ora: 16:13, 11 iun 2014 4524

Sturza: „Revenirea comuniștilor la putere ar fi un dezastru”


Sturza: „Revenirea comuniștilor la putere ar fi un dezastru”
Ion Sturza, fost prim-ministru al RM
Foto: UNIMEDIA/Igor Vrabie

Ion Sturza declară că Partidul Comuniștilor nu este o alternativă serioasă pentru actuala guvernare. Potrivit fostul prim-ministru al Republicii Moldova, cei din Coaliția de Guvernare Pro-Europeană au propriile păcate și au preluat o parte din practicile proaste de la regimul comuniștilor, dar nu ar trebui să uităm de izolarea externă în care s-a pomenit țara noastră după 8 ani de conducere autoritară, relevă UNIMEDIA.

„Cineva încearcă să ne convingă că revenirea comuniștilor la putere nu ar fi un dezastru. Acei cineva nu mai sunt siguri că pe cale democratică (în alegeri) pot păstra controlul asupra țării (business, justiție, presă etc.). Ei încep să-și plaseze „ouăle” (banii, influența) în diferite partide, mai la stânga. Perfect, doar că memoria colectivă a moldovenilor păstrează sentimente extrem de controversate față de regimul autoritar care a izolat țara în plan extern, a promovat oligarhia, a subjugat justiția și a îngrădit drastic drepturile omului”, menționează Sturza în cadrul unei postări pe Facebook. 

În context, acesta nu-i abolește de vină nici pe cei din actuala conducere. „Adevărat, multe dintre „apucăturile” acestui regim au „tranzitat” și la guvernarea democratică. Un exercițiu complicat de morală – cine sunt mai buni (răi): ai noștri sau ai voștri?! Atunci însă când deschideți „bazarul” politic, nu uitați de Dumnezeu, Țară și Popor. Toate au un preț...”, spune sursa.
 
UNIMEDIA precizează că alegerile parlamentare ordinare vor avea loc pe 30 noiembrie curent.

Comentarii (
)

Login


Email:

Parola:Creează cont | Ai uitat parola?
Facebook Google Yahoo Mail.ru
 • +3 (7)
  Sturza lasa palavrageala, ajuta poporul! Intra in politica! Vrem sa te votam. Cum sa o facem? Pe cine sa sustinem? Daca nu tu atunci cine? Filea nu, Plaha nu, Comii nu, da cine atunci? Hai undeste-ti destinul cu Sergiu Mocanu si eu te votez de azi si pana la alegeri in fiecare zi.

  Sunt cetățean activ
  • +3 (5)
   De acord George, sa lase vorba si sa treaca la actiuni. E unicul pentru care as mai da votul. Sturza esti obligat moral sa vii si sa faci regula, sa pui tara pe reforme!!!
  • +1 (3)
   ...nu uitați de Dumnezeu, Țară și Popor. Toate au un preț... Tare corect spus..., dar practic n-ai din cine alege... si precedentii si actualii au uitat ...
 • +1 (5)
  BIG LIKE Gregory
 • +6 (8)
  Mai Specialistule, ia mai lasa tu filosofia ... ai stat un timp scurt la treuca ... ai luat bani ... ai falimentat uzinele de conserve ... si acum esti mare NOSTRADAMUS. Sau fa ceva concret sau inchide gura. Ti-au propus mai multe partide sa te apuci sa faci treaba - astepti rugat? ti-e mai comod sa vorbesti si sa nu raspunzi de nimic?
 • +1 (5)
  Pacat ca nu vrea sa revina in politica din Moldova. Am avut ocazia sa-l si vad si sa-l ascult pe acest om si cred ca e o solutie pentru perioada care urmeaza.
  Ar putea contribui la modernizarea economiei Moldovei si integrarea ei cat mai rapida si eficienta in contextul zonei de comert liber cu UE.
  Poate se va razgandi, chiar daca are alte proiecte mari in derulare.
  Moldova are nevoie de cati mai multi specialisti care au inteles cum functioneaza capitalismul.
 • +3 (5)
  si fara comunisti e nitel dezastru
 • +1 (1)
  Comentariul a fost șters de redacție.
 • +1 (1)
  Da acuma ce e prosperitatea economica? Am scapat de saracie, coruptie, banditi la putere si tradatori de tara pentru interese personale? Cu ce se deosebesc actualii oligarhi de precedentii? Fura poporul si le spune ca el devine tot mai democratic si liber... :)))
 • 0 (2)
  Hai Sturza, intră odată și odată în politică. Votanți pentru tine sunt cîtă frunză și iarbă. Doar n-o să-l votăm pe filea, plahiș sau ghimpi de plastilină. Cu atît mai mult komicii debiloizi n-au ce căuta la guvernare. Sunt foarte mulți tineri și oameni capabili să schimbe ceva, dar nu pot fi membri de partide S.R.L.-uri gen cele enumerate mai sus. Primul care va veni la tine în partid va fi dl Leancă și niciodată să nu ziceți "niciodată".

  Sunt cetățean activ
 • 0 (0)
  Bai... chiar Sturza nu intelege ca acu ii acu? Chiar nu intelege ca acu e momentul sa intre in politica daca nu vrea ca comii sa revina la guvernare? Daca vor reveni comii.. o mare parte din vina o va purta anume el.
 • 0 (0)
  Vad ca deputatii cunosc cit costa examenul de BAC,dar ma intreb cunosc cu cit se vinde licenta de Avocat si nimeni nu reactioneaza la acest flagel care pezi ce trece creste si se dezvolta virtiginos chiar sub nasul Procuraturii Generale daca mai avem asa institutie in statul RM. Apel public catre organele de drept ale RM luati va rog urgent masuri cu aceastacomanda de infractori numiti in calitate de membri ai comisiei de licentiere in profesia de Avocat.

×
Politic
 
Căutare
Login
Top taguri
Blogs.UNIMEDIA