ora: 15:59, 24 iul 2014 6293

Sturza critică decizia lui Timofti


Sturza critică decizia lui Timofti
Nicolae Timofti, preşedintele Republicii Moldova
Foto: UNIMEDIA/Igor Vrabie
Cum apreciați gestul președintelui de a oferi distincții pentru lideri de partid, deputați și miniștri?
maxim 1 răspuns.
( sugestia de răspuns va fi analizată de moderatori. )Rezultatele sondajului

Ion Sturza, fostul prim-ministru al Republicii Moldova, critică decizia președintelui Nicolae Timofti de a conferi distincții de stat unui grup de deputați, miniștri, membri ai Guvernului și înalți funcționari publici, relatează UNIMEDIA.

Ex-premierul specifică că nu poate fi contestat aportul acestor persoane pentru semnarea Acordului de Asociere RM-UE, doar că timpul nu este oportun pentru astfel de „festivități”.

„Am mai spus-o și cu alte ocazii: am un deosebit respect față de președintele țării, Nicolae Timofti. A avut o carieră profesională de excepție, a dat dovadă de verticalitate și moralitate deosebită. Dar…s-a oferi distincții de stat… la pachet pentru lideri politici și funcționari publici pentru semnarea Acordului de Asociere cu UE?! Nimeni nu contestă aportul adus de ei la semnarea acestui acord foarte important. Au contribuit cu toții, deși în diferită măsură. Dar…oare nouă astăzi ne arde de festivism?”, se întreabă Ion Sturza.

Potrivit lui, condițiile nu sunt tocmai prielnice:

- „Guvernul nu are nici cel mai mic suport parlamentar pentru implementarea Acordului de Asociere;
- ne confruntăm cu o blocadă economică din Est fără precedent;
- la un pas de noi se desfășoară un război în toată regula, care riscă să se extindă și asupra noastră”.

„Semnarea acordului nu înseamnă nici măcar 10 la suta din necesarul de implementare a lui. Am impresia că trăim în lumi paralele. Cineva cântă, cineva dansează, altcineva aplaudă, iar alții se uită stupefiați la ce se întâmplă…Îmi cer scuze, poate am deranjat multă lume bună, pe foarte mulți dintre dumneavoastră vă stimez și vă apreciez. Dar…”, scrie Sturza într-o postare pe Facebook.

Amintim că astăzi, 24 iulie, Președinția a anunțat că Nicolae Timofti a semnat un decret privind conferirea distincțiilor de stat unui grup de deputați, miniștri, membri ai Guvernului și înalți funcționari publici. Ordinele și medaliile au fost atribuite „în semn de înaltă apreciere a contribuției la promovarea reformelor bazate pe valorile și standardele europene, pentru merite deosebite în asigurarea negocierii, semnării şi ratificării Acordului de asociere Republica Moldova – Uniunea Europeană, aportul la liberalizarea regimului de vize cu statele membre ale UE și ale spațiului Schengen și activitate intensă în vederea sporirii prestigiului țării pe plan internațional”.

Comentarii (
)

Login


Email:

Parola:Creează cont | Ai uitat parola?
Facebook Google Yahoo Mail.ru
 • -1 (5)
  Din nou Maria Sa Cel Mai Destept Om Din Stat Sturza!
  Pe mine de-o vreme ma tot incearca o intrebare: daca este asa de destept, de ce nu se implica? De ce nu incearca sa "salveze tara"? De ce nu depune efort sa schimbe ceva? A da din limba e mester faur - asta ne-o tot demonstreaza de ceva vreme, mai mult insa se vede ca nu-l duce capul.
 • +1 (1)
  interesant, cu asa persoane decorate, care nebun ar lauda-o!?
 • +1 (3)
  Domnul Sturza are perfecta dreptate.Semnarea acordului de asociere a fost o promisiune electorala a partidelor din coalitie,astfel deputatii si-au facut datoria.Distinctiile nu se arunca la stanga si la dreapta.Profesorii scolilor de limba romana din stanga Nistrului isi fac serviciul riscind cu propria viata zi la zi,ei sint eroii zilelor noastre si merita pe deplin sa fie apreciati,dar pe ei presedintele tarii nu-i vede.
 • 0 (0)
  mi se face rusine sa-l comparam makar ku Porosenco ,intrun cuvint candidatura D-lui Ghimpu-punct!

×
Politic
 
Căutare
Login
Top taguri
Blogs.UNIMEDIA