Sturza îl desființează pe Ilan Shor

Fostul premier Ion Sturza a fost invitatul unei emisiuni ieri seara la postul ProTV. În cadrul acesteia, sursa a vorbit despre subiecte economice, dar și chestiuni politice. Acesta l-a criticat dur pe Ilan Shor și cei de la guvernare care și l-au ales ca și partener pe primul.
Sturza îl desființează pe Ilan Shor
Ion Sturza (Foto: captura imagini video)

„Știți cum spun rușii: U kajdovo guvernatora doljen biti svoi evrei (nr. fiecare guvernator trebuie să aibă evreul său). Fără de referință la naționalitate. Să nu se supere. Este o persoană minusculă. El are aproape 1 mlrd datorii la băncile din Moldova. E trist că guvernanții nu și-au găsit un alt partener de drum decât un Ilan Shor. E penibil… acest băiat... cu glamour… nebărbierit de 3 zile… plătit din banii BEM.... eu aș merge pe cealaltă parte a drumului dacă l-aș întâlni. E atât de penibil că nici nu vreau să discut acest subiect”, a spus Sturza despre Shor. 

Sturza a criticat și activitatea șefului Băncii Naționale. „Dl Drăguțanu este marea mea deziluzie… A gestionat tare ambiguu crizele bancare. El e responsabil de ce s-a întâmplat în bănci. El putea și trebuia să intervină indiferent dacă un judecător a făcut sau nu ceva. Eu știu subtilitățile. A fost un joc de copii mici, care până la urmă au pus în pericol securitatea statului moldovenesc”, a mai spus el.

Ion Sturza: BEM este o bombă pe care stă guvernarea

În schimb, Sturza l-a lăudat pe noul ministru al Finanțelor. „Arapu este independent financiar, după ce a gestionat miliarde de dolari… nu se va juca în bunghi cu ăștia de pe Bâc”, a mai spus el.

Pub

Cum ți s-a părut articolul?
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0

Pub

Pentru a putea comenta, este nevoie să vă autentificați, folosind e-mailul și parola cu care v-ați înregistrat pe UNIMEDIA.

Dacă nu aveți un cont înregistrat pe UNIMEDIA,
înregistrați-vă AICI