ora: 17:14, 12 mar 2013 5523

Sturza nu crede nici în alegeri și nici într-o stabilitate de durată


Sturza nu crede nici în alegeri și nici într-o stabilitate de durată
Ion Sturza, fost premier RM
Foto: Moldova 1

Nici anticipate, dar nici stabilitate durabilă. Fostul premier, Ion Sturza, a declarat într-un interviu pentru Europa Liberă, că a devenit mai optimist față de modul în care se vor derula lucrurile în politica de la Chișinău, dar că noua Alianță va fi una șubredă, transmite UNIMEDIA. 

„Îmi revine un element de optimism totuşi, optimism legat de AIE-3, dar nu optimism de cum se vor dezvolta lucrurile la Chişinău, pentru că nu este eliminată sursa acestor tensiuni şi acestor contradicţii, din păcate, şi asta pe mine mă îngrijorează. Poate că nu o să ajungem la alegeri, dar nu o să ajungem nici la o pace durabilă. Va fi o balanţă şubredă, cu contrapuneri”, a spus Sturza.

Sursa spune că liderii politici vor simți presiunile oficialilor europeni, ceea ce îi va forța să ajungă la un numitor comun.

„Sunt trei aspecte. Primul este timpul. Pentru că alegerile vor dura şi vor amâna foarte multe procese în derulare, deci lucrurile vor întârzia cel puţin cu un an. Doi, nu este evident care vor fi rezultatele acestor alegeri, pentru că sondajele mai puţin oficiale arată o înfrângere zdrobitoare a partidelor care astăzi se află la guvernare. Şi al treilea, sincer să vă spun, în discuţiile private cu cei din occident, pentru dânşii este foarte greu de înţeles sursa acestui conflict de la Chişinău, care de fapt nu are la origini nici doctrine, nici orientări, nici principii şi valori, cum spunem noi câteodată în bătaie de joc, doar conflictul între orgoliile a două sau trei persoane. E un lucru care este astăzi de neînţeles pentru occidentali”, a mai adăugat Ion Sturza.

„Cred că o dată cu trecerea timpului, timpul am în vedere în termen scurt, emoţiile se vor aşeza, va veni raţiunea. După câte înţeleg eu toate părţile sunt dispuse astăzi să discute, să negocieze. Poate mai puţin Partidul Liberal este gata astăzi al nişte compromisuri”, a conchis fostul premier.

Comentarii (
)

Login


Email:

Parola:Creează cont | Ai uitat parola?
Facebook Google Yahoo Mail.ru
 • +3 (5)
  Dupa parerea mia a fost cel mai puternic premier,dar care a fost distrus la fel de algoritm.Nu din dorinta proprie a condus si el unul din cele mai corupte guvernuri.
  • +2 (6)
   5 Martie -Ziua subjugării
   • +2 (6)
    În 1991 Republica Moldova a serbat pentru prima dată ziua independeței la 27 august cînd Țarișoarii noastre ia fost întărită adoptarea declarației de independență față de Uniunea Sovietică , însă eată că în lista sărbătorilor naționale începînd din anul curent va mai apărea o nouă sărbătoare și anume cea ce se va serba în ziua de 5 martie și se va numi ca ” Ziua Înrobirii” sau ”Ziua subjugării” . Cam astfel putem denumi noi activitatea ce sa efectuat de către deputații partidelor PCRM si PD care din componență sa nu a
    fost formată din persoane diferite, tot ceea ce ea făcut pe ei sa pară a fi alții a fost doar culoarea de partid
    • +2 (6)
     . În realitate la 5 Martie au votat doar cei ce sunt, sau au fost membri PCRM . Să ne amentim de unde vin liderii PD , Lupu - fost membru PCRM ( unde și-a primit școala politică ) Plohatniuc Vlad - fost lider mafiotic ( și-a început activitatea sa criminală paralel cu fiul lui Vlad Voroni -ex presedinte ), iar deputații neafiliați și ei au ieșit de la PCRM , mare coincidență de ce toți au ceva în legătura cu Comuniștii
     • +2 (4)
      Iar părerea mea e cum că membrii echipei PD sunt în mare parte oameni de-alui Voronin ce s-au infiltrat în alianța ca sa o distrugă , ca în fața alegătorilor o Alianță pentru integrare Europeană să sune asemeni unui dezastru mafiotic , ceea ce se pare că aproape a fost un plan realizat . Bună strategie cu astfel de metode s-au cîștigat războaie mari
      • +2 (4)
       Totuși eu rămîn de opiniia că cel mai dezamăgit din întreaga listă de deputați va fi chiar însuși Dumitru Diacov , care cîndva era un politician destul de capabil și semăna multă speranță și încredere , odată cu venirea lui Lupu acesta a crezut că situația va fi una mai bună , da întradevăr sau adăugat ceva voturi în plus , dar totuși domnul Diacov a devenit un nimeni în urma la toate și deja și-a pierdut statutul de lider devenind pe planul din spate , liderii fiind cei cu putere mafiotică Lupu și Plohatniu-Unilici , iar din persoana cu multă încredere azi nu a devenit decît o mașina politică în mîinile lui Plohatniuc -Lupu-Voronin .
       • +2 (4)
        Viitorul European al Moldovei a fost îngropat , și cauza nu e că sa demis Filat dar e ca sa votat favoarea celor de la PCRM .
        • +3 (3)
         Mda...dupa razboi toti sunt eroi.
         • -3 (3)
          Sturza - omul care a evadat de probleme,
          iar acum cînd este un climat mult mai prielnic
          pentru afaceri vrea sa se întoarcă inapoi,
          sa devină al doilea Plahoi !!!
          • -4 (4)
           Noroc de mostenire!
          • +2 (4)
           Desigur, ce o sa mai spuie Sturza. La sigur domnul Filat a fost cel mai bun premier si sper ca va fi reales. Nu vad candidaturi care s-ar descurca mai bine in aceasta functie. Vlad Filat este persoana potrivita, are destula experienta politica, are relatii minunate cu liderii straini care au vazut in el o persoana interesanta, cu care se poate negocia, la relatii bune ma refer cu domnul Barroso, cu doamna Merkel.
           Domnul Filat a ridicat Republica Moldova cu citeva trepte mai sus! Bravo!
          • +1 (3)
           Vlad Filat, dupa parerea mea, este cel mai bun premier pe care l-a avut Republica Moldova vreodata.
           Are experienta politica foarte mare. Nu se da batut presiunilor politice, cum am vazut luna aceasta, atacuri cu dosare din partea lui Plahotniuc(CNA) catre ministrii membri PLDM, ceea ce este foarte urit.
           A reusit sa-l dea jos pe Plahotniuc, ceea ce este un plus enorm in dezvoltarea Republicii, dar nu tot raul piere indata, mai este nevoie de ceva timp, poate chiar si de alegeri, ca Plahotniuc sa dispara din politica.
          • 0 (4)
           Orice nou tratat AIE, în care păpușarul păstrează PG și CNA, și organele de control, va reprezinta un act de sinucidere politică a verzilor, și răstignire pe cruce a întregii țări. Totodată, presupun că AIE -3 va fi și mai nefuncțională, mafiotizată și ineficientă, decît AIE-2.
       • +3 (3)
        În cazul anticipatelor toate sondajele arată păstrarea actualei componențe parlamentare în noul legislativ. Va zbura Godea, socialiștii și Mișin. Sârbu poate intra pe lista lui Plahotniuc sau poate fi lăsat pe dinafară deoarece nu e personaj relevant.
        • +1 (3)
         Partidul Democrat, deja nu mai este un partid, s-a transformat în grupare mafiotă, în care toți au grijă de așa numita cauză Vlad Plahotniuc. Ei sunt primii vinovați dacă Moldova v-a întîmpina greutăți în procesul de aderare.
      • +3 (5)
       Atita timp cit mai sunt asa persoane ca Plahotniuc in politica, Moldova foarte greu v-a iesi din toate crizele in care este afectata acum.
       • +2 (4)
        Iar dacă tot vor fi alegerii anticipate PLDM se va victimiza, declarînd că era la un pas de UE, a luptat cu mafia, care s-a răzbunat pe liderul formațiunii, deturnînd vectorul european. PL va susține că a făcut tot posibilul să păstreze AIE. Ce vor zice PD-știi? Aceștia vor merge la alegeri cu imaginea unui partid mafiotizat, care a trădat PCRM, apoi AIE.
     • +1 (3)
      în alte ordine de ideei chiar dacă premierul a fost demis, el a ramas oricum premier numai că interimar. Aceasta înseamnă că Filat intră în alegeri de pe o poziție net superioară. PD va fi erodat de provocarea anticipatelor, iar PL de “liderul” care vorbește cu televizorul. PLDM v-a avea doar de cîstigat în urma alegerilor anticipate.
      • -1 (1)
       a disparut un averescu si a aparut petrescu
  • 0 (4)
   Trebue ales om nou in fruntea guvernului,sunt deacord cum spunet ca sa numai fie Filat si alde Mistochi .
 • -4 (4)
  Sturza - omul care a evadat de probleme,
  iar acum cînd este un climat mult mai prielnic
  pentru afaceri vrea sa se întoarcă inapoi,
  sa devină al doilea Plahoi !!!
 • -6 (6)
  Comentariul a fost marcat ca spam. Afişează comentariul.
  vreu s eu sa dau interviu , de ce numai sturdza , shinii el ?
 • +2 (6)
  Comentariul a fost șters de redacție.
 • -2 (2)
  Tudor. 1000+
 • -1 (1)
  A venit timpul,cind doi se bat,al treilea sa cistige!!!...Daca, ne spune D-l Sturza,din al cui MOSTENIRE,aprovizioneaza navele maritime din Constanta cu PETROL...???...Se vede,ca de la SOACRASA!!!...Un alt HOT se rupe la PUTERE!!!
 • 0 (2)
  Toti,acesti fosti si prezenti,Demnitari de Stat,nu-si dau seama,ca intr-o buna zi se va repeta 7 aprilie... numai,ca vor fi devastate si arse VILELE lor impreuna,cu familiile lor...Poporul nu va putea rabda mult! SINT PROSTI;dar M U L T I!!!
 • +1 (1)
  sa spream ca optimusmul lui se va adeveri,
  insa daca ne orientam dupa "preconditiile" lui Filat... imi pare mie ca miroase a alegeri anticipate.

×
Politic
 
Căutare
Login
Top taguri
Blogs.UNIMEDIA