştilor”, a explicat Marian Lupu.
 
În context, acesta sugerează că sunt mici șansele ca PD să creeze o coaliție post-electorală cu PCRM, deoarece vor „o coaliţie democratică şi doar una pro-europeană”, iar PCRM nu poate deveni european peste noapte.
 
„Cum poate Partidul Comuniştilor să devină pro-european, dacă de o manieră foarte clară declară că nu participă la ratificarea Acordului de Asociere? Ce să mai vorbim? În mod evident că Partidul Democrat va participa la o guvernare care să asigure continuitatea procesului de integrare europeană, la modernizarea europeană, la dezvoltarea, precum ziceam, democratică, economică şi socială a ţării noastre”, a subliniat sursa citată.
 
UNIMEDIA precizează că alegerile parlamentare ordinare vor avea loc în această toamnă, pe 30 noiembrie. Sondajele arată că niciunul din partidele politice nu va acumula majoritatea de voturi și că următoarea guvernare va fi de asemenea una de coaliție. În același timp, Vladimir Voronin, liderul celui mai mare partid de opoziție, a lăsat portița deschisă pentru o colaborare cu PD.

Pub

Cum ți s-a părut articolul?
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0

Pub

Pentru a putea comenta, este nevoie să vă autentificați, folosind e-mailul și parola cu care v-ați înregistrat pe UNIMEDIA.

Dacă nu aveți un cont înregistrat pe UNIMEDIA,
înregistrați-vă AICI