ora: 22:29, 07 ian 2017 8256

Studiu: Invidia faţă de viaţa altor persoane îi deprimă pe mulţi dintre utilizatorii reţelelor de socializare


Studiu: Invidia faţă de viaţa altor persoane îi deprimă pe mulţi dintre utilizatorii reţelelor de socializare
Foto: ziarelive.com

Ceea ce citesc şi experimentează pe reţelele de socializare îi deprimă pe mulţi dintre utilizatori, potrivit unui studiu realizat de Kaspersky Lab. Goana după aprecieri joacă un rol central în acest sentiment, 42% spunând că sunt invidioşi când prietenii lor primesc mai multe aprecieri decât ei. În plus, cercetarea arată că utilizatorii resimt invidie atunci când văd vieţile aparent mai fericite ale prietenilor lor, pe reţelele de socializare.

În cadrul unui sondaj la care au participat 16.750 de persoane din toată lumea, Kaspersky Lab a scos la iveală frustrarea oamenilor referitoare la social media. Utilizatorii rămân, din diverse motive, de multe ori cu emoţii negative, după ce petrec timp pe reţelele de socializare.

Utilizatorii intră pe aceste reţele din motive pozitive şi pentru a se distra. Cei mai mulţi (65%) le folosesc pentru a păstra legătura cu prieteni şi colegi şi pentru a vedea postări amuzante (60%). De asemenea, oamenii petrec destul de mult timp aici pentru a-şi crea profilul digital şi a-l umple cu tot felul de momente frumoase, postând lucruri care îi fac să zâmbească (61%) şi spunându-le celor din lista de prieteni ce bine se distrează în vacanţe (43%).

Dacă nu este deloc surprinzător că 72% dintre utilizatori sunt deranjaţi de publicitatea care a devenit agresivă şi le întrerupe comunicările online, există, totuşi, motive suplimentare de frustrare. În ciuda dorinţei de a avea sentimente pozitive în urma interacţiunilor pe reţelele de socializare, atunci când văd postările fericite ale prietenilor - despre vacanţe, hobby-uri şi petreceri -, utilizatorii rămân deseori cu sentimentul amar că alţii se bucură de viaţă mai mult decât ei. De exemplu, 59% dintre respondenţi s-au simţit nefericiţi când au văzut fotografiile prietenilor de la o petrecere la care nu au fost invitaţi, iar 45% au mărturisit că pozele din vacanţă ale prietenilor au avut o influenţă negativă asupra lor. Mai mult, 37% dintre participanţi au spus că, uitându-se la postările lor anterioare, făcute în momente fericite, au senzaţia că trecutul era mai bun decât viaţa lor din prezent.

Comentarii (
)

Login


Email:

Parola:Creează cont | Ai uitat parola?
Facebook Google Yahoo Mail.ru
  • 0 (0)
    Ministrul educatiei a promis ca de la 1 septembrie 2016 va introduce un curs de cultura informationala in invatamantul preuniversitar. Obiectivul era sa invete tineretul cum sa foloseasca inteligent Internetul. Fiindca si după mine furca si toporul au mai multe destinatii. Doar un om inteligent le poate aplica spre folosul sau si al celor din jur. De asemenea se er unele mesuari de reglementare a Internetului. El aminteste uneorii de paretii stradali unde pot fi vazute diverite desene unele mai oribile de cat altele, dar autorii lor sunt anonimi. Daca se va scoaate prin lege in anumite conditii ANONIMATUL SCRIBILOR nocivi și denigratori, va fi ordine pe strazi și in Internet...

×
Media/IT
 
Căutare
Login
Top taguri
Blogs.UNIMEDIA