Citește toate știrile la acest subiect

Sturza: Mergem acolo unde doresc comuniștii… spre alegeri anticipate!

Fostul premier Ion Sturza, care a fost în situația lui Vlad Filat de acum în 1999, a declarat aseară în cadrul unei emisiuni la ProTV Chișinău că, cel mai probabil, după votul PD-PCRM de demitere a Guvernului, lucrurile se îndreaptă spre alegeri anticipate. 

Sursa a menționat că cel mai mare câștigător al acestei situații este Partidul Comuniștilor și Vladimir Voronin. „Eu până în ultimul moment am sperat că se va găsi un consens. După ce am avut mai multe discuții cu liderii politici și am observat acele tensiuni… am înțeles că nu prea există cale de întoarcere.
Sturza: Mergem acolo unde doresc comuniștii… spre alegeri anticipate!
Ion Sturza, fost premier RM (Foto: timpul.md)

Este un start al campaniei electorale, așa cum își dorește opoziția. Primul Vlad demis, apoi al doilea - iar apoi alegeri - așa cum dorește al treilea Vlad”, a menționat Sturza.

Fostul prim-ministru a spus că sunt puține șanse ca liderii fostei AIE 2 să mai găsească un compromis. „Cred că până în vară vom avea anticipate. Mi-aș dori să greșesc. Vom avea această situația pentru că partidele se comportă ca SRL-uri. Denumirea e democratică, dar practicile sunt comuniste. Din 2000 avem cam aceeași formă de guvernare, din păcate. Aș fi tentat să spun că unii mai mult sunt vinovați, dar am să spun, totuși, că toți sunt responsabili de ce se întâmplă”, a conchis sursa în cadrul intervenției sale.

UNIMEDIA amintește că PD, PCRM și deputații neafiliați au trimis Guvernul în demisie pe 5 martie, în urma unei moțiuni de cenzură promovată de Partidul Comuniștilor. Ulterior, Mihai Ghimpu a sugerat că va cere demisia președintelui țării dacă ultimul va accepta prelungirea crizei politice, demiterea miniștrilor PL, numirea lui Filat din nou în calitate de premier.

Pub

Cum ți s-a părut articolul?
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0

Pub