Sturza: Moldova va avea gaz mai ieftin în condițiile unor umilințe totale sau a unor cedări politice

Delegația Republicii Moldova a ajuns fără să vrea în capcana unor discuții politizate cu privire la prețul gazului, fără să conștientizeze că mare rezultate nu vor obține. Prețul gazului este folosit de Kremlin ca o armă politică. Declarația a fost făcută ieri, 17 septembrie, de către fostul premierul Ion Sturza, în cadrul unei emisiuni la Pro TV Chișinău, transmite UNIMEDIA.
Sturza: Moldova va avea gaz mai ieftin în condițiile unor umilințe totale sau a unor cedări politice
(Foto: UNIMEDIA)

„Delegația de la noi știa bine care sunt dispozițiile la Moscova. Astfel, la mare miracol nu se putea de așteptat. În cadrul negocierilor, maxim la ce se putea spera era o reducere de 2-3 dolari. Moldova ar putea obține reducere la gaz de 30 la sută în condițiile unor umilințe totale sau a unor cedări politice”, a menționat Sturza.

În context, acesta a afirmat sigur că la Moscova au existat condiționări. Fostul premier a subliniat faptul că în presa rusă scurgerile de informații nu se fac întâmplător.

„Nu trebuie să facem nici o concesie. Lucrurile se vor rezolva de la sine. Prețul la gaz se va ajusta. Nu ne face nimeni cadou 30% reducere la gaz. Acest lucru s-ar întâmpla doar în urma unor condiționări. Poate fi vorba chiar și de renunțarea la Pachetul Energetic III al UE, fapt care ar însemna renunțarea la integrarea europeană”, a mai adăugat Sturza.

Totodată, liberalul Valeriu Munteanu a reiterat faptul că în acest sens comuniștii speculează foarte ieftin vizavi de referendumul pe care vor să-l organizeze în noiembrie. „Într-o lună de zile o să înceapă perioada de încălzire și ei știu foarte bine care este preocuparea cetățenilor. Atât de ieftin joacă, încât ei vor să demonstreze că în luna noiembrie, în urma referendumului, Moldova ar adera la Uniunea Euroasiatică, iar din decembrie pentru facturile care o să vină o să avem gaz practic gratuit. Este o speculație rușinoasă în care nu toți comuniștii cred și nu le este ușor să vândă aceste gogoși”, a conchis sursa.

 

Pub

Cum ți s-a părut articolul?
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0

Pub