SUA plănuiește să sancționeze țările care au relații comerciale cu Coreea de Nord, printre care se află și Republica Moldova

Administrația lui Trump ar plănui să extindă sancțiunile asupra companiilor și țărilor care permit liderului Coreei de Nord să sfideze normele internaționale cu privire la răspândirea armelor nucleare.

Moldova ar avea inițiativa să exporte vin în Coreea de Nord, ceea ce o include în lista țărilor asupra cărora SUA va încerca să exercite presiuni comerciale, transmite latimes.com, citată de UNIMEDIA.

SUA plănuiește să sancționeze țările care au relații comerciale cu Coreea de Nord, printre care se află și Republica Moldova
(Foto: latimes.com)

Această decizie a Statelor Unite vine ca răspuns la faptul că Phenianul a dezvoltat o rachetă balistică intercontinentală care ar fi capabilă să lovească statul Alaska, scrie latimes.com.

"Există țări care permit, sau chiar încurajează comerțul cu statul nord-coreean, ceea ce este o încălcare a rezoluțiilor Consiliului de Securitate al ONU. Acele țări ar vrea să continue comerțul și cu Statele Unite. Acest lucru însă nu se va întâmpla", a declarat Nikki Haley, Ambasadorul Națiunilor Unite în SUA la o sesiune a Consiliului de Securitate.

Pub

Donald Trump și-a arătat nemulțumirea față de China, care refuză să slăbească conexiunile economice cu Coreea de Nord. Comerțul între Coreea de Nord și China a crescut cu peste 37% în primul trimestru al anului, arată statisticile guvernului Chinez. 

"Coreea de Nord este ajutată de prea mulți non-nord-coreeni- chinezi, ruși, europeni. Atitudinea generală este că Coreea de Nord nu este problema mea", a spus Anthony Ruggiero, membru al Fundației pentru apărarea democrațiilor din Washington.

UNIMEDIA amintește că în aprilie curent, o delegație a socialiștilor moldoveni a ajuns în Coreea de Nord, unde a  participat la ceremonia de aniversare a fostului lider al țării, Kim Il Sung.

Cum ți s-a părut articolul?
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0

Pub

Pentru a putea comenta, este nevoie să vă autentificați, folosind e-mailul și parola cu care v-ați înregistrat pe UNIMEDIA.

Dacă nu aveți un cont înregistrat pe UNIMEDIA,
înregistrați-vă AICI