ora: 07:34, 06 mar 2013 9450
Autor: Redactia UNIMEDIA

Sturza: Mergem acolo unde doresc comuniștii… spre alegeri anticipate!


Sturza: Mergem acolo unde doresc comuniștii… spre alegeri anticipate!
Voronin ne duce spre anticipate
Ion Sturza, fost premier RM
Foto: timpul.md
Fostul premier Ion Sturza, care a fost în situația lui Vlad Filat de acum în 1999, a declarat aseară în cadrul unei emisiuni la ProTV Chișinău că, cel mai probabil, după votul PD-PCRM de demitere a Guvernului, lucrurile se îndreaptă spre alegeri anticipate. 

Sursa a menționat că cel mai mare câștigător al acestei situații este Partidul Comuniștilor și Vladimir Voronin. „Eu până în ultimul moment am sperat că se va găsi un consens. După ce am avut mai multe discuții cu liderii politici și am observat acele tensiuni… am înțeles că nu prea există cale de întoarcere.

Este un start al campaniei electorale, așa cum își dorește opoziția. Primul Vlad demis, apoi al doilea - iar apoi alegeri - așa cum dorește al treilea Vlad”, a menționat Sturza.

Fostul prim-ministru a spus că sunt puține șanse ca liderii fostei AIE 2 să mai găsească un compromis. „Cred că până în vară vom avea anticipate. Mi-aș dori să greșesc. Vom avea această situația pentru că partidele se comportă ca SRL-uri. Denumirea e democratică, dar practicile sunt comuniste. Din 2000 avem cam aceeași formă de guvernare, din păcate. Aș fi tentat să spun că unii mai mult sunt vinovați, dar am să spun, totuși, că toți sunt responsabili de ce se întâmplă”, a conchis sursa în cadrul intervenției sale.

UNIMEDIA amintește că PD, PCRM și deputații neafiliați au trimis Guvernul în demisie pe 5 martie, în urma unei moțiuni de cenzură promovată de Partidul Comuniștilor. Ulterior, Mihai Ghimpu a sugerat că va cere demisia președintelui țării dacă ultimul va accepta prelungirea crizei politice, demiterea miniștrilor PL, numirea lui Filat din nou în calitate de premier.

Comentarii (
)

Login


Email:

Parola:Creează cont | Ai uitat parola?
Facebook Google Yahoo Mail.ru
 • -6 (6)
  Comentariul a fost marcat ca spam. Afişează comentariul.
  Si daca.?!
  • -4 (8)
   ... cu patru vlazi în fruntea sa
   e săracă țara mea
   c-un ion ar fi , mă tem
   și săracă și blestem...
   • +5 (5)
    Cu alte cuvinte, trădătorul Lupu, după ce a trădat PCRM, trădează și AIE. Cel puțin o spune asta Ghimpu. Și cel puțin, cunoaștem din mai multe surse, că V.Voronin a avut mai multe întîlniri cu păpușarul. Ultimul, disperat, propune marea și sarea. Straniu însă ne pare faptul, că Voronin, după ce a fost mințit, umilit, hărțuit și jefuit de atîtea ori de păpușar, iată că bate palma cu propriul călău. Care după ce va debarca PLDM, se va apuca de distrugerea definitivă a PCRM.
    • +3 (3)
     Voronin totuși o face, în pofida faptului, că mulți deputați comuniști, gen Petcov, Petrenco, Tcaciuc, Muntean, Todua, și-au exprimat în nenumărate ori reticența față de orice colaborare cu Partidul Mafiei. De fapt, amintesc, că la 26 februarie, Fiodor Ghelici, apropiat de la o vreme păpușarului, a organizat o conferință de presă. La aceasta, a apărut Petru Melnic, din Anenii Noi, care l-a acuzat pe Vladimir Voronin și Oleg Voronin de omorul fiului său, produs în august 2007 la comanda celor doi.
     • +3 (3)
      La mijloc ar fi fost un teren de pămînt de 15 ha, care a trezit interesul celor doi comuniști. Respectiv, nu excludem, că șantajul ar fi putut da roade. Plus să nu uităm, că păpușarul a plecat din PCRM în 2009 cu toată casa partidului. Se zvonește de 100 mln euro. Nu știu cît adevăr este în această sumă. Dar e cert, că vistieria partidului este la el. Or, acesta este un argument serios în discuțiile cu liderul PCRM.
      • +3 (3)
       Oricum, PCRM pînă la urmă va obține ceea pentru ce lupta ultimii doi ani: distrugerea AIE, alegeri anticipate. Dacă însă PCRM va merge la colaborări mai profunde cu PD, gen formarea unui nou guvern, vom constata pierderea totală a principiilor, gătința de a merge la orice de dragul puterii. Dacă Timofti va propune un alt guvern – vom putea spune același lucru și despre el. În orice caz, PCRM face ceea ce îi dictează propriile interese.
       • +4 (4)
        În ceea ce privește PD și Lupu, devine clar, cine distruge Alianța. Și mai limpede devine, că PDM niciodată nu a fost atașat AIE și integrării europene, lucru pe care l-am scris în nenumărate rînduri. El este orientat doar spre funcții, scheme, spălări de bani. Cum le-au fost periclitate schemele în 2009 – păpușarul and Co au fugit la AIE. Cînd le-au fost periclitate schemele în AIE – păpușarul și PD fug la PCRM.
        • +7 (7)
         Guvernul Filat nu trebuia demis din simplu motiv că la baza a existat răzbunarea și interesele lui Plahotniuc care, atenție, în cazul dat prevalează chiar și intereselor Partidului Democrat. Voi chiar credeți că Guvernul a fost demis pentru că nu și-a îndeplinit planul de acțiuni, pentru că a făcut drumuri proaste, pentru că nu a majorat pensiile și salariile? Sigur că nu. Deci nu aveți decât să vă bucurați că un oligarh și-a demonstrat capacitățile reale, nu aveți decât să-l aplaudați și să râdeți alături de el.
         • +3 (3)
          felixbez- de acord la 100%. Si inca un lucru absolut "puturos" - pozitia lui Ghimpu in toata "foiala" aceasta. Prea mult vorbeste despre vechimea sa in politica, insa procedeaza ca un adolescent. Dar, bravo lui si PL ca totusi, nu au votat motiunea
          • +3 (3)
           Ultimele săptămîni, Marian Ilici zilnic se afișează cu declarații care pe lîngă faptul că se bat cap în cap și sunt lipsite de substanță intelectuală, prezintă o mostră clasică de minciuni și manipulări de doi bani.
          • +3 (3)
           Într-o republică parlamentară, șeful guvernului e prima persoană în stat. Demisia lui înseamnă distrugerea majorității parlamentare existente, sau este un produs al apariției altei majorități. El trebuie în primul rînd să se bucure de încrederea poporului, și nu a unor oligarhi.
          • +4 (4)
           Sondajul IPP prezentat în noiembrie 2012 relevă faptul, că dintre personalităţile politice de cea mai mare încredere (întrebare deschisă) se bucură Primul ministru Vlad Filat (19%), urmează preşedintele PCRM Vladimir Voronin – 17%. Marian Lupu are doar 8%, Mihai Ghimpu – 2, 5%, Nicolae Timofti – 1%. În premieră, prim-ministrul Moldovei are reiting mai mare decît cel al președintelui!
          • +3 (3)
           Sondajul Politicon din ianuarie 2013 confirmă, că Filat e cel mai influent politician din RM. Deci, întreaga alianță se ține pe autoritaea lui Filat, Plecarea lui Filat ar însemna prăbușirea politică și electorală a tuturor partidelor AIE, grație și faptului, că PLDM e cea mai mare fracțiune din alianță (31 mandate). Exact așa cum s-a întîmplat în 2001 cu ADR după demisia lui Ion Sturza. Totodată, din toate instituțiile statului, îşi exprimă încrederea în Guvern – 23%, în Preşedintele ţării – 20%, în Parlament – 19%. Deci, cine trebuia demis, premierul sau spicherul?
          • +2 (2)
           Cam asa e situatie domnu Sturza
           Cred ca aveti dreptate, insa mai bine
           ati spuna asta politicienilor din PD-L
           decit noua, pentru ca noi, simplii cetateni
           inteleg aceasta situatie mult mai bine !!!
  • 0 (2)
   Comentariul a fost șters de redacție.
  • +1 (1)
   ((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((
   ???????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????
   “”Mihai Ghimpu a sugerat că va cere demisia președintelui Republicii Moldova,
   în cazul în care cel din urmă va propune din nou candidatura lui Vlad Filat la funcția de prim-ministru,
   ???????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????
   )))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))
   http://unimedia.info/stiri/video-ghimpu-sugereaza-ca-ar-putea-cere-demisia-lui-timofti--daca-l-propune-iar-pe-filat-premier-58048.html
   ))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))
 • 0 (2)

  anticipate daca si vor fi nu mai degraba de toamna, AIE poate foaaaaaaaaarte mult timp sa "caute" un candidat la post de prim-ministru ;)
  se va repeta istoria cu cautarea presedintelui
 • +6 (6)
  Am votat PL de multe ori. Am avut incredere. Dar m-am dezamagit. Atata timp cat Ghimpu va fi presedinte al partidului nu il mai votez. Ultimile miscari au fost culmea. Nu era de ajuns ca ati ajuns sa latrati la fiecare indicatie a lui Plahotniuc, dar si faptul ca nu ati facut cam nimic in aceasta perioada de guvernare o sa lase rezultatete foarte "frumoase" din partea propriului electorat la alegerile anticipate pe care le-ati declansat deja. Unicile realizari in guvern din partea PL-ului sunt la ministerul transportului. Dar si aici o parte ii revine si Prim-ministrului Vlad Filat. Nu ati mai rezolvat chestiunea limbii, nu ati rezolvat introducerea zilei de 25 decembrie ca o sarbatoare care nu trebuie recuperata an de an. Se mai adauga si plecarea lui Anatol Petrenco din partid, in care aveam o mare incredere. Amenintarea presedintelui tarii cu suspendarea, amenintarea lui Filat cu un dosar penal ma convins definitiv ca nu meritati votul meu, si ca nu-mi mai reprezentati convingerile

  Sunt cetățean activ
  • +5 (5)
   Toate declaratiile ca vrem in UE sau surpat atunci cand ati iesit la tribuna sa sustineti demiterea premierului, chiar daca nu ati votat, anume a acelui premier care sa zbatut cel mai tare pentru apropierea noastra de UE. El si cu domnul Leanca au fost cei mai aprigi sustinatori verbali cat si prin fapte a ceea ce-si doreste populatia acestei tari. Dumneavoastra ati stat si ati facut nimic.
   Si inca ati inceput sa latrati ca uite ne duce spre Rusia. Domnule Ghimpu chiar ne credeti de prosti? poporul capata inteligenta cu fiecare an, iar dumneavostra - NU. Chiar trebuie sa ne scoateti sperietoarea cu RUSIA de fiecare data cand ceva nu iese dupa placul dumneavostra?
   Faceti aceeasi greseala ca si Rosca.
   Dumnezeu sa va ajute,
   dar votul meu merge spre Filat la alegeri.
   De ce? Pai deoarece e cel mai putin corupt din toti. Si nu o faceti pe virgina in aceasta situatie.
   PS: astept pe Chirtoaca sa reia in mani partidul

   Sunt cetățean activ
   • -2 (2)
    Freacă menta în continuare. Plătește bine șeful.
  • -1 (3)
   hahaha!!!iaca na, mare branza.
   coborati colo-n vale. acolo Rosca va asteapta - se organizeaza FORTA 3(treia), hahaha!!!!!
  • -1 (1)
   MIHAI GHIMPU si PL au aut cea mai buna prestatie politica dintre toti politicenii are i-ati avut de 23 de ani incoace!! Iti place , nu iti place , te priveste!!Nu s-au facut de ras NICIODATA!! VOI I-ATI FACUT deras ca nun ati fost la inaltimea lor!! degeaba va considerati mai destepti ca nu sunteti!! dati in gropi de prosti ce sungteti!! Chesia cu cei doi Vlazi si tapii a spus-o mai demult !! Ati ras si v-ati batut joc!! Acum v-a cazut rasul in calcaie! GHIMPU A AVUT DREPTATE!! E un singur exemplu din multe altele pe care vi-l pot da!! Ganditi impotriva lui GHIMPU si a PL pentru ca sunteti ROMANOFOBI!! Dumnezeu insa nu bate cu bata !! V-a batut deja cu prostia , tampenia si comunismul!! toate la un loc!! cum e mai rau!! Dumnezeu sa va ajute in continuare pe masura sentimentelor care le aveti fata de poporul din care faceti parte!!
 • +7 (7)
  Cei din AIE sunt niste g*ndoni... Pun orgoliile lor mai presus de interesele nationale... tare dezamagit sunt.
  P.S. Da sa nu creada cineva ca as prefera putorile de comunisti in locul AIE.... Mai bine cu ga*ndonii astea decat cu g*andonii de comunisti... de socialistii lui dodon nici nu vorbesc ca la gandoneala dodon ii intrece pe toti.
 • 0 (8)
  PLDM și PD sunt trădătorii! Cât de frumos au făcut-o îninte de semnarea acordului de liberalizare a regimului d evize. Mâna Moscovei, mai întâi Filat, care a denunțat acordul, nu știu de ce pun toți pupincuriștii deoparte această mișcare și îi dau toată ”onoarea” în cârca lui Lupu. Apoi tot PLDM a votat cu PCRM pentru demiterea lui Plahotniuc. Doar un bolnav sau un inbecil nu putea ști la ce ar duce așa mișcare, și totuși au făcut-o! Au mimat niște negocieri care desigur nu au avut finalitate. Apoi a urmat nunta PD-PCRM, și au pus dop pe acel acord.
  Căutați vinovați și votați-vă comentariile cu zecile de conturi pe care le aveți, fie că sunteți PD-iști sau PLDM-iști, dar sunteți niște imbecili și curve fără rațiune dacă tot îi mai lingeți între vene.
  • 0 (6)
   Scenariul se repetă, Moscova lucrează bine. Fraieri trădători.
 • +1 (5)
  ai mare dreptate.din pacate marea majoritate de pe acest site aori nu inteleg ce fac , ori o fac pentru ca sunt platiti sau tradatori inascuti. de atatea ori le-am spus ca nu poti zilnic sa ataci partenerii tai din alianta , indiferent care o fi ei , fara sa primesti riposta si uite ca riposta a venit.
  ati dus oamenii in situatia anilor 1999 , sunt dezamagit de asa politicieni care vor sa detina toata puterea financiara si in stat.
  • +2 (2)
   wai desteptule, da cum adica nu poti sa ataci partenerii de alianta
   daca FISC o gasit la metal feros -700 mln lei si CNA invers la gasit pe FISCOI ca-si cumpara masina scumpa... cum ba atunci sa se mai combata saracia si coruptia?!?!? si-au gasit cite ceva unu de la altu sau suparat, sau mincat si voi aici cica de ce se ataca ei... Pentu ca poate asa a vrut Dumnezeu sa va caste ochii cine va conduce~!!!!!!
   RM e impinzita de coruptie ca boschetaru de paduchi si lip, asa nu poti megre in UE!!!!
   • -1 (1)
    desteptule pentru asta trebuie sa functioneze sistemul judiciar , iar po liticienii nu au ce sa comenteze .Ca sa-ti fie clar , eu nu sunt nici pro Filat , nici pro Lupu , nici pro Ghimpu , eu sunt pentro corectitudine in orice ai face , daca ai facut o alianta , ai o intelegere si trebuie s-o respecti , iar daca cineva calca prin strachini , atunci intervine justitia si isi face treaba , iar politicienii isi vad de intelegerea care au facut-o , dar nu incep sa sape la fundatia aliantei sau se declarata iesit din acordul aliantei.
    Acum cred ca ai inteles ,wai desteptule
 • +3 (3)
  Puneti-l pe d-ul Sturza prim ministru si datii voie sa-si aleaga el ministrii, iar procurorul general si seful CNA-lui sa fie ales de societate civila
  In RM demult se bate alarma SOS in toate domeniile, nu-i cind de joaca si mofturi!!!
  • +1 (3)
   buna gluma. lui Sturza la sacii lui cu bani deocheati, ca sa-i lege la gura, nu-i ajunge 1$, dolarul cel de vre-o 1000kg din vistieria RM,hahaha!!!!
   da! Sturza - prim-ministru, Sangheli - procuror si Motpan - presedintele statului, Popusoi la vama, hahaha
   • 0 (0)
    atunci propune tu un prim ministru bun
    • +2 (2)
     ca sa ramana aliansu' in picoare, asa cum ii revine PLDM aceasta functie,Leanca, dupa parerea mea umila, ar fi o persoana potrivita ba chiar foarte, ce zici?
 • +5 (5)
  SCOPUL COMUNIŞTILOR
  Comuniştii totdeauna
  În capul mesei pun minciuna.
  Prin acţiuni descreerate
  Impun ţării anticipate.
 • +4 (4)
  Lucrurile sunt clare. Lupu este prezervativul lui Plahotniuc,curva politica, Ghimpler e un om bolnav (debil!)cu sperma in loc de creer. PuListii si PeDeristii sunt niste rahaturi, gunoi, e gata cu ei. De ar dispare mai repede din politica, mii greata sa-i vad, ma pisi pe ei
 • +4 (4)
  Eu de 20 de ani tot votez ba cu Roska, ba cu Ghimpu si iata acum ma gandesc ca nici nu ai pe cine vota. Ghimpu m-a dezamagit total. Sunt nevoit sa-i dau dreptate betivului Voronin, care afirma ca nenea Misu are operatii la cap. Nu e mai buna nici Pavlecenco. Oare chiar sa fie toti agenti fsb?! Poate ca nu, dar corupti 100%!
 • +2 (4)
  Da uitasem de Filat, pai si acesta are in spate pe Lucinski si cu asta e spus totul, mai ales s-a vazut ce vrea fiul acestuia, cerand rusificarea totala prin radiodifuzare,iar Mocanu probabil pur si simplu e platit de Topi si face omul un banuts, dar ajuns la putere va fura si el, cum a mai facut-o alaturi de Vovan!
 • 0 (0)
  Numai imbecili la Chisinau,alegerile anticipate nu vor schimba nimic fiindca partidele se bazeaza pe un numar bine stabilit de votanti si vor avea grija sa nu piarda alegatori,cei plecati afara nu sunt interesati de aleferi deci nu se va schimba nimic insa organizarea acestor alegeri cu siguranta va bruia negocierile R.Moldova cu UE....tot ce se intampla este insotit de o miasma de Kremlin,rusii si-au bagat din nou coada....
 • -1 (1)
  Toti trei Vlazi - la puscarie. Au sa ne tina in mizerie vesnic banditii astea.
  Trebuie de ales la conducerea tari oameni destepti,seriosi si Patrioti asa ca Sturza,Chirtoaca
  Ginditiva bine,ca daca dormim si copii nostri au sa traiasca in mizeria asta de hoti si tradatori
 • 0 (0)
  ... daca se ajunge la alegeri anticipate, sigur PCRM va cistiga.... :(
  Asta nu e lup..e shakal!!!
  E usor sa distrugi, mai ales ceea ce e construit de altii...
  Am o impresie ca tot poporul RM is in rol de spectatori intr-o piesa jucata de cei care se gandesc doar la avere. Sa demiti un guvern acum, cind e mai mare nevoia de a avea unul cu viziuni UE doar pentru ca liderii nu au impartit ceva ... chiar ca e josnic.
  Pacat ca poprul se uita si nu reactioneaza...de parca nu i-ar afecta deloc...

×
Politic
 
Căutare
Login
Top taguri
Blogs.UNIMEDIA