Sturza: În AIE sunt trei partide, conduse de patru lideri și jumătate

Marian Lupu nu avea cum să ajungă șef de stat, fiindcă nimeni nu dorește să-l vadă în acest post, nici măcar propriul partid. Declarații în acest sens au fost făcute de către fostul premier, Ion Sturza, în cadrul emisiunii „Moldova în direct”, de la postul național de televiziune.

Marian Lupu nu avea șansa să fie ales președinte. Nimeni nu l-a dorit - nici PCRM, nici partidele din Alianță, nici chiar membrii formațiunii pe care o conduce. Chiar dacă „grupul Dodon” l-ar fi votat, oricum n-ar fi fost ales președinte”, a spus omul de afaceri, evitând totuși să dezvolte acest subiect.
Sturza: În AIE sunt trei partide, conduse de patru lideri și jumătate
(Foto: UNIMEDIA/ Igor Vrabie)

Sturza afirmă că în Alianță sunt 4 lideri și jumătate. Potrivit lui, liderii din AIE și-ar da votul fie pentru sine însuși, fie pentru un candidat care să devină în mâinele lor un președinte-păpușă, ghidat cu o telecomandă pe care tot ei să o aibă în mână. „Toți 4,5 vor să dirijeze și să țină telecomanda la ei. Chiar și acel 0,5 nu și-a luat rămas bun de la gândul de a deveni președinte. Scrutinul prezidențial care a eșuat a lovit puternic în PD, de aceea ei au bătut în retragere. Este doar o mișcare tactică, un pas înapoi pentru a reveni ulterior în forță”, consideră sursa citată.

Fostul prim-ministru al Republicii Moldova este de părerea că această „instabilitate politică stabilă” le priește politicienilor, iată de ce ei nu vor ca această criză să fie depășită, deocamdată. Sturza afirmă că nici pe 15 ianuarie, șeful statului nu va fi ales. „Nu va fi niciun candidat, și cât de paradoxal nu ar suna, nu vor fi nici alegeri anticipate”, a conchis Sturza.

UNIMEDIA amintește că în cursa pentru alegerile prezindețiale din 16 decembrie s-a înregistrat doar un singur candidat - Marian Lupu. Pentru candidatul Alianței la funcția de președinte au votat 58 de deputați. Astfel, alegerea șefului statului a eșuat. Ulterior, liderul PLDM, Vlad Filat, a declarat că pentru scrutinul repetat Alianța are nevoie de un candidat care să întrunească 61 de voturi. Următorul tur urmează să aibă loc pe 15 ianuarie 2012. 

Sursa: UNIMEDIA

Pub

Cum ți s-a părut articolul?
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0

Pub