ora: 07:56, 03 sep 2013 13539 11

Sturza îl desființează pe Ilan Shor


Sturza îl desființează pe Ilan Shor
Ion Sturza
Foto: captura imagini video
Fostul premier Ion Sturza a fost invitatul unei emisiuni ieri seara la postul ProTV. În cadrul acesteia, sursa a vorbit despre subiecte economice, dar și chestiuni politice. Acesta l-a criticat dur pe Ilan Shor și cei de la guvernare care și l-au ales ca și partener pe primul.

„Știți cum spun rușii: U kajdovo guvernatora doljen biti svoi evrei (nr. fiecare guvernator trebuie să aibă evreul său). Fără de referință la naționalitate. Să nu se supere. Este o persoană minusculă. El are aproape 1 mlrd datorii la băncile din Moldova. E trist că guvernanții nu și-au găsit un alt partener de drum decât un Ilan Shor. E penibil… acest băiat... cu glamour… nebărbierit de 3 zile… plătit din banii BEM.... eu aș merge pe cealaltă parte a drumului dacă l-aș întâlni. E atât de penibil că nici nu vreau să discut acest subiect”, a spus Sturza despre Shor. 

Sturza a criticat și activitatea șefului Băncii Naționale. „Dl Drăguțanu este marea mea deziluzie… A gestionat tare ambiguu crizele bancare. El e responsabil de ce s-a întâmplat în bănci. El putea și trebuia să intervină indiferent dacă un judecător a făcut sau nu ceva. Eu știu subtilitățile. A fost un joc de copii mici, care până la urmă au pus în pericol securitatea statului moldovenesc”, a mai spus el.

Ion Sturza: BEM este o bombă pe care stă guvernarea

În schimb, Sturza l-a lăudat pe noul ministru al Finanțelor. „Arapu este independent financiar, după ce a gestionat miliarde de dolari… nu se va juca în bunghi cu ăștia de pe Bâc”, a mai spus el.

Comentarii (11)
 • -3 (3)
  Comentariul a fost șters de redacție.
  • +3 (5)
   Comentariul a fost șters de redacție.
 • +2 (2)
  A gestiona si a vrea miliarde nu e una si aceeasi. Dar la noi de 22 ani incoace fiecare a demonstrat pentru ce vine in politica. Cu independenta financiara... eu am mai vazut un judecator de la CEDO, care in 4 ani acolo a economisit asa de multi bani, ca a venit aici in fruntea curtii supreme pentru a face dreptate suprema, dar nu sa se joace in bunghi cu astia de la Bâc! :)
 • +2 (2)
  Am citit acest articol..., interesant! Stiu ca este mult mai usor sa-i critici pe toti cand nu esti implicat in procesul de conducere a tarii dar, daca este asa cum spune, cred ca domnia sa se pregateste intensiv pentru ceva..., chiar daca spune ca nu-l intereseaza politica moldoveneasca...
 • 0 (0)
  Una ma intreb de ce d-l Arapu a trecut de la un serviciu platit cu 17 mii euro lunar la un serviciu platit de circa 7 mii LEI lunar. Ceva aici nu se leaga???
 • -1 (1)
  Politicenii îs în război...
  Pentru ei suntem gunoi.
  Dar ce putem să facem noi?
  Câte-un picor în fund la toţi
  Să scăpăm ţara de hoţi
  Şi de falşii patrioţi.
  Care este acum ieşirea?
  Să fim sănătoşi cu firea
  Şi să-nfăptuim UNIREA...
 • +1 (1)
  Are dreptate 100%
 • -3 (3)
  Prea multe afirmatii de-ale lui Sturza pentru o singura zi. Cred ca regreta ca nu e el in locul lui Shor, ceceni si noii proprietari BEM.
  Poate crede ca lumea a uitat de "guvernarea" sa?
  Dupa 1991 am avut la guvernare doar kolhoznici, raideri si mediocritati.
  Astept cu nerabdare sa fie cineva numit ca candidat la presidentie de Bruxel sau "Big Nigger" si numai pe el am sa-l votez. M-am saturat de elitele politice "cumatrism-oligarhice", care numai se uita ce-a mai ramas de ciordit.
 • +1 (1)
  Sigur ca are dreptate Sturza. Astea de la conducere (mai exzact e combinatia lui Filat) fac tandem cu escroci gen Shor ca sa poata fura mult.Viermii astea paraziti trebuie fugariti de la conducere. Ma conving ca Ghimpu are dreptate cind zice ca trebuie schimbata "clasa politica"(gasca de tilhari si tradatori care se tusuiesc la conducere de 20 de ani in Moldova) Iata de ce il ung cu rahat toti pe Ghimpu si Chirtoaca.
 • 0 (0)
  Sa credeti voi, dragutilor postaci moldo-statalisti ca ION STURZA mai este interesat de r. moldova. El e interesat deja doar de RO ca intreg, din care si r.m. face parte. Afacerile sale solide si de anvergura in CLUJ NAPOCA , prospera bine mersi. El este cetatean roman din Basarabia a carui tara este ROMANIA. PUNEM PARIU?
 • 0 (0)
  sigur ca e usor sa-ti dai cu parerea acum...sa ne spuna Sturza noua tuturor...de unde a luat bani sa-si demareze afaceri in Romania...nu cumva din bani furati din buget ca si Sangheli...contrabandistul de Filea,sef la "prihvatizare" nu era cumva omul lui Sturza-prim ministru...uite-asa Filea continua "prihvatizarea" si in cazul BEM....alde Filea si Plahish nu stiu sigur cine va veni la treuca dupa 2014...deaceea au votat grabirea "prihvatizarii" intreprinderilor de stat...asa o sa-si bage in buzunare si Metalferos,Aeroport,Franzeluta,Telecom...etc...ca daca vine Vova Cioronin dupa 2014...el e tare "zloi" si flamind...si atunci e mare piz`etz cu Filea si Plahish...

Login


Email:

Parola:Creează cont | Ai uitat parola?
Facebook Google Yahoo Mail.ru

×
Politic
 
Căutare
Login
Top taguri