Citește toate știrile la acest subiect

Sturza: „Guvernanții trebuie să facă ceva extraordinar pentru a restabili încrederea societății”

„Cei de la guvernare trebuie să facă ceva extraordinar pentru a restabili credibilitatea şi încrederea oamenilor, să demonstreze că real vrem să facem ceva atât pe plan intern, cât şi pe plan extern”. De această părere este fostul prim-ministru al Republicii Moldova, omul de afaceri, Ion Sturza, exprimată într-un interviu pentru Europa Liberă.

Mai în glumă, mai în serios, fostul premier propune drept candidați pentru funcția de procuror general oamenii din exteriorul țării. „Deci eu am o propunere, poate pe anumite locuri şocantă şi pe anumite locuri haioasă, bineînţeles că Procuratura are nevoie şi de reforme, că a rămas socialistă în esenţă, şi de schimbări.
Sturza: „Guvernanții trebuie să facă ceva extraordinar pentru a restabili încrederea societății”
Ion Sturza (Foto: UNIMEDIA/Moldova1)

Poate, până la urmă, să invităm un procuror din exterior şi vă dau trei nume: Carla Del Ponte, Monica Macovei sau Codruţa Kövesi, din foştii procurori generali, care au făcut foarte multe lucruri în combaterea crimei organizate şi corupţiei. După câte ştiu, două din aceste doamne sunt gata astăzi să vină în Republica Moldova chiar şi în poziţia de consilier din partea Uniunii Europene”, a declarat Ion Sturza în cadrul unui interviu pentru radio Europa Liberă.

Sursa consideră că numirea noului procuror general va fi tărăgănată. „Da, va dura. Este evident că nimeni nu vrea să scape de sub control anumite procese. Politica aceasta de pârghii ne vine în frunte”, a subliniat fostul premier.

Precizăm că începând de astăzi, 21 ianuarie, Republica Moldova nu mai are procuror general. Asta după ce, cererea de demisie a lui Valeriu Zubco a fost acceptată cu votul unanim al deputaților.

Pub

Cum ți s-a părut articolul?
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0

Pub