Sturza va conduce Consiliul Economic pe lângă prim-ministrul Leancă

Fostul prim-ministru al Republicii Moldova, omul de afaceri Ion Sturza va sprijini echipa guvernamentală condusă de Iurie Leancă. Mai exact, Sturza va sta în fruntea Consiliului Economic de pe lângă șeful Executivului, transmite UNIMEDIA cu referire la Infotag.

Iurie Leancă, în calitatea sa de prim-ministru, își propune să lanseze cu susținerea BERD un instrument care se numeşte Consiliul Economic pe lângă prim-ministru.
Sturza va conduce Consiliul Economic  pe lângă prim-ministrul Leancă
Foto: Igor Vrabie/gov.md (Colaj: UNIMEDIA/Andrei Gagiu)

„Întrucât dl Sturza, care este prezent în sală, şi-a dat deja acordul de a conduce această structură, pot anunţa public despre acest lucru. Sper foarte mult că prin eforturile dlui Ion Sturza, ale consilierului meu pe probleme economice Valeriu Prohniţchi, ale colegului meu Dumitru Alaiba şi altor specialişti, Consiliul Economic va putea elabora mecanisme necesare pentru îmbunătăţirea situaţiei economice din Moldova”, a spus Leancă, citat de agenția de presă Infotag.

Printre prioritățile Consiliului Economic se numără sporirea atractivității țării pentru investiții, sporirea competitivității producătorilor autohtoni, facilitarea comerțului, asigurarea unei funcționări eficiente a serviciului vamal, ajustarea infrastructurii, și altele.

„Nu pot fi miracole într-o perioadă foarte scurtă de timp, dar totodată suntem optimiști. Prin crearea unui mediu de afaceri mult mai liber, cu constrângeri mai puține, cu presiunea mai mică din partea instituțiilor statului , cu diminuarea barierelor care există în calea investitorilor, va fi posibilă crearea de noi locuri de muncă, o prioritate a Guvernului”, a subliniat prim-ministrul Leancă.

Membrii Consiliului vor fi numiți de prim-ministru din rândurile reprezentanţilor mediului de afaceri, asociaţiilor de business, comunităţii ştiinţifice, organizaţiilor internaţionale active în domeniul reformelor mediului de afaceri şi a instituţiilor statului.

Pub

Cum ți s-a părut articolul?
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0

Pub