ora: 18:48, 02 aug 2014 12814 12

Sturza se ia iarăși de Dodon


Sturza se ia iarăși de Dodon
Ion Sturza, ex-premierul RM

„O parte din elita politică sau dintre activiştii din diferite sfere sunt finanţaţi direct sau indirect din Federaţia Rusă. Și acesta nu este un secret, pentru că lucrurile în Federaţia Rusă funcţionează foarte simplu: ei îţi dau bani şi o listă de taskuri, de lucruri pe care trebuie să le faci, să le raportezi, vin banii, vin taskurile şi „executorii” raportează”.

Declarațiile aparțin fostului prim-ministru al Republicii Moldova, Ion Sturza, și au fost lansate în cadrul unui interviu pentru radio Europa Liberă.

„Dați căutare pe ITAR-TASS, numele unui politician moldovean, şi veţi vedea că acolo sunt rapoartele „am executat”. Este foarte regretabil, pentru că chiar aceşti politicieni nu-şi dau seama că ei singuri se implică într-o cursă pentru care vor fi detestaţi de propriii cetăţeni ai Republicii Moldova...”, a nuanțat Sturza, fâcând referire la Igor Dodon.

Fostul premier spune că nu poate înțelege acțiunile liderului PSRM. „Pe mine mă deranjează cum moldovenii noştri, vecinii noştri de mahala, s-au transformat în nişte protagonişti ai unor lucruri profund detestate şi combătute astăzi de opinia publică internaţională. Trebuie să ne debarasăm de aceste formule, chiar dacă avem nişte obligaţiuni financiare. Vreau să vă spun că încerc să fiu responsabil, inclusiv atunci când am vorbit despre Dodon, eu nu am avut doar impresii, sunt lucruri care dovedesc acest fapt, am informaţii. Cum a decis să acționeze ţine de conştiinţa acestui om care va avea o problemă mare să locuiască cu noi în continuare”, a subliniat sursa.

Potrivit lui, se propagă separatismul, o politică antinaţională, o politică împotriva statului, împotriva moldovenilor. „Pentru mine e un subiect foarte dureros. Atunci când ruşii au anunţat embargoul, am auzit acel interviu faimos al lui Dodon la ITAR-TASS, care justifica cu cifre şi date de ce a făcut şi pentru ce a făcut Federaţia Rusă aceasta, am răbufnit şi am ieşit public să spun că este o limită pentru orice”, a conchis Ion Sturza.

Comentarii (12)
 • -6 (8)
  Comentariul a fost marcat ca spam. Afişează comentariul.
  Cine altul daca nu Stuurza o sa spuie de sistema in care o lucrat...
  La fel si Lucinskii cu ortacii sai Filea, Dicov, Sturzila primeau Taskuri de la kremlin...

  Sunt cetățean activ
  • +5 (7)
   agricultorii din moldova trebuie sa ii multumeasca la dodon ca a ales bine ce fructe si legume intra la embargou...ar trebui sa ii duca la gunouiul asta moscalesc un vagon de mere si sa il puna in curte sa aiba la iarna ce manca
  • +1 (5)
   Deocheate comentarii, ca și login-urile alese (care „moldova în realitate”, „tgg”,„nonconformistul”, „Q10”, etc? Uite bre, cum mă numesc eu pe Unimedia!). Nu am priceput cui sunt adresate, lui Sturza sau, protagonistului Dodon. Ce vă irită? Că Sturza e deranjat de separatismul propagat de Dodon? Vă simțiți afectați că-l demască? Sunteți dodoni? Nu biciuiți pe cel cărui pasă de Țară, nu răbufniți cu epitete de doi bani, gândiți-vă până a posta un comentariu. Ho, bre!, că-mi e cam rușine să citesc ceea ce scrieți, de parcă ați scrie pe garduri, noaptea, niște prostii...
 • +2 (4)
  3DoDOWN -Che Guevara cel chior, zau asa - borhotura de-o prostie academica, executant mizerabil al gruparii teroriste estice, e mai rau ca orice cocalarism care a existat vreodata. O sugativa, nu politician, un aventurier cu un singur neuron. Pana la urma, bumerangul isi va gasi lansatorul...Direct in capul sau bostera.
 • 0 (2)
  Un singur lucru nu pot intelege ??? Filat, Plohatniuc, nu importa care din ei, a permis vinzarea aeroportului, BEM etc cit si tranzitarea rusilor pentru a sustine conflictul de pe Maidan, Ucraina. In schimb rusii ne eliberau din lagarul "tiran si dictatorial rusesc". De ce se crede ca un simplu Dodon a schimbat peste noapte decizia Rusiei ? Oare are asemenea capacitati Dodon, Selin etc ?
 • +1 (3)
  momarlani la pachet. ti-e greata de "patriotii astia"
 • +2 (4)
  Одна овца все стадо портит.
  Может есть смысл пустить ее на политический шашлык, чтоб овечьему социуму жилось спокойней?
  Прав Стурза, должен же быть какой-то предел?
  Это относится и к другим сепаратистам юга, севера и других закоулков Молдовы.

  Sunt cetățean activ
 • +1 (1)
  Mai bine decît sturza nu poate ști nimeni cum au loc schemele de finanțare din federația rusă.
  Iată cum sună un know-how de la sturza:
  „lucrurile în Federaţia Rusă funcţionează foarte simplu: ei îţi dau bani şi o listă de taskuri, de lucruri pe care trebuie să le faci, să le raportezi, vin banii, vin taskurile şi „executorii” raportează”.
 • +2 (2)
  Acest Dodon,vanzator($) de tara s-a compromis,discreditat pe vecie!!Toata apa Nistrului nu-l va mai spala de pacate.......sau poate,dar si daca,doar apa cea adanca de peste 2 metri ;))
 • +1 (1)
  va venit tumpul cand dodon va raspunde in fata poporului pentru toate tilhariile care le face..iar cei care umbla si-l sustin sa nu uite un lucru..cu vreo doi ani in urma, dodon spunea ca aderarea R.Moldova la Uniunea Vamala este o utopie...acest lucru pur si simplu nu poate fi realizat...dupa 3 ani si ceva, vad ca repede si-a schimbat opinia..mare mizerie este dodon..https://www.youtube.com/watch?v=laj6YOSOuJo
 • -2 (2)
  Sturza lasa pe Dodon! El macar face ceva in tara! Altii numai fura!
 • -1 (1)
  Să neglijezi o piață ca Rusia și să spui că deciziile ei sunt influențate de o persoană, fie chiar și Dodon, este stupid.

Login


Email:

Parola:Creează cont | Ai uitat parola?
Facebook Google Yahoo Mail.ru

×
Politic
 
Căutare
Login
Top taguri