ora: 10:05, 03 noi 2011 15664
Autor: Dumitru Ciorici

Sturza vorbește "despre cine este Dodon" și "planul de PR" al Guvernului


Sturza vorbește
Foto: Moldova1
Fostul premier Ion Sturza vorbește într-un interviu pentru Radio Europa Liberă despre ultimele evenimente politice de pe scena de la Chișinău. Acesta spune că europenii și-au pierdut deja încrederea în politicienii de la Chișinău.

"Luna de miere RM-UE s-a încheiat şi ei deja nu mai văd în Republica Moldova şi în guvernarea de la Chişinău un partener care este demn de încredere şi care ar putea să înceapă odată promisele reforme. Lucru care este profund regretabil. Este o descurajare şi în acelaşi timp este şi o profundă dezamăgire faţă de unii lideri de la Chişinău. Nu trebuie să confundăm un program de PR al unui guvern sau al unui Minister de Externe cu o realitate. Pentru noi era mai importantă nu numai finalitatea acestui proces, ci procesul în sine de modernizare a ţării conform standardelor Uniunii Europene”, spune acesta.

Referindu-se la Igor Dodon, fostul premier spune că deputatul comunist este exponentul direct al politicilor rusești în țara noastră. "Mai avansat bineînţeles că este Igor Dodon, care este exponentul direct al intereselor ruseşti în Republica Moldova şi care are o susţinere şi se consideră un politician de perspectivă, şi care are mandatul deplin, inclusiv în a reconfigura Partidul Comuniştilor, de a construi noi partide. Are susţinerea financiară şi morală din zona respectivă. Avem de afacere nu cu Igor Dodon, avem de afacere cu fenomenul Dodon, care este cu mult mai complex. Deşi nu trebuie să ne detaşăm de personalitatea domnului Dodon, să menţionăm că este o persoană extrem de ambiţioasă, cu mult mai ambiţioasă decât capacităţile sale, cred că, profesionale sau morale, pe care el poate să le livreze. Dar nu numai la Dodon se limitează lista celor, pe care mizează, eu ştiu, anumite cercuri la Moscova. Sunt şi alţii, practic toţi, fără excepţii”, a conchis acesta.

În cadrul intervenției sale, Sturza a declarat că Partidul Comuniștilor își dorește puterea integral, sau alegeri anticipate. Potrivit lui, acestea sunt iminente. 

Vedeți interviul integral aici. 

Sursa: UNIMEDIA

Comentarii (
)

Login


Email:

Parola:Creează cont | Ai uitat parola?
Facebook Google Yahoo Mail.ru
 • -2 (8)
  tot nu am inteles ce vrea Sturza pina la urma sa zika de Dodon?
  • -4 (8)
   unora leeste frika ca Dodon va ajunge prea sus prin fortele proprii si asta ii pserie, da faceti ma si voi sa fie bine nu invidiati lumea
   • +8 (8)
    dodon-gondon
   • +6 (6)
    Da mare handicapat mai esti bai jospi... Cred ca vroiai sa te numesti JoPa daai apasat gresit pe taste...
    Caere bine de la dodon? Ia debil mai esti...
  • -5 (7)
   Comentariul a fost marcat ca spam. Afişează comentariul.
   am inteles partial....multa apa in vorbele lui Sturza...cit despre Dodon, este tinar si competent....Ambitios cum l-a numit Sturza - dar si acesta e un plus foarte are... Insa cel mai mare plus este ca are sustinere enorma nu doar din partea oamenilor influenti dar si a cetatenilor de rind...deci,succese mari dle.Dodon!
   ---
   Sunt cetățean activ
  • +3 (3)
   a vrut sa zica :dodon-gondon,imbecilule
  • +2 (2)
   Cu asemenea "personalitati" ; e destul de clar... , el vad ca are o problema grava accidental fiind viceministru a prins o sete de putere nemaipomenita care ii orbeste pe cei slabi de inger. La o persoana care nu a muncit pentru o functia importanta dar ia cazut mai mult din pod il distruge si devine ca un drogat dupa putere si e gata la multe sacrificii. Astfel e gata sa o vinda si pe maicasa numai sa puna laba pe functii, rusii de mult si-au dat seama de profilul psihologic a acestui individ deaceea si asa investitii in el. Si iaca asa un mAldAvAn de la Sadovo crescut in satele moldovei pupa mana la rusii ... doar pentru a reveni la putere
 • -1 (5)
  sturza in acest context are total drepyate si de Piarul lui Filat si de Dodon, nu vreau sa adaug nimic, cred ca domnul sturza stie mai bine ce si cum, si cine de cine este sustinut, de domnul filat nimic nu e nou.
 • -3 (7)
  Dodon este ambitios cnumai asa le va reusi pe toate, este talentat, tinar si profesionalist, bravo
  • +4 (4)
   N-ai inteles nimic din interviu. A avut in vedere ca Dodon e prea prost pentru a-si indeplini toate obligatiile de sluga a Moscovei.
   • +2 (2)
    tu crezi ca kkt asta caruia i te-ai adresat e in stare sa inteleaga?
  • +5 (5)
   dodon-gondon
 • +4 (4)
  dodon-gondon
 • +3 (3)
  Desigur alegerile anticpate nu sunt binevenite si acest lucru trebuie sa-l inteeaga toate formatiunile parlamentare. Voronin ar trebui sa mai scada din interesee personale sau de partid asa cum au facut-o si democratii, in caz de alegeri anticipate principalii responsabili vor fi comunistii.
 • +2 (2)
  Toată această "reformare" a PCRM îs numai de formă. Nu cred şi gata. Că ar fi susţinut de rusia, nu ştiu, dar e clar că atîţia bani pentru reclamă nu-i face el numai din salariu.
 • 0 (4)
  Dodon e o curva ca si Sturza din Calarasi

×
Politic
 
Căutare
Login
Top taguri
Blogs.UNIMEDIA