ora: 11:19, 26 feb 2013 9231

Sturza împarte „bile negre” pentru Filat și Plahotniuc


Sturza împarte „bile negre” pentru Filat și Plahotniuc
Plahotniuc și Ghimpu
Foto: liviudumitru.eu
„Demisia preşedintelui Parlamentului sau a şefului Guvernului sunt neproductive şi nu aduc nimic la stabilizarea sau clarificarea situaţiei”. De această părere este fostul prim-ministru al Republicii Moldova, Ion Sturza, exprimată în cadrul unui interviu pentru radio Europa Liberă.

„Atunci când vorbim de şeful Guvernului, vorbim totuşi de şeful celui mai mare partid parlamentar. Nicio ecuaţie, nici acum, nici după alegeri, nu va fi posibilă fără de Partidul Liberal Democrat şi fără de Vlad Filat, trebuie să fie clar pentru toţi, inclusiv pentru partidele mai mici, cum nu putem să desconsiderăm nici partidele mai mici care fac parte din coaliţie”, subliniază sursa citată.

Potrivit lui, prim-ministru Vlad Filat trebuie să-şi dea seama că conduce un Guvern de coaliţie și să ia în considerare interesele politice şi de alt gen ale partenerilor de coaliţie, inclusiv prin numirile politice în funcţii. „În acelaşi timp, noi avem o republică parlamentară. Parlamentul trebuie să fie locul unde se hotărăşte soarta acestei ţări, nu în alianţe sau în consilii de alianţe, Parlamentul, inclusiv cu implicarea opoziţiei. Deci utilizarea intereselor şi instrumentelor democratice în ţara aceasta este strict necesară pentru a depăşi criza aceasta politică”, a adăugat Sturza.

Fostul premier consideră că războiul izbucnit în AIE a început pentru că nu au fost respectate înţelegerile convenite între Filat și Plahotniuc. „Ca rezultat, avem această explozie de emoţii şi lipsa de încredere unul faţă de altul, lucru care este, pe de o parte, regretabil, dar pe de altă parte, acuma se vede cine şi ce prezintă. Până la urmă, eu nu aş pune în semn de egalitate între aceste două persoane, din simplul motiv că cineva totuşi, poate cu aroganţă, poate cu un pic de exagerare, şi-a luat asupra sa responsabilitatea pentru viitorul acestei ţări, inclusiv pentru acest proces de integrare europeană”, i-a reproșat Ion Sturza șefului Cabinetului de Miniștri.

„Din păcate, cealaltă parte nu a dat dovadă de multă transparenţă. Mă refer la domnul Plahotniuc, de multă viziune şi implicare politică, mai degrabă implicare de ordin economic, lucru care este evident astăzi pentru oricine în ţară. Şi, din aceste considerente, eu nu aş pune semne de egalitate între aceste două personalităţi. Vreau să vă confirm, da, Republica Moldova este un stat captiv al anumitor persoane din Republica Moldova, poate să v-o spună şi cei din business, şi cei din instituţiile de drept, şi cei care activează astăzi în alte domenii. Lucru care trebuie pus, odată şi odată, punctul în acest sens, altfel Republica Moldova nu va vedea nici integrare europeană, nu va vedea nici liberalizarea regimului de vize”, a concluzionat Sturza.

Comentarii (
)

Login


Email:

Parola:Creează cont | Ai uitat parola?
Facebook Google Yahoo Mail.ru
 • +8 (16)

  În vara anului 2011, asupra a patru bănci din Moldova (MAIB, Victoriabank, Univesalbank, Banca de Economii), dar și companiei ASITO, s-au efectuat atacuri raider de preluare frauduloasă de acțiuni. Încă atunci, prim-ministrul Vlad Filat ceruse demisia lui Valeriu Zubco, procurorul general. În urma acestor atacuri, cinci investitori europeni de la Moldova Agroindbank au fost deposedați de 27,5% din acțiunile băncii ori echivalentul a 30 de milioane de dolari. Totuși, acționarii și-au recuperat pachetul de acțiuni. În urma atacului asupra Universalbank, 78% din acțiunile băncii au trecut în proprietatea unei companii off-shore din statul Panama. BEM-ul a pierdut 16,5% din acțiuni în favoarea unei firme off-shore din Noua Zeelandă. Un grup de acţionari de la Victoriabank a fost deposedat de un pachet de 5% de acţiuni ale băncii. În cazul ASITO, o firmă off-shore a primit 40% din acţiunile acesteia.
  • +7 (15)
   Desigur, Vlad Plahotniuc nu va recunoaște niciodată apartenența la aceste acţiuni dubioase. Avocaţii săi care au făcut demersuri în Cipru și Marea Britanie au spus: angajatorul lor nu este urmărit de Interpol, e curat ca lacrima! Dacă Plahotniuc este un om onest, de ce a avut nevoie de dublă identitate? De ce în paşaportul moldovenesc purta numele Plahotniuc, iar în cel român – Ulinici? După ce informația a ajuns în vizorul presei și al opiniei publice, Plahotniuc a refuzat identitatea Ulinici, cu atât mai mult cu cât o persoană cu dublă cetăţenie încalcă legislaţia internaţională.
   Menţionăm că Vlad Plahotniuc este proprietarul hotelului de lux „Nobil”, al posturilor TV 2Plus, Canal 3, Prime TV, Prime FM.
   • +8 (14)
    Prim-vicepreședintele Parlamentului, Vlad Plahotniuc, se află în vizorul Interpol care investighează legătura lui cu gruparea criminală Solntsevskaya.
    Biroul Interpol de la Roma a cerut încă în 2007 serviciilor responsabile din Republica Moldova să pună la dispoziție informații despre Vlad Plahotniuc.
    Documentele care confirmă acest lucru au fost publicate de bloggerul Pavel Gavrilov.
    În solicitarea Interpolului se vorbește despre gruparea criminală Solntsevskaya, care a înfiorat Rusia, după care s-a extins și în alte țări, grupare cu care ar avea legături Vlad Plahotniuc.
    • +9 (13)
     Începând cu anul 2005 structurile noastre competente au adunat informații care au scos la iveală afaceri de proporții cu imobiliare în Desenzano del Garda și Sirmione, în spatele cărora au stat operatori financiari străini, legați cu principalele grupări oligarhice din Rusia. Aceste persoane veneau în Italia cu zboruri private, la indicația grupărilor criminare, precum Solntsevskaya”, se spune în solicitarea Interpol.
     Potrivit documentelor, aceste persoane mergeau în Italia pentru o perioadă scurtă de timp și investeau sume enorme de bani de proveniență ilegală în afaceri hoteliere și imobiliare de lux. Alegerea obiectului investiției revenea unor persoane dubioase care joacă roluri de intermediari și care activează pe întreg teritoriul Italiei.
     • +9 (13)
      Or, monitorizarea de către Interpol înseamnă, de fapt, că Plahotniuc este văzut ca element activ al grupării criminale Solntsevskaya, care se ocupă la negru cu spălarea banilor și tinde să se extindă impunător dincolo de hotarele Rusiei.
      • +6 (12)
       Situația poate fi privită și prin prisma cazului Magnițki. Or, Plahotniuc a început să-și extindă influența în sistemul bancar în 2008, anume când pe conturile a două companii fictive din Moldova, Bunicon-Impex SRL şi Elenast-COM SRL, deschise la Banca de Economii, ar fi fost transferați din Federația Rusă 52 de milioane de dolari, bani delapidaţi de la o bancă rusă. Ulterior, banii ar fi fost transferaţi de la BEM pe conturi din Austria, Cipru, Estonia, Finlanda, Letonia și Lituania, Elveția și Hong Kong. Zilele trecute și presa britanică scria că Republica Moldova este punct-cheie în schema spălării de bani din cazul Magniţki.
       • +7 (13)
        Documentul emis de Interpol demonstrează încă o dată că Plahotniuc (iar în acest caz și vasalii săi - Zubco și Litvinov), ca și în toate cazurile anterioare (TVR1, Prime, Victoriabank, Banca de Economii, ASITO, insulele din parcul „La Izvor”, identitățile, relația sa cu instituțiile fundamentale ale statului, vânătoarea etc), a MINȚIT.
        • +8 (14)
         In ultimul foarte bine s-au sincronizat solicitarile lui Lupu, Ghimpu, Dodon, Godea de demisie a Guvernului care vor redictiona RM in alegeri anticipate.
         Se pare ca Plahotniuc demult pregateste acest scenariu ca nu in zadar in ultimele zile au iesit la rampa marionetele papusarului.
         • +7 (13)
          Daca Filat isi da demisia atunci RM se transforma in S.R.L. Plahotniuc. Acest om lacom de putere nu stie de morala si bun simt, a acaparat PG, CNA, sistemul judecatoresc, institutii bancare, o buna parte din mass-media etc si continua in aceeasi maniera. Aceasta nu poate dura la nesfarsit, intr-un mod sau altul perioada Plahotniuc trebuie incheiata cit nu e tirziu si sper ca cetatenii RM constientizeaza faptul ca cel mai mare pericol pentru societate este Vlad Plahotniuc.
          • +7 (11)
           În ultimele zile evenimentele decurg cu o rapiditate amețitoare, iar gravitatea lucrurilor care se petrec este una pe care mulți încă refuză să o înțeleagă. Dacă până nu demult în țară se petrecea un război rece, desfășurat prin culoare de partid, sedii ale reunirilor oligarhice sau instituții ale statului, acum războiul a devenit public și e unul extrem de sângeros.
          • -8 (14)
           Comentariul a fost șters de redacție.
          • -8 (14)
           Comentariul a fost șters de redacție.
          • +6 (10)
           «предприниматель» Владимир Плахотнюк, один человек, сконцентрировавший на себе почти все государственные структуры и существенный бизнес в Молдове. Анализирую деятельность Центра по борьбе с коррупцией, буквально статистически просматривая список дел, чем Центр «занимался» последние года, легко разглядеть одну и ту же стандартную «силовую бандитскую схему наезда» на бизнес, арест и террор акционеров, и, в конечном счете, переписывание собственности или передача контроля этому «предпринимателю».
          • +6 (10)
           Альтернативным способом выйти на тот же вывод может послужить и анализ судебных решений судьи Коленко, а также просто статистика переписывания собственности у регистраторов Кишинева. Причем все эти года по всей Молдове люди продолжали шептаться о том, как якобы Олег Воронин, и иногда и его отец, «хапают бизнес обеими руками у прежних владельцев».
          • -9 (11)
           Comentariul a fost șters de redacție.
          • +8 (8)
           С большим трудом можно найти хоть мало-мальски заметное дело в Молдове, которое не присвоил бы Плахотнюк посредством террора, уголовных дел, судебных манипуляций и явных уголовных злоупотреблений.
          • +8 (8)
           Также почти невозможно найти в реестре недвижимости и участков Кишинева объектов, представляющих хоть какой-то интерес, которые в конечном счете не оказывались бы во владении Плахотнюка, будь то в результате «коммерческих» транзакций с участием органов террора («Центра по борьбе с теми, кто сопротивляется передать Плахотнюку бизнес»), будь то по решению судей, таких как Коленко, будь то в результате «справедливой приватизации», каким была транзакция с гостиницей «Кодру» в самом центре города, купленного Плахотнюком в последние дни Воронина…
          • +6 (8)
           Văd cum unii editorialiști chișinăuieni, care toată viața lor au fost cu fundul în nu știu câte luntri, cum încercă să ne convingă că dracul nu e atât de drac și că negrul e mai degrabă gri. Ei, cu o ostentație demnă mai degrabă de niște școlari naivi, încearcă să ne spună că struțo-cămila politico-mafiotă numită AIE mai poate exista și că modernizarea și reformarea Moldovei pot continua în acest format.
           Cum pot continua, i-aș întreba eu, când vedem cum mafia lui Plahotniuc se developează pe zi ce trece și demonstrează toate predicțiile lui Sergiu Mocanu, precum și a altor oameni, care în ultimii ani au tot vorbit despre cât de periculos poate fi acest individ?
          • +6 (8)
           Cum pot continua, când acest Plahotniuc nu știe de lege și nici de Dumnezeu și își cotonogește adversarii politici sau economici cu o cruzime demnă de prima jumătate a secolului trecut?
           Poate acestor editorialiști li se par normale descinderile CNA-ului de la guvern sau interceptările telefonice ilegale, făcute publice ieri? Li se par oare normale declarațiile unui fruntaș CNA, care ne spune că are atâtea CD-uri cu înregistrări, că de le-ar asculta pe toate n-ar mai ajunge niciodată acasă?
           Este oare normal ca și telefoanele a sute, poate chiar mii de oameni simpli, care nu au făcut decât să se revolte împotriva mafiei, să fie ascultate în regim non stop?
          • +6 (8)
           vi se pare normal ca oamenilor să le mai fie frică să-și telefoneze mamele, soțiile sau prietenii, pentru că știu că cineva stă și-i ascultă?
           Vi se pare normal ca un partid aflat la guvernare, să fie șantajat în halul ăsta doar pentru a împiedica ducerea la bun sfârșit a luptei împotriva gangrenei acestea mafiote?
           Vreți să devenim cu toții captivii lui Plahotniuc?
           Bezmeticii ăștia încearcă să ne convingă că AIE-ul, cu Plahotniuc la cârma sa, e singura șansă pentru această țară.
           Oare nu e de ajuns că l-am lăsat pe acest individ timp de 3 ani la guvernare și a ajuns atât de puternic încât statul ăsta a ajuns captivul său? Hai acuma să-l îndemnăm pe Filat să se împace iar cu Plahotniuc, iar ultimul să ne facă pe toți captivii săi și să ne șantajeze cum va vrea el?
          • +7 (9)
           Dacă nu se vor depune toate eforturile să scăpăm de Plahotniuc, țara este sortită unui eșec. Nu cred într-o poveste de succes a Republicii Moldova cu Plahotniuc la putere, ajuns acolo peste noapte, care a împânzit toate instituțile statului. Acum că nu se află în prezidiu el continuă să atace democratia RM și vrea aleferi anticipate cu orice preț.
          • +1 (1)
           Domnul Filat nu are pentru ce sa fie demis! Doar e o ambitie a domnului Lupu toata asta!!! PLDM-ul a aratat ca poate aduce Republica Moldova la un nivel mai inalt!!!
          • 0 (0)
           S-a gasit Sturza, proprietarul la Petrom, sa critice, reamintesc ca PETROM figureaza in schema prin care s-au furat circa 700 milioane timp de jumatate de an prim firma Metal Feros, care ii apartine lui Plahotniuc.
          • 0 (0)
           Vlad Filat a savirsit o fapta eroica miscind carul din loc! Ci mai concret ca l-a demis pe Plahotniuc, cel care a cumparat practic tot, PG, CNA, cel mai grav fiind faptul ca a inceput sa cumpere politicieni, si mai concret declaratiile acestora, conferintele de presa. Ca exemplu il avem pe Ghimpu, care ii inalbea imaginea lui Plahotniuc, dar cum poti sa inalbesti imaginea unui hot? - trebuie sa fii lipsit de o stima fata de sine.
           Plahotniuc a incercat sa faca din Republica Moldova un SRL Plahotniuc.
           Ma bucur enorm ca a fost demis, acum astept condamnarea lui, sa raspunda in fata legii pentru toate faradelegile savirsite.
          • 0 (0)
           Vrem o clasa politica curata! Ok, foarte bine ca a fost demis Plahotniuc, dar asta nu inseamna ca moldovenii isi doresc revenirea comunistilor! Deci, d-le Filat, incercati sa tratati cu ceilalti colegi din alianta... Moldova nu are o alta optiune in prezent, decat concilierea si continuarea reformelor!
          • 0 (0)
           Calmul de care dă dovadă primul ministru ca și întregul modul de comportament al liberal-democraților moldoveni vorbește despre faptul că în această confruntare politică, ei rămân a fi unicul partid care pune pe agenda sa interesul național al Republicii Moldova, implementarea agendei europene și asigurarea dezvoltării statului. Comportamentul liderului liberal-democrat pare a spune că problema Plahotniuc aparține mai mult Partidului Democrat din Moldova și Partidului Liberal, nefiind problema întregii alianțe de guvernare. Pentru a rezolva această problemă - păstrarea lui Vlad Plahotniuc în politică, Mihai Ghimpu și Marian Lupu ar trebui să se întâlnească.
          • 0 (0)
           Toate Actiunile intreprinse de catre CNA si PG, au fost facute cu scopul de a sustrage atentia de la cazul din padurea domneasca, de a sustrage atentia de la acctiunile intreprinse de catre criminalul de Plohatniuc.
           Toate invinuirele aduse ministerului sanatatii,ministerului finantelor,fiscului, au fost inventate de catre slugile lui ploha pentru a ataca dur si mirshav colegii de alianta pentru a pune miina pe pe toate institutiile statului , si pentru a controla tot, poentru a ne face pe noi robii sai.
           Ajunge cit mai putem tolera atita pe idiotul de Ploha , cit se mai poate de jucat asa cum ne cinta un om fara demnitate, o persoana fara principii fara stima in primul rind fata de sine.
         • -9 (13)
          Comentariul a fost șters de redacție.
         • 0 (0)
          Calmul de care dă dovadă primul ministru ca și întregul modul de comportament al liberal-democraților moldoveni vorbește despre faptul că în această confruntare politică, ei rămân a fi unicul partid care pune pe agenda sa interesul național al Republicii Moldova, implementarea agendei europene și asigurarea dezvoltării statului. Comportamentul liderului liberal-democrat pare a spune că problema Plahotniuc aparține mai mult Partidului Democrat din Moldova și Partidului Liberal, nefiind problema întregii alianțe de guvernare.
      • +10 (14)
       Odată cu intrarea lui Plahotniuc în politică, în Republica Moldova s-a creat o situaţie în care interesele private şi puterea grupurilor de interese financiare, mediatice şi altele golesc democraţia de sensul şi de substanţa ei. E un fenomen care se catologhează ca fiind o lovitură de forţă împotriva democraţiei pentru a transforma scrutinul într-o farsă şi a asigura ca esenţa puterii să emane de fapt nu de la electorat, ci din tenebrele unor cercuri obscure de antreprenori.
       • -6 (16)
        Comentariul a fost șters de redacție.
      • -8 (14)
       Comentariul a fost șters de redacție.
    • -7 (15)
     Comentariul a fost șters de redacție.
    • -7 (15)
     Comentariul a fost șters de redacție.
 • +10 (12)
  PD-partidul mafiotilor.
 • -6 (14)
  Comentariul a fost marcat ca spam. Afişează comentariul.
  Sturza in fruntea unui guvern de tehnocrati.
  SEFU demisionat.

  Sunt cetățean activ
 • 0 (2)

  ...Sturza -mparte bile negre
  Stiind bine ca fost Prim
  -Cu bugetele integre
  Tre" cu tati sa ni ,,delim"...
 • -6 (8)
  Comentariul a fost marcat ca spam. Afişează comentariul.
  In poza - doi IDIOTI. SPurcaciunile Moldoveo
  .
  Filat si Plahotniuk
 • -7 (7)
  Comentariul a fost șters de redacție.
 • +1 (3)
  Expremierul Ion Sturza stie ce spune, doar ca "nerespectarea intelegerii din Filat si Plahotniuc", asa precum zice, nu pare sa faca parte din metodele legale de guvernamant. Mafiotul de Grozesti a venit in partidul democrat dupa alegeri, adica dupa ce Alianta si-a adjudecat majoritatea in Parlament. Ce intelegere trebuia sa aiba loc intre un lider de partid cu 31 de mandate si un intrus pretin democrat cu reputatia de criminal? Poate ca aici Filat a actionat exact cum ulterior vocifera Ghimpu> Plahotniuc e vinovat, dar sa pastram Alianta. De altfel, PD s-ar fi dus cu PCRM. Oameni buni, mai cititi presa de la vremea respectiva si analizati conjunctura evenimentelor de atunci.
 • -2 (4)
  Eu nu inteleg, Unimedia are ceva cu Sturza? Acesta de 2-3 ori pe saptamana da interviuri si toate sunt postate cu amanunte aici. Pe cine naiba intereseaza opinia acestui individ (die si fost premier) care demult nu este nici macar politician?... Si a carui influenta asupra vietii politice din RM e egala cu zero.
 • +1 (1)
  ((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((
  ???????????????????????????????? ???????????????????????????????????????????????????????
  “”Sturza împarte „bile negre” pentru Filat și Plahotniuc”
  ???????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????
  )))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))
  http://unimedia.info/stiri/sturza-imparte-bile-negre-pentru-filat-si-plahotniuc-57773.html
  )))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))
  • +1 (1)
   ((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((
   ??????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????
   “„Demisia preşedintelui Parlamentului sau a şefului Guvernului sunt neproductive şi nu aduc nimic la stabilizarea sau clarificarea situaţiei”.
   ???????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????
   )))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))
   http://unimedia.info/stiri/sturza-imparte-bile-negre-pentru-filat-si-plahotniuc-57773.html
   )))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))
 • 0 (0)
  Este clar ca acesti doi vladuti nu au ce cauta nici in politica nici la guvernare. Din pacate lumea tre sa inteleaga lucrul acesta, altfel poporul este sortit sa fie jacmanit sub dictatura oligarhilor!!
  Da, ar fi o salvare acuma pentru rm, Sturza prim-ministru!!
  Dar cine sa-linainteze si cine sa-l aleaga???
  Presedintele de STAT, ce zice ???
 • 0 (0)
  UNIMEDIA....dar de cind in fotografia de sus acel din dreapta este Ghimpu???Sau s-a schimbat familia? :))
 • 0 (0)
  PLDM NU ESTE CEL MAI MARE PARTID PARLAMENTAR !
 • 0 (0)
  Pina la urma Plahotniuc si complicii lui vor ajunge pe mina justitiei. Cind va fi arestat complicii lui vor fugi in toate partile ca sobolanii de pe corabie. Noi cei care vrem dreptate, ii vom gasi oriunde se vor ascunde, si dreptatea va triumfa.Una e rau ca se perde timpul, si omul are o viata tare scurta.

×
Politic
 
Căutare
Login
Top taguri
Blogs.UNIMEDIA