(stop cadru) Minut de reculegere în Parlament în memoria deportărilor. Voronin către Candu: De actuala guvernare sunt deportate 200 de mii de familii

În memoria victimelor celui mai mare val al deportărilor staliniste, astăzi în Parlament s-a ținut un minit de reculegere. 

După acest moment, președintele Partidului Comuniștilor din Republica Moldova, Vladimir Voronin, a menționat că ultimii ani mai multe familii au emigrat din cauza guvernării, întrebându-l pe speakerul Parlamentului dacă în memoria acestora nu „mai trebuie un minut de reculegere”.

(stop cadru) Minut de reculegere în Parlament în memoria deportărilor. Voronin către Candu: De actuala guvernare sunt deportate 200 de mii de familii
(Colaj: UNIMEDIA)

„Noi, la timpul respectiv, încă în timpul Uniunii Sovietice, am condamnat aceste activități, au fost deportate 10 mii e familii. Astăzi sunt deportate, de actuala guvernare, 200 de mii de familii. Nu considerați că mai trebuie un minut de reculegere, dnul Candu”, l-a întrebat Vladimir Voronin pe Andrian Candu.

„V-ați întrebat, dnule președinte Voronin, câți au plecat în timpul perioadei cât ați fost dvs. președinte în total? Haideți atunci să fim mai toleranți măcar în secolul 21, unul cu altul, și să facem, tot ceea ce facem zi de zi în acest plen, pentru binele cetățeanului republicii Moldova și pentru binele țării”, i-a răspuns Candu.

Pub

Precizăm că astăzi se împlinesc 68 de ani de la cel de-al doilea val de deportări din Basarabia.

Cum ți s-a părut articolul?
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0

Pub

Pentru a putea comenta, este nevoie să vă autentificați, folosind e-mailul și parola cu care v-ați înregistrat pe UNIMEDIA.

Dacă nu aveți un cont înregistrat pe UNIMEDIA,
înregistrați-vă AICI