Sturza explică de ce președintele CSJ nu a fost încă ales

Președintele Curții Supreme de Justiție nu a fost încă ales pentru că nu se dorește. „Luați mâinele de pe Consiliul Superior al Magistraturii! Lăsații să facă reformă în domeniul lor. Noi de câteva luni tot alegem președintele CSJ. Însă, lucreză telefonul: azi dute la ședință, mâine nu”, a explicat fostul prim-ministru al Republicii Moldova, Ion Sturza , în cadrul emisiunii „Moldova în direct” de la postul public de televiziune.
Sturza explică de ce președintele CSJ nu a fost încă ales
Poză simbol (Foto: csj.md)

Precizăm că de mai multe ori, ședințele CSM în cadrul cărora urma să se desemneze candidatul la funcția de președinte al CSJ au fost amânate din lipsă de cvorm. În concurs s-au înscris 2 candidați: Ion Muruianu, președintele interimar al CSJ și Mihai Poalelungi, judecător la Curtea Europeană pentru Drepturile Omului.

Ulterior, au mai avut loc ședințe ale CSM, însă, pe ordinea de zi ale acestora nu mai figura chestiunea cu privire la desfăşurarea concursului pentru suplinirea funcţiei de preşedinte al Curţii Supreme de Justiţie. 

UNIMEDIA amintește că Ion Muruianu a revenit în fotoliul său de președinte al Înaltei Curți după ce Curtea Constituțională a decis că hotărârea Parlamentului privind eliberarea din funcție a președintelui CSJ este neconstituțională. După întoarcerea lui Muruianu, judecătorul Raisa Botezatu, care a asigurat interimatul funcției de președinte al CSJ, și-a dat demisia. 

Sursa: UNIMEDIA

Pub

Cum ți s-a părut articolul?
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0

Pub