Sturza vrea numele oportuniștilor din Parlament

Fostul premier Ion Sturza a postat un mesaj pe facebook, în care anunță că Guvernul își asumă răspunderea azi în fața Parlamentului din cauza unui grup de deputați care blochează adoptarea legilor, informează UNIMEDIA.

Potrivit lui, aceștia ar face parte din majoritatea legislativă și nu s-ar supune PLDM, PD și PLR, partidele care formează guvernarea. 

Sturza vrea numele oportuniștilor din Parlament
Ion Sturza (Foto: UNIMEDIA/ Igor Vrabie)

Sturza cere de la Filat, Lupu și Hadârcă numele „transpartinicilor”. Stimați domnilor Filat, Lupu, Hadârcă! Este cunoscut că deja de ceva timp în Parlament s-a creat o nouă majoritate, una transpartinică și extrem de oportunistă! Anume această majoritate blochează astăzi adoptarea unor legi foarte importante pentru buna funcționare a țării, pentru ordine în justiție, transparență în operațiunile financiare, rectificări bugetare etc. Fără de acestea, este blocată activitatea guvernului domniilor voastre”, a scris sursa.

Omul de afaceri spune că Moldova riscă să nu primească suportul financiar extern, atât de necesar. „În condițiile blocadei externe, ale crizei regionale, comportamentul deputaților oportuniști care susțin (o spun cu toată responsabilitatea!) interese de grup și infractori în grup este o formă de lașitate… Spuneți-ne numele lor, eu le cunosc, dar să știe și toată lumea cine, atunci când țara „arde”, vrea să se pieptene cu un pieptene de aur… Astăzi Moldova are nevoie ca niciodată de coeziune și de lideri capabili să conducă ferm și cu demnitate țara. Încercați, măcar în al 12-lea ceas, să o faceți. Fiți atenți, dacă nu, o vor face alții…”, a scris sursa. 

UNIMEDIA precizează că mai mulți deputați din majoritatea de guvernare blochează adoptarea unor proiecte de legi promovate de Guvern. În rezultat, Guvernul Leancă și-a asumat azi răspunderea în fața Legislativului, ceea ce înseamnă că legile vor fi promulgate fără ca acestea să fie votate de deputați.

Pub

Cum ți s-a părut articolul?
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0

Pub