ora: 07:59, 30 dec 2011 11919
Autor: Cristina Buzovschi

Sturza explică de ce președintele CSJ nu a fost încă ales


Sturza explică de ce președintele CSJ nu a fost încă ales
Poză simbol
Foto: csj.md
Președintele Curții Supreme de Justiție nu a fost încă ales pentru că nu se dorește. „Luați mâinele de pe Consiliul Superior al Magistraturii! Lăsații să facă reformă în domeniul lor. Noi de câteva luni tot alegem președintele CSJ. Însă, lucreză telefonul: azi dute la ședință, mâine nu”, a explicat fostul prim-ministru al Republicii Moldova, Ion Sturza , în cadrul emisiunii „Moldova în direct” de la postul public de televiziune.

Precizăm că de mai multe ori, ședințele CSM în cadrul cărora urma să se desemneze candidatul la funcția de președinte al CSJ au fost amânate din lipsă de cvorm. În concurs s-au înscris 2 candidați: Ion Muruianu, președintele interimar al CSJ și Mihai Poalelungi, judecător la Curtea Europeană pentru Drepturile Omului.

Ulterior, au mai avut loc ședințe ale CSM, însă, pe ordinea de zi ale acestora nu mai figura chestiunea cu privire la desfăşurarea concursului pentru suplinirea funcţiei de preşedinte al Curţii Supreme de Justiţie. 

UNIMEDIA amintește că Ion Muruianu a revenit în fotoliul său de președinte al Înaltei Curți după ce Curtea Constituțională a decis că hotărârea Parlamentului privind eliberarea din funcție a președintelui CSJ este neconstituțională. După întoarcerea lui Muruianu, judecătorul Raisa Botezatu, care a asigurat interimatul funcției de președinte al CSJ, și-a dat demisia. 

Sursa: UNIMEDIA

Comentarii (
)

Login


Email:

Parola:Creează cont | Ai uitat parola?
Facebook Google Yahoo Mail.ru
 • 0 (2)
  Ca si intotdeauna Sturza are dreptate. Halal de asa democratie...
  • +1 (1)
   Dupa ce lupu a renuntat la functia de presedinte, iar si zdurza a aparut la orizont, de parca toti is prosti si nu stiu ca el e bossul lui fileat...
 • 0 (2)
  Suntem un stat mafiot, asta se vede prin batae de joc a guvernantilor actuali si a celor pana la ei - comunisti, si noi toti suntem prinsi in capcana acestor clane,care au gasit limba comuna intre ei si ne tin permanent in suspans.

  Iar Sturza are multa dreptate, si am un respect deosebit pentru domnia sa, la moment cred-ca mai buna canditatura la functia de presedinte nu avem
  • +1 (1)
   las-o mai moale cu respectul... Pentru ce respect, pentru ca a platit pensiile in natura: sapun, calosh... sau pentru ca dadea salariile bugetarilor cu intirziere de 6-9 luni...
 • 0 (2)
  Ia ce s-a mai activat turza ăsta. A făcut bani şiacum vrea să-i înmulţească prin venirea la guvernare. Apropo, şi banii făcuţi, tot au fost prin guvernare, că nimeni nu ştia de el.
 • 0 (2)
  Are perfectă dreptate D.Sturza.Astăzi nu Parlamentul conduce cu țara,ci mafia care a pus mîna și pe Parlament,și pe Guvern.
  • +1 (1)
   Iaca cine impreuna cu fileat a sponsorizat asa numita miscare antimafie si pe mocanu...
   A stat mortis pina lupu a renuntat la candidatura de presedinte si a aparut ca din pod... iaca si eu, iace ce-s de frumos si destept... toti inafara de mine si fileat sunt rahat...
 • 0 (0)
  Pentru CARAMITRU de la 10:48:"Daca nu-l stii pe Sturza,atunci nu mai fa comentarii.Eu il stiu bine cind era prim ministru si a facut ceva bun pentru tara,insa din pricina unora ca tine si a parlamentarilor corupti de pe atunci-a fost demis.Dupa dinsul n'a fost nimeni mai capabil,fiindca isi stia bine meseria.Lasati-l pe Filat sa-si duca la bun sfirsit programul pe care l-a promis(caci pentru asta am votat),iar pe domnul Sturza,pe care profund il respect,l-as vedea bine la postul de presedinte"Daca sunt alte parei-scrieti!
  • 0 (0)
   Da aveti dreptate Sturza e destept nu inzadar la promovat Diacov si PDM la functia de primministru....toti cei promovati de Diacov ;i PDM sunt destepti ....drept ca printre ei sunt ai multe iuzi care dupa ce sau vazut promovati ii vind pe cei care au muncit pentru ei....

×
Politic
 
Căutare
Login
Top taguri
Blogs.UNIMEDIA