Sturza critică decizia lui Timofti

Ion Sturza, fostul prim-ministru al Republicii Moldova, critică decizia președintelui Nicolae Timofti de a conferi distincții de stat unui grup de deputați, miniștri, membri ai Guvernului și înalți funcționari publici, relatează UNIMEDIA.

Sturza critică decizia lui Timofti
Nicolae Timofti, preşedintele Republicii Moldova (Foto: UNIMEDIA/Igor Vrabie)

Ex-premierul specifică că nu poate fi contestat aportul acestor persoane pentru semnarea Acordului de Asociere RM-UE, doar că timpul nu este oportun pentru astfel de „festivități”.

„Am mai spus-o și cu alte ocazii: am un deosebit respect față de președintele țării, Nicolae Timofti. A avut o carieră profesională de excepție, a dat dovadă de verticalitate și moralitate deosebită. Dar…s-a oferi distincții de stat… la pachet pentru lideri politici și funcționari publici pentru semnarea Acordului de Asociere cu UE?! Nimeni nu contestă aportul adus de ei la semnarea acestui acord foarte important. Au contribuit cu toții, deși în diferită măsură. Dar…oare nouă astăzi ne arde de festivism?”, se întreabă Ion Sturza.

Pub

Potrivit lui, condițiile nu sunt tocmai prielnice:

- „Guvernul nu are nici cel mai mic suport parlamentar pentru implementarea Acordului de Asociere;
- ne confruntăm cu o blocadă economică din Est fără precedent;
- la un pas de noi se desfășoară un război în toată regula, care riscă să se extindă și asupra noastră”.

„Semnarea acordului nu înseamnă nici măcar 10 la suta din necesarul de implementare a lui. Am impresia că trăim în lumi paralele. Cineva cântă, cineva dansează, altcineva aplaudă, iar alții se uită stupefiați la ce se întâmplă…Îmi cer scuze, poate am deranjat multă lume bună, pe foarte mulți dintre dumneavoastră vă stimez și vă apreciez. Dar…”, scrie Sturza într-o postare pe Facebook.

Amintim că astăzi, 24 iulie, Președinția a anunțat că Nicolae Timofti a semnat un decret privind conferirea distincțiilor de stat unui grup de deputați, miniștri, membri ai Guvernului și înalți funcționari publici. Ordinele și medaliile au fost atribuite „în semn de înaltă apreciere a contribuției la promovarea reformelor bazate pe valorile și standardele europene, pentru merite deosebite în asigurarea negocierii, semnării şi ratificării Acordului de asociere Republica Moldova – Uniunea Europeană, aportul la liberalizarea regimului de vize cu statele membre ale UE și ale spațiului Schengen și activitate intensă în vederea sporirii prestigiului țării pe plan internațional”.

Cum ți s-a părut articolul?
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0

Pub

Pentru a putea comenta, este nevoie să vă autentificați, folosind e-mailul și parola cu care v-ați înregistrat pe UNIMEDIA.

Dacă nu aveți un cont înregistrat pe UNIMEDIA,
înregistrați-vă AICI