Sturza nu crede nici în alegeri și nici într-o stabilitate de durată

Nici anticipate, dar nici stabilitate durabilă. Fostul premier, Ion Sturza, a declarat într-un interviu pentru Europa Liberă, că a devenit mai optimist față de modul în care se vor derula lucrurile în politica de la Chișinău, dar că noua Alianță va fi una șubredă, transmite UNIMEDIA. 

„Îmi revine un element de optimism totuşi, optimism legat de AIE-3, dar nu optimism de cum se vor dezvolta lucrurile la Chişinău, pentru că nu este eliminată sursa acestor tensiuni şi acestor contradicţii, din păcate, şi asta pe mine mă îngrijorează. Poate că nu o să ajungem la alegeri, dar nu o să ajungem nici la o pace durabilă. Va fi o balanţă şubredă, cu contrapuneri”, a spus Sturza.

Sturza nu crede nici în alegeri și nici într-o stabilitate de durată
Ion Sturza, fost premier RM (Foto: Moldova 1)

Sursa spune că liderii politici vor simți presiunile oficialilor europeni, ceea ce îi va forța să ajungă la un numitor comun.

„Sunt trei aspecte. Primul este timpul. Pentru că alegerile vor dura şi vor amâna foarte multe procese în derulare, deci lucrurile vor întârzia cel puţin cu un an. Doi, nu este evident care vor fi rezultatele acestor alegeri, pentru că sondajele mai puţin oficiale arată o înfrângere zdrobitoare a partidelor care astăzi se află la guvernare. Şi al treilea, sincer să vă spun, în discuţiile private cu cei din occident, pentru dânşii este foarte greu de înţeles sursa acestui conflict de la Chişinău, care de fapt nu are la origini nici doctrine, nici orientări, nici principii şi valori, cum spunem noi câteodată în bătaie de joc, doar conflictul între orgoliile a două sau trei persoane. E un lucru care este astăzi de neînţeles pentru occidentali”, a mai adăugat Ion Sturza.

„Cred că o dată cu trecerea timpului, timpul am în vedere în termen scurt, emoţiile se vor aşeza, va veni raţiunea. După câte înţeleg eu toate părţile sunt dispuse astăzi să discute, să negocieze. Poate mai puţin Partidul Liberal este gata astăzi al nişte compromisuri”, a conchis fostul premier.

Pub

Cum ți s-a părut articolul?
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0

Pub