Sturza: „Revenirea comuniștilor la putere ar fi un dezastru”

Ion Sturza declară că Partidul Comuniștilor nu este o alternativă serioasă pentru actuala guvernare. Potrivit fostul prim-ministru al Republicii Moldova, cei din Coaliția de Guvernare Pro-Europeană au propriile păcate și au preluat o parte din practicile proaste de la regimul comuniștilor, dar nu ar trebui să uităm de izolarea externă în care s-a pomenit țara noastră după 8 ani de conducere autoritară, relevă UNIMEDIA.

Sturza: „Revenirea comuniștilor la putere ar fi un dezastru”
Ion Sturza, fost prim-ministru al RM (Foto: UNIMEDIA/Igor Vrabie)

„Cineva încearcă să ne convingă că revenirea comuniștilor la putere nu ar fi un dezastru. Acei cineva nu mai sunt siguri că pe cale democratică (în alegeri) pot păstra controlul asupra țării (business, justiție, presă etc.). Ei încep să-și plaseze „ouăle” (banii, influența) în diferite partide, mai la stânga. Perfect, doar că memoria colectivă a moldovenilor păstrează sentimente extrem de controversate față de regimul autoritar care a izolat țara în plan extern, a promovat oligarhia, a subjugat justiția și a îngrădit drastic drepturile omului”, menționează Sturza în cadrul unei postări pe Facebook. 

În context, acesta nu-i abolește de vină nici pe cei din actuala conducere. „Adevărat, multe dintre „apucăturile” acestui regim au „tranzitat” și la guvernarea democratică. Un exercițiu complicat de morală – cine sunt mai buni (răi): ai noștri sau ai voștri?! Atunci însă când deschideți „bazarul” politic, nu uitați de Dumnezeu, Țară și Popor. Toate au un preț...”, spune sursa.
 
UNIMEDIA precizează că alegerile parlamentare ordinare vor avea loc pe 30 noiembrie curent.

Pub

Cum ți s-a părut articolul?
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0

Pub