ora: 14:41, 28 iul 2014 11061
Autor: Cristina Buzovschi

Sturza explică declarațiile lui Ioniță-Streleț și cheamă la calm


Sturza explică declarațiile lui Ioniță-Streleț și cheamă la calm
Ion Sturza, fost prim-ministru al RM
Foto: UNIMEDIA/Igor Vrabie
Ce sancțiune merită Rusia pentru cele întâmplate în Ucraina?
maxim 1 răspuns.
( sugestia de răspuns va fi analizată de moderatori. )Rezultatele sondajului

Fostul prim-ministru, Ion Sturza, explică dedesubturile declarațiilor de astăzi, făcute de Ioniță și Streleț, îndemând în același timp cetățenii să rămână calmi și să nu facă panică. Comentariul l-a postat, ca de obicei, pe pagina sa de Facebook, transmite UNIMEDIA.

„Stimați moldoveni! Nu faceți panică și nici tragedie din declarațiile bizare de astăzi. După cum o tot spun de luni de zile, suntem martorii unui război oligarhic pentru redistribuirea zonelor de influență și banilor publici. Preponderent, în sectorul financiar.

Am încercat, în repetate rânduri, fără a stresa opinia publică, să explic conducerii Guvernului și protagoniștilor conflictului (unii „plecați”, alții decorați…) cât de periculos este aceasta. I-am atenționat inclusiv asupra faptului că acest pachet de legi poate fi considerat drept un mijloc legislativ de consolidare a unei „părți beligerante”, scrie Ion Sturza într-o postare pe Facebook.
 
Potrivit lui, premierul Iurie Leancă nu trebuie blamat pentru situația creată, deoarece nu deține toate pârghiile de control.
 
„Din păcate, ca multe alte intervenții de-ale mele, aceste atenționări nu au fost luate în serios. Acum problema a explodat în spațiul public și miroase urât. Soluție: trebuie creată o comisie independentă, din afara ariei guvernamentale și politice, care sa examineze acest pachet de legi prin prisma coruptibilității și interesului public. ACUM, nu la toamnă. Alternativă: nici nu vreau să mă gândesc ce s-ar putea întâmpla dacă vine „pădurarul”… P.S. Nu trebuie blamat domnul Leancă. El are de gestionat mai multe crize concomitent! Nu e superman și nici rolul de „pădurar” nu-i merge…”, mai spune fostul premier.
 
Veaceslav Ioniță l-a acuzat pe Valeriu Streleț că ar fi cel care a blocat pachetul de legi pentru care Guvernul a fost nevoit să-și asume răspunderea în fața Parlamentului. În replică, liderul fracțiunii PLDM a calificat drept „deplasate, mincinoase și aberante” acuzațiile lui Ioniță și a specificat că, conducerea partidului urmează să ia atitudine și să-și asume decizii pe marginea acestui caz.

Comentarii (
)

Login


Email:

Parola:Creează cont | Ai uitat parola?
Facebook Google Yahoo Mail.ru
 • +1 (17)
  Ap asa, la vorbit toti buni.
  • 0 (12)
   O confirmare si din interior a masinarie,numita,partid,fara idelogii,ce are ca singur scop,inavutirea,pe orice cai si orice mijloace,binenteles,cu steagul UE la loc de cinste,pentru a usura penetrarea tuturor structurilor statului cu oamenii Filat si Plaha!!
  • 0 (6)
   da tu ce vrei? sa impuste?
 • -3 (13)
  De ce si de unde atata bucurie furibunda? Ionita asta nici membru de partid nu e! Totul e gelozie si dorinta nebuna "sa moara capra". Pentru ca acest parcurs european se datoreaza echipei dlui Filat. Cu toate dificultatile, invrajbirile si uneltirile din partea vrajmasilor autentici! Cred in inteligenta dlui Leanca si in sprijinul PLDM. Si-apoi, poate cineva sa demonstreze ca este mai valoros ca dl Filat?!
 • 0 (12)
  Guru omniprezent si omniscient Sturza asta...Sturza explica asta, Sturza explica aceea, Sturza'n sus, Sturza'n jos! Ce m-a plictisit acest politician de rezerva... Daca sunt p'aici angajati de-ai lui din serviciul de PR, spuneti-i, bre, sa se hotarasca odata: revine ori ba! Ce-o tot freaca atata de gard? Sau e bun numai a da din limba?
  • -1 (13)
   Nu vine. Lasitatea si ignoranta nu-l lasa. De fapt, n-o sa mai faca niodata comentarii. Va sta deoparte, sa vina "padurarul magnific" sau ursul-padurar, sau...cel din Padurea Domneasca, Plahoit-Despot-Voda...
   • +2 (8)
    S-ar putea sa vina, totusi. Nu degeaba in ultimul timp face atat de multe declaratii. Daca pot fi numite asa... Sta deoparte "ca o hiena perversa", vorba poetului, si face pe desteptul, fara a avea responsabilitatea de a raspunde pentru ceva. Eu cred ca e bun numai pe tusa, in arena incep sa-i tremure genunchii.
 • 0 (10)
  Ținând cont că și Streleț, și Ioniță sunt de la PLDM - e sigur un lucru - PLDM e murdar și corupt.
  • 0 (6)
   Tinand cont ca eu am citit stirea asta si tu ai citit stirea asta e sigur un lucru - toti oamenii de pe pamant au citit stirea asta!
   • +3 (7)
    Tinand cont de tinerea de cont, e clar un lucru - Dorin Chirtoaca e primar de Chisinau!

    Sunt cetățean activ
    • +2 (6)
     Foarte bine spus... Si, mai ales, la locul potrivit.
     • +2 (8)
      Tinind cont de perseverenta ta aici pe site - ma conving tot mai mult ca PLDM intradevar e murdar si corrupt. Se vede de la o posta ca esti un BOT platit pentru agitatii si deal de tine sunt multi aici
      • -1 (7)
       A naibii concluzie! Cere un Noebel pentru deductie! De obicei, nu raspund la astfel de aberatii, evitand riscul de a dialoga cu persoane cu mintea tulbure. DAR
       1. nu am nici in clin, nici in maneca cu PLDM sau alt partid.
       2. Nu agit pe nimeni la nimic. Uneori dau sfatul de a nu fi vita cornuta si zombi. Cine vrea - urmeaza.
       3. Pune mana pe un manual de limba romana, "deal"'ule!
       • +3 (7)
        Ce te-ai mai aprins de la o cratima, deci am avut dreptate
        • -2 (6)
         Asta ai inteles tu din tot ce ti-am scris? Mi-e jale de tine...
      • +1 (7)
       "vale de tine",care sa-i slaveasca pe Ghimpu si Chirtoaca,la fel sunt multi aici...
       A.Salaru,I.Lupu(Moldsilva),Stratulat (Piata Centrala),etc. nu te conving de faptul ca si PL-ul este murdar si corupt?
 • 0 (4)
  Bravo Sturza! Sper sa aderi la AntiMafie. Eu votez cu toate 4 membre ale mele pentru tine! Stii tu ce stii, dar astepti momentul potrivit. Din pacate intre timp multe kkturi se pertec si dupa aia daca vei intra in politica, o sa ai de mirosit, si mai rau, de dezgropat tot acest kkt tot tu. Din pacate. Dar daca in toamna vii in alegeri cu o platforma comuna cu Mocanu, eu merg la vot pentru tine si AntiMafie. Ei, poate si cu PLR, desi in PLR sunt imbecili carora nu le vad locul acolo.

  Sunt cetățean activ
  • -2 (6)
   Doamne, fereste si apara de asa alianta! Exista vreun simulator de partid politic RM, gen jocul pentru PC FIFA http://ro.wikipedia.org/wiki/FIFA_(serie_de_jocuri_video) ?
   Ar fi haios... Il punem pe Mocanu presedinte, vice - Sturza, mai adunam si alte hoituri aruncate la mal de valurile politice si... vedem ce iese ))
  • +1 (3)
   A propos de Mocanu al tau, am ascultat logoreea Domniei sale aici http://unimedia.info/redirect/?id=15388 si am ajuns la concluzia ca omul acesta este un monument al stagnarii si conservatismului obtuz. Cica, moldovenii nu-s in stare sa vanda productia altcuiva decat caucazienilor din Moskova la preturi de plans pentru ca nu stiu engleza si nu pot negocia un contract nici in Romania. Plus ca n-ar fi treaba lor - statul trebuie sa negocieze, sa asigure culesul depe deal/livada, pastrarea si comercializarea. Ca in URRS. Si, in loc sa propuna un program prin care producatorii din RM sa fie informati si sustinuti in cautarea unei noi piete de desfacere in occident, cu preturi decente si conditii de piata civilizate, Mocanu propune sa facem un pas inapoi: sa transformam producatorii in vite de munca iar statul - in exportator monopolist. Adica, sa facem din Moldova un mare colhoz.
   Dupa asta mai zici de Mocanu ca ar fi sanatos la cap?
 • 0 (2)
  se cheama la calm ca nu este de dorit sa afle si alti cetaceni cate in luna si in stele ca totusi suntem inainte de alegerile din toamna si mult conteaza
  _________
  demult am asteptat spectacolul intre dl. Strelet si dl. Ionita ei erau ambii "dulaii" de paza a pldm (undeva unuia i s-a "dat" mai mult)

×
Politic
 
Căutare
Login
Top taguri
Blogs.UNIMEDIA