Sturza explică declarațiile lui Ioniță-Streleț și cheamă la calm

Fostul prim-ministru, Ion Sturza, explică dedesubturile declarațiilor de astăzi, făcute de Ioniță și Streleț, îndemând în același timp cetățenii să rămână calmi și să nu facă panică. Comentariul l-a postat, ca de obicei, pe pagina sa de Facebook, transmite UNIMEDIA.

„Stimați moldoveni! Nu faceți panică și nici tragedie din declarațiile bizare de astăzi. După cum o tot spun de luni de zile, suntem martorii unui război oligarhic pentru redistribuirea zonelor de influență și banilor publici. Preponderent, în sectorul financiar.

Sturza explică declarațiile lui Ioniță-Streleț și cheamă la calm
Ion Sturza, fost prim-ministru al RM (Foto: UNIMEDIA/Igor Vrabie)

Am încercat, în repetate rânduri, fără a stresa opinia publică, să explic conducerii Guvernului și protagoniștilor conflictului (unii „plecați”, alții decorați…) cât de periculos este aceasta. I-am atenționat inclusiv asupra faptului că acest pachet de legi poate fi considerat drept un mijloc legislativ de consolidare a unei „părți beligerante”, scrie Ion Sturza într-o postare pe Facebook.
 
Potrivit lui, premierul Iurie Leancă nu trebuie blamat pentru situația creată, deoarece nu deține toate pârghiile de control.
 
„Din păcate, ca multe alte intervenții de-ale mele, aceste atenționări nu au fost luate în serios. Acum problema a explodat în spațiul public și miroase urât. Soluție: trebuie creată o comisie independentă, din afara ariei guvernamentale și politice, care sa examineze acest pachet de legi prin prisma coruptibilității și interesului public. ACUM, nu la toamnă. Alternativă: nici nu vreau să mă gândesc ce s-ar putea întâmpla dacă vine „pădurarul”… P.S. Nu trebuie blamat domnul Leancă. El are de gestionat mai multe crize concomitent! Nu e superman și nici rolul de „pădurar” nu-i merge…”, mai spune fostul premier.
 
Veaceslav Ioniță l-a acuzat pe Valeriu Streleț că ar fi cel care a blocat pachetul de legi pentru care Guvernul a fost nevoit să-și asume răspunderea în fața Parlamentului. În replică, liderul fracțiunii PLDM a calificat drept „deplasate, mincinoase și aberante” acuzațiile lui Ioniță și a specificat că, conducerea partidului urmează să ia atitudine și să-și asume decizii pe marginea acestui caz.

Pub

Cum ți s-a părut articolul?
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0

Pub