ora: 08:51, 06 ian 2012 16791
Autor: Cristina Buzovschi

Sturza: „Mă miră tupeul celor care promit regim liberalizat de vize până la sfârșitul lui 2012”


Sturza: „Mă miră tupeul celor care promit regim liberalizat de vize până la sfârșitul lui 2012”
Locul nostru este în Uniunea Europeană, însă mai avem foarte multe de schimbat la noi în țară și nu trebuie acum să „visăm cu ochii deschiși” la o aderare formală a Republicii Moldova în spațiul European. De această părere este fostul prim-ministru RM, omul de afaceri Ion Sturza. Acesta a spulberat prin declarațiile sale orice iluzie că moldovenii, către sfârșitul acestui an, ar putea călători liber în UE.

„Modelul european este în continuare atractiv pentru noi. Însă, nu există loc pentru noi. Nimeni nici nu-și pune gândul de integrare formală a Republicii Moldova în Uniunea Europeană. Nu mai este vorba de criterii politice și nici de cele de performanță. Chiar dacă noi am fi extrem de performanți, noi nu avem șansa pentru că există o mișcare anti-europeană.

Mă miră când unii de la Chișinău au tupeul să promită la sfârșitul anului 2012 libera circulație, când știm că statele europene se gândesc la reintroducerea granițelor naționale și la reducerea la maximum a migrației”, a subliniat Sturza în cadrul unei emisiuni la Publika TV.

„Noi trebuie să le arătăm europenilor, că înafara de lovitul cu pumnul, piciorul și capul în ușa UE, noi mai facem și ceva acasă. Ei s-au plictisit deja de zbaterea noastră. Noi știm foarte bine că nimeni la Bruxelles nu vrea nici un fel de cerere de la noi și ne imploră: „Stați cuminți acolo. O cerere formală de aderare va fi respinsă. O să fiți respinși și umiliți”, a adăugat omul de afaceri.

UNIMEDIA amintește că dialogul privind eliminarea regimului de vize dintre Moldova și UE a fost lansat încă în 2010. Acum, țara noastră se află la sfârșitul primei faze de dialog. Atât prim-ministrul Vlad Filat, cât și ministrul de Externe al R. Moldova, Iurie Leancă, au promis că moldovenii vor avea regim fără viză cu Uniunea Europeană către finele anului curent. 

Sursa: UNIMEDIA

Comentarii (
)

Login


Email:

Parola:Creează cont | Ai uitat parola?
Facebook Google Yahoo Mail.ru
 • +1 (5)
  e si normal ca au fost doar promisiuni preelectorale, trebue la noi acasa sa incepem sa facem ceva, ca la noi guvernarea numai sta si asteapta cu sperantele spre UE , dar treaba nu prea se vede.
  • +3 (3)
   poate lasam sa vedem ce va fi si pe urma o sa polemizam pe tema asta, si acest Sturza o face pe marele atotstiutor, mai bine sa ne spuna cum si-a triplat averea cind a fost premier, atunci nu avea remuscari ca ar fi fost bine sa fi facut ceva acasa asa cum zice el acum????
  • +2 (2)
   mii greata cind aud vorbe de astea !!
   domnule cum tu poti sa spuii asa ceva ca sa promis si nu saa facut !!
   au trecut doar 2 ani de zile !!tu nici nu ai idee ce putin e 2 ani !!pentur a implementa asa reforme si asa cresteri de salarii si pensii sunt nevoi de cel putin 4-6 ani !!!
   dc nu doriti sa rabdam ! dc !!?
   ca sunteti cu totii nistee animale stiti numa sa mincati oamenii si sai timpiti cu informatii ironate !!
   • +1 (1)
    Ion Sturza - Este Milionarul care sa imbogatit pe cind detinea functia de Prim-Ministru al Republicii Moldova, a furat de-i fugeau papicii prin Guvern.
    • +1 (1)
     8 august 1998, Firma lui Sturza nu a repatriat jumatate de milion de dolari, Fiind ministru acesta isi anula datoriile fata de stat.
     7 octombrie 1998 , intr-o sedinta a grupului de experti creat de Ministerul Economiei (condus pe atunci de ministrul Ion Sturza) pentru studierea cazurilor de nerepatriere a mijloacelor provenite din comertul exterior, s-a decis sa fie prelungite termenele de repatriere a valutei pentru 6 agenti economici.
     • +1 (1)
      Propria sa firma, Incon SA, care datora statului suma de 1 120 449 dolari SUA (nerepatriati) a fost exclusa de la control. Firma sa avea cea mai mare suma de valuta nerepatriata.

      Daca Incon SA ar fi fost penalizat conform legii, Sturza ar fi trebuit sa achite, pe langa milionull de dolari care-l datorata statului si o amenda de 130.000 dolari catre Bugetul de stat. Incon SA a fost eliberata de la plata amenzii si a fost trecuta cu vederea inapoierea sumei de peste 1 120 .449 de dolari.
      • +1 (1)
       Aceasta faradelege a fost savarsita nemijlocit de Dumitru Braghis, pe atunci viceministru al Economiei. Este limpede ca Sturza a comis un abuz in serviciu, o escrocherie cu ajutorul adjunctului sau Dumitru Braghis (exprim-ministru).
       Astfel, D. Braghis a manifestat fie slugarnicie fata de sef, calcand legea in picioare, fie a fost rasplatit gras pentru aceasta faradelege. intre timp, pe langa datoria fata de Bugetul de stat Compania Incon-grup, in care sunt cuprinse si cele trei fabrici de conserve din Cupcini, Floresti si Ungheni, a acumulat datorii catre creditorii occidentali de 21 de milioane de dolari americani si se afla in prag de faliment.
       • +1 (1)
        Proiectele de afaceri ale lui Sturza presupuneau investitii de circa 23 mln dolari SUA din partea Corporatiei Financiare Internationale (IFC), membra a grupului Bancii Mondiale care sprijina, de regula, proiecte din sectorul privat. Cota de participare a IFC intr-un proiect este limitata la 25% din costul estimat si, rareori, poate sa atinga o cota de circa 50% din costul proiectului. Aici, de fapt, a fost buba. Incon-grup a considerat drept cota de participare utilajul din dotatie, dar acesta nu era de ajuns si a fost nevoie sa apeleze la creditare.
        • +1 (1)
         . La proiect a participat cu importante fonduri si Moldova Agroindbank. Problema cea mare a constat in faptul ca contractul de finantare a fost pregatit si semnat, in numele tuturor participantilor la proiect, de managerii IFC. Ce prevedea contractul, nu stia nimeni, in afara, credem, de Ion Sturza, care a tacut atunci pentru ca Incon-grup era deja pana peste cap inglodat in datorii fata de IFC si bancile moldovenesti. Probabil, spera sa-si rezolve problemele financiare de la Incon-grup prin ascensiunea la putere. Dar nu a reusit.
         • +1 (1)
          IFC a investit in proiect doar 4 mln de dolari. Asa ca cele 3 fabrici de conserve, cu cele mai bune rezultate pe atunci, s-au pomenit, pe rand, inglodate in datorii. Numai Combinatul de la Cupcini are datorii fata de Moldova Agroindbank cifrate la 1 milion 600 mii de dolari Soarta acestor trei fabrici este pecetluita, iar o data cu ele si cea a Incon-grup.
          • +1 (1)
           Guvernul Sturza a compromis privatizarea S.A «Tirex-petrol»
   • 0 (0)
    de fapt aproape 3 ani !!!!!!!!!!!!! si ce ma rog s-a facut ??????ceeeeeeeeeeeeeee???????????????? s-au ridiciat preturile !!! eu si asa merg fara viza in UE !!! mi-i in cot de cetatenia RM !!!! Noi sintem Romani ! Toti care sint demni pai sa-si recapete cetatenia romana! si aduci Filea va ramine sa guverneze numai cu moldoboii care l-au ales !!!!
   • 0 (0)
    si inca o data te intreb ce s-a facut ????????????????????????? eu in Irlanda pot sa import o masina de orice virsta si cu cit e mai batrina cu atit mai putin platesc devamarea ! net ! la noi Filea nu vrea sa schimbe legea caci are sub control afacerea cu masini noi ! celor care vor sa deschida o afacere li se pun numai piedici fata de UE care le da un ragaz sa mai rasufle ceva si nu au atitea controale !!! si daca au pai una doua pe an si atunci anunta din timp ca vin !!! daca vor sa implimeteze ceea ce nu vad eu reforme deeeelllloccccc !!!pai trebuie sa aiba si cultura europeana !!! dar Filea umpla numai cu promisiunile de cind e prim-ministru ! eu pot sa dau o lista lunga ce a promis si nu a facut dar e asa de lunga incit nici .... mi-i lehamite !!!! de prostii care tin cu Filea !!! nici tupeu nu are sa declare persoana NON GRata un pizdabol rus de ambasador !!! de fapt Lupu trebuie sa-l declare dar nici piuosul de Lupu nu-i mai de treaba chiar e mai anapoda !!! de el nici nu vreu
   • 0 (0)
    de Lupu nu vreau sa vorbesc ca e fost Comuist deci nu poate fi fost !!!! el a fost si va ramine un potlogari !!!!
 • +2 (8)
  PLDM-ul a mai promis si niste pensii si salarii europene.......

  A facut cineva kaka in pantaloni.
  • +3 (9)
   PLDM ce a promis in mare majoritate a incercat sa faca .. PLDM nu a promis ca vine la guvernare si deodata hop , si salarii europene .. Nu uita ca mai este si PL si PD care scurg si ei cit pot .. sa nu mai vb de ploha care sta in capul tuturor monopolurilor !!!
   • 0 (0)
    a incerca si ati face vind nu inseamna a te spala pe mini ce ai promis !!!!! INSEAMNCA NU is competenti sa-si tine promisiunile !!!
  • +1 (3)
   Iar incepeti cu pensiile mai comunisti cersetori.

   pensii si salarii baga-mi-as ce popor cretin. a auzit cineva de antreprenoriat?
   • 0 (0)
    cretini sunt cei care promit pensii si cretini sunt cei care asteapta asa ceva.
  • +1 (1)
   bai boule ca sa creasa pensiile tu trebu sa lucrezi !! s isa platesti impozit da nu sa freci mente ONLINE!!
   esti prost de nu ai margina ca nici nu stii cum se face pensia !!
   PLDM a promis ca aceasta intrebare va fi examinata ! si ridicata la alt nivel ,pentru asta e nevoie de timp si de sustine a cetatenilor !!
  • +1 (1)
   3 decembrie 1999. Principalul vinovat de tergiversarea procesului de privatizare a S.A «Tirex-petrol» o poarta guvernul condus de Ion Sturza. Economistul Eugeniu Garla, afirma ca anume deputatii PD s-au opus in permanenta formulei de conlucrare cu Romania. Dupa ce Legea cu privire la proiectul individual de privatizare a S.A «Tirex-petrol» a fost totusi adoptata, a inceput un nou val de tergiversari procesului de privatizare a Companiei – de data aceasta din partea guvernului Sturza si a conducerii intreprinderii in cauza.
   • +1 (1)
    Acestia au amanat constient prezentarea materialelor necesare pentru semnarea contractului de vanzare-cumparare. Scopul guvernului Sturza a fost de a tergiversa, timp de trei luni, procesul de negocieri, deoarece, conform Legii cu privire la privatizarea «Tirex»-ului, daca in aceasta perioada nu era semnat contractul de vanzare-cumparare, partea romana pierdea dreptul sa poarte negocieri. Ion Sturza si-a manifestat, in acest fel, pozitia dusmanoasa fata de Parlament si fata de Romania.
 • 0 (4)
  Sturza asta o face pe desteptul tot timpul , mai bine ar explica cum sa lansat in afaceri indata dupa functia de prim-ministru. in loc sa sustinem si sa incercam sa facem ceva mai bun , mereu apar ghindaci din astia care spulbera tot si gata , suntem in rahat si tot e rau ... incercam sa facem ceva ? sau raminem in rahat .. Leanca bravo !!!!
  • +1 (1)
   pai cum cum!! a discusut buzunarele si a inceput a le umple cu cele necesare statului el le folosea in domenii proprii de utilizare !!
   un aberant , inca trebu de aflat si in ce buzunare sta si asta !!
 • +1 (3)
  "ma mira tuoeul" - da de ce te mira? sint baietii tai. tu ai promovat pe ei. n-ai stiut cine sint? atunci ne mira tupeul tau.
 • +3 (7)
  Sturza e un om foarte informat si inteligent. Tot ce a spus e ADEVARAT. Noi, RM sintem in cur. Unica iesire din situatie este instalarea hotarelor pe Nistru si scoaterea hotarului de pe Prut.
  • +1 (1)
   faptul ca tu te simti acolo , asta e doar vina ta si numai a ta!!
   eu spre exmplu ma simt bine ,sunt liber de gindi de a vorbi ,de ami exprima opinia absolut totul pot face ,fara nici un obstacolo !
   • 0 (0)
    exact, mi-ai luat vorba din gura. in plus la cele libertati numite am libertate de circulatie. nu asteptati sa intre RM in UE, intrati singuri dobandind cetatenia romana (cetatenie romana la cheie: nicolae0661@gmail.com)
 • +2 (4)
  Lam asculat ieri putin pe d-ul Sturdza.Chiar mia placut cum a descris el situatia de la noi.Are ceva dreptate.Mai des sa-l cheme in locul acelor anal-isti.
  • +1 (1)
   si sturza si toti ANAL-istii la P....L...
   iam vazut ,spun minciuni statului pe banii cuiva !!
 • -1 (1)
  Alfred, ce are hotarul de pe Nistru cu cel de la Prut cu economia noastra care este impotenta de 20 de ani ? iata Ro a intrat si ce ? salarii mai mici, datorii extraordinare, e normal ? Cui ii trebuie in Europa Moldova noastra incapabila sa si hraneasca proprii cetateni ? uite ce fac Ger si Fra cu Grecia si restu,nimeni nu te va hrani pe tine, trebuie sa realizam asta
  • +2 (2)
   De unde ba gindirea asta primitiva, ca UE nu are nevoie de RM.Tre sa-ti fie ppohh de asta, deoarece RM are nevoie de UE ca de aer!!!
   Tre noi sa ne luptam pentru a intari relatii cu aceasta oaza plina de ce vrei.
  • 0 (0)
   Este chip ca Rusia te va "hrani". Uite cum traiesc oamenii in Rusia,la 100 m departare de Moscova...Au ei mare interes sa te ajute pe tine...Unde sint acele 500 milioane promise de Rusia? Esti in CSI de 20 ani, traiesti mai bine? Atita timp cit va fi modelul banditesc al administratiei de la Kremlin exeplu pt voi,sa nu cereti sa traiti in democratie,cu salarii ,pensii bune,fara coruptie si cu creptate in judecatorii,politie.
 • +2 (4)
  Eu am observat ca AIE e mai ceva de cit PCRM - fura tot asa, face? Nici mai mult si nici mai putin ca PCRM! Avema nevoie de o forta politica noua! Chiar noua, nu de alde Sturza si Co!
 • 0 (0)
  magnum, eu nu vorbesc de aspiratii, dara trebuie sa fii real, si sa te gandesti la ziua de azi si miine da nu de raspoiniime
 • 0 (0)
  totul depinde de economia, restu poher de Eu, uSA, Russia, si toti dobitocii...
 • 0 (0)
  pentru ca toti se gindesc la fundul lora in primul rind, asa ca trebuie sa ne gindim la noi, cei de la Eu numai asteapta sa ne mai incarce cu datorii si credire, ca sa nu te poti spala de ele niciodata. Tot pe unimedia doar a fost publicat ca MD are datorie peste 5 mlrd dolari, de unde tu si eu o sa le intoarcem teai gindit ?
  • 0 (0)
   Nu, da ma enerveaza fraza: '' nu trebuim noi UE ''.Parca am fi o fata mare complexata si nesigura.Noua ne trebuie! noi tre sa le tragem bunatile aici! da nu sa mergem incolo si sa le aratam cit de frumosi si educati sintem.La p.... am vazut eu acele liberalizari al vizelor, vreu de lucru acasa si bine platit, ca apoi sa platesc unei agenti turistice si sa-si bata capu sa-mi deschida ei viza si apoi sa merg la odihna acolo, da nu la munca!
   Acele 5 mlrd$ de datorii nu-s cine stie, ele par multe pe linga '' economia RM '', ca noi nu avem economie da un rahat, un hibrid, un nustiu ce.
 • 0 (2)
  Oameni buni, pe mine lichno, m-o za.i.bit Sturza asta - tot apare peste tot shi se da cu parerea. Lui chiar i-o intrat in cap ideea ca pe fondul crizei politice - poate l-or propune presedinte...
  el ce o uitat cine e el, sau crede ca lumea o uitat? Ca e lingaul lui Luncinschi?? Iar in perioada in care a fost premier februarie - decembrie 1999... republica moldova a avut cea mai neagra etapa din viata ei.. (criza energetica, criza privatizarilor, cel mai ridicata rata a coruptiei, .... nu aveam curent nici in spitale - si mureau oamenii pe masa de operatie ... etc) ..
  ce tot se baga asta in seama?
  sa se duca in plm.. sa-si vada de treaba.
  politica este pentru oameni mari. aici nu ai voie sa faci greseli. daca ai gresit o data - cand ti s-a oferit sansa - te duci acasa si iti vezi de treaba.
  ---
  Sunt cetățean activ
 • 0 (2)
  Comentariul a fost șters de redacție.
 • +1 (5)
  Pina la aderarea R.Moldova in cadrul UE este inca mult timp. Pur si simplu unii politicieni precum Filat, Leanca si altii folosesc termenul de integrare europeana pentru a ademeni electoratul sau. Ei singuri foarte bine stiu ca o eventuala integrare pe moment este imposibila. Stiti cum, "spuneti oamenilor ce vor sa auda si totul va fi bine".
  • +2 (2)
   Lasa bre sa vedem ce va fi pina la sfirsitul acstui an, si pe urma chiar o sa ai agrumente forte sau fapte concrete acuma ce zice sturza si mai ziceau altii si voi repetati sint niste trucuri ieftine de atragere a atentiei, un fel de slefuire a imaginei, mai pe scurt polemica ieftina......
 • 0 (2)
  Sa-l vedem pe minciunosul de (Lu)Leanca cum se explica acum... A venit acum citeva luni cu chestia ca demisoneaza, "impresionind" publikul fiind curajos, dar de fapt, ne-a prostit a cita oara.... Deprinderea sa de a se considera superior celolarlati ramine neschimbata... Si acum ce sa ma fac cu cei, care imi se spune ca (Lu)Leanca este un las si un fardesuflet, iar eu ii combateam ca nu-i adevarat?
 • +1 (1)
  Sturza este un om care şi-a făcut capital prin diferite escrocherii şi combinaţii iar acum vrea să se promoveze în politică. Dar unde ai fost monşer totţi aceşti ani?
  Ai stat cu capul în fân şi ai folosit ba pe unul, ba pe altul pupându-i în fund şi acum verşi peste ei lături.
  Nu e frumos!
  Cautăţi de treabă şi nu te băga în mocirlă că o să te îneci.
 • +1 (1)
  Una este absolut clar, Diacov îi pregăteşte schimb lui Lupu.
 • +1 (1)
  nu uitati ca atunci cind un partid promite ceva el are in vedere doar situatia cind poseda 61 mandate ! daca va acumula 60 sau mai putine va spune ca infaptuirea promisiunilor au fost stopate de opozitie ! asa ca nu votati doar din promisiuni ))
 • +2 (4)
  ========================================
  Sturza: „Mă miră tupeul celor care promit regim liberalizat de vize până la sfârșitul lui 2012”

  ========================================
  Da pe mine personal ma mira TUPEUL celor ce cred in asa ceva (precum ca regimul de vize va fi liberalizat pt Cet repMOLDOVA. Nu mai prin UNIREA cu tara mama v-om scapa de sclavagism slavon !!! Noapte buna frairilor creduli !!! TU !!! Ai inceput demersul admistrativ pt ati redobandi cetatenia ROMANA ???
  ---
  Sunt cetățean activ
  • -1 (1)
   TU visezi ca si Ghimpu si Onjoe unirea cu rominia nu va fi niciodata pentru ca Basarabenii nu vor acest lucru si nici Rominia nu ne vrea
 • -1 (1)
  Numai sa sugi tu da nu unire.Cap tupei aveti toti daca nati vizionat emisiunea de ieri. Domnu sturza clar a spus el in politica nu se baga ca are afaceri, si conduce afaceri d peste 10 miliarde de $ lui plahish si filat is par la pu.a, si in politica nu se baga ori faci politi ori faci bussines . amindou is incompatibile.
 • +2 (2)
  Sturza daca nu esti la curent cu toate treburile Rm mai bine ai tacea
 • 0 (2)
  Adevar zice Sturza, dupa spusele lui Filat sh Leanca demult trebuia sa-shi dea demisia cum au promis( Leanka) sh Filea de vre-o 2 ori in an trecut spunea cu regimul dat, m-au saturat cu vorbele astea, lasa sa taca shi sa faca, da nu invers. n-am nimic contra dar declaratii fara rost cred ca n-au sens de facut, ca Populatia nu e ca femeia care iubeshte cu urechile... dar de fapt asta e realitatea...
  • +1 (1)
   Asa sintem invatati noi, vrem totul asa peste noapte, trebuie de avut rabdare si pe urma de judecat,
 • +1 (1)
  Apar in Moldova fel de fel de agenti de influenta care sa-i convinga pe moldoveni ca Europa nu vrea moldoveni,ca are probleme ,ca uite cum se comporta unele tari europene cu alte tari europene,ca atasarea Moldovei de Europa nu este dorita de europeni,care au alte probleme etc.Si ce alternativa exista?Pai va spun eu;atasarea de CSI,dezvoltarea unei societati dupa modelul Lukasenko ,gaze si petrol ieftine,pensii mari platite de Rusia,etc.Sturza face tot ce este posibil ca oamenii sa nu creada in viitorul european al Moldovei.
  • +1 (3)
   Corect,doar trebuia sa pui in ghilimele "gaze si petrol ieftine,pensii mari platite de Rusia"
   Vor ajusta preturile pe nivel intern in rusia,cu cel la nivel extern,astfel incit va plati scump si neamtul,si moldoveanul,si rusul.Ce rost are sa intri in uniunea asiatica,daca ori cu ea,ori fara ea la fel de rau o duci?
 • -3 (3)
  e pur si simplu un pas piaristic facut in campaniile electorale pentru a aduna cit mai multe voturi pentru PLDM, ei adica Filat si Leanca au promis ceva imposibil de facut timp de 2 ani, cred eu in astfel de condiii electoratul ii va sanctiona dur.
 • +3 (3)
  Strategia lui sturza de a se integra in politica este buna,da lovitura in cei mai puternici adica in PLDM,dar nu o va duce mult asa,la un moment dat va irita toata lumea cu declaratiile sale prostesti,mai bine sa asteptam pina la sfarsitul 2012 si apoi as ne aruncam cu declaratii
 • -1 (3)
  O mie de ani nu va fi asa pentru ca suntem intr-o tara de prosti si imbecili!
 • 0 (2)
  ((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((

  „Mă miră tupeul celor care promit regim liberalizat de vize până la sfârsitul lui 2012”.....

  ))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))
  • 0 (2)
   ((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((
   „Noi trebuie să le arătăm europenilor, că înafara de lovitul cu pumnul, piciorul și capul în ușa UE, noi mai facem și ceva acasă. Ei s-au plictisit deja de zbaterea noastră".....
   http://unimedia.md/?mod=news&id=43022
   ))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))
   • 0 (0)
    ((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((
    """Republica Moldova va obţine regim liberalizat de vize cu Uniunea Europeană până la finele anului"..........

    http://www.publika.md/dirk-shuebel--e-greu-de-spus-cand-moldovenii-vor-calatori-fara-vize-in-ue_646031.html
    ))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))
    • 0 (0)
     Cursul oficial al MOLDOBANULUI (MDL) la 07.01.2012
     ---------------------------------------------------------------------
     11.6780MDL =1USD
     14.9939MDL =1EUR
     ------------------------------------------------
     1USD =11.6780 MDL
     1EUR =14.9939 MDL
     -----------------------------------------------
     //bnm.md/
     • 0 (0)
      !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
      "Suma transferată de moldovenii de peste hotare în 2011

      depăşeşte 80 % din Bugetul de Stat"
      ---------------------------------------------------------------------------------
      http://www.publika.md/suma-transferata-de-moldovenii-de-peste-hotare-in-2011-depaseste-80-prc--din-bugetul-de-stat_645741.html
      !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
      • 0 (0)
       !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

       """Moldonbanii care muncesc peste hotare au transferat în ţară
       peste 1,3 miliarde de dolari în 11 luni ale anului trecut.
       În moneda naţională, suma depăşeşte 15 miliarde de lei
       sau aproximativ 80 la sută din Bugetul de Stat pentru 2011".
       ---------------------------------------------------------------------------------
       http://www.publika.md/suma-transferata-de-moldovenii-de-peste-hotare-in-2011-depaseste-80-prc--din-bugetul-de-stat_645741.html
       !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
       • 0 (0)
        !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

        """Un studiu al Băncii Mondiale arată că peste hotarele ţării
        muncesc aproape 800.000 de moldobani"..........
        "Cei mai mulţi sunt în Rusia - aproape 300.000, iar în Ucraina - 170.000 de persoane.
        Numărul moldovenilor care muncesc în Italia se apropie de 90.000,
        iar în România muncesc aproape 40.000 cetăţeni moldoveni.
        Încheie topul celor cinci ţări unde lucrează cetăţeni moldoveni Statele Unite,
        cu peste 25.000 de persoane".....
        ---------------------------------------------------------------------------------
        http://www.publika.md/suma-transferata-de-moldovenii-de-peste-hotare-in-2011-depaseste-80-prc--din-bugetul-de-stat_645741.html
        !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
   • 0 (0)
    """În vara anului trecut,.................
    "Directorul şcolii din satul Opaci, bănuit că ar fi estorcat de la elevi aproape 200 de mii de lei.....
    "Totodată, profesorii susţin că directorul ar fi împărţiţit banii cu autorităţile publice locale.....
    "Aceşti bani care au fost luaţi de către directorul şcolii au fost în plicuri date altor persoane de la raion.....
    "Reprezentanţii Direcţiei Educaţie din Căuşeni au refuzat să comenteze acuzaţiile,.....
    "Până acum, pe acest caz nu a fost intentat dosar penal.
    ---------------------------------------------------------------------------------------------------
    Articol de PUBLIKA.MD, publicat in data de 07-01-2012,
    )))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))
    TARA DE CORUPTIE PUBLICA
   • 0 (0)
    """În vara anului trecut,.................
    "Directorul şcolii din satul Opaci, bănuit că ar fi estorcat de la elevi aproape 200 de mii de lei ..........
    "Totodată, profesorii susţin că directorul ar fi împărţiţit banii cu autorităţile publice locale ..........
    "Aceşti bani care au fost luaţi de către directorul şcolii au fost în plicuri date altor persoane de la raion ..........
    "Reprezentanţii Direcţiei Educaţie din Căuşeni au refuzat să comenteze acuzaţiile, ..........
    "Până acum, pe acest caz nu a fost intentat dosar penal.
    ----------------------------------------------------------------------------------------------------
    http://www.publika.md/directorul-scolii-din-satul-opaci--banuit-ca-ar-fi-estorcat-de-la-elevi-aproape-200-de-mii-de-lei_647451.html
    ))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))
 • 0 (2)
  Sturza a avut dreptate in majoritatea cazurilor !!!! pina in 2012 nici cum nu vom avea liber circulatie chiar Leanca a inceput sa schiopateze si a inceput sa zica altceva!! sa se indreptateasca !
 • 0 (2)
  Repet,acest domn Sturza este cu capul in nori.L-am urmarit aseara pentru prima data,nici nu-l cunoscusem anterior,eu fiin-d din Romania.Dar este total paralel in econonie si politica.
  Sa nu sariti sa-mi spune-ti ca este milionar,adica succesfully,pentru ca si un escroc,neprins de autoritati,poate deveni negustor cinstit!
 • 0 (2)
  Sturza daca vine la putere tare multi hoti din conucerea tarii au sa mearga la puscarie. Si toti acestea stiu foarte bine acest lucru. Se tem de Sturza ca dracii de tamiie. Numai sturza ne poate scoate din mizerie. si toti acestea care au sarit la dinsul in cap sint banditii si tradatorii Moldovei
 • 0 (2)
  BRAVO ! STURZA PRESEDINTE!!! IN SFIRSIT UNUL CARE ARE IDEILE SI VIZIUNI CLARE.

×
Politic
 
Căutare
Login
Top taguri
Blogs.UNIMEDIA