Stop Cadru: Donald Trump, refuză să se strângă de mână cu Angela Merkel în timpul primei lor întâlniri

Cancelarul german Angela Merkel a ajuns vineri la Casa Albă pentru prima sa întâlnire tete-a-tete cu noul președinte american Donald Trump, iar în cadrul primei lor întâlniri în fața presei, Trump se pare că a ignorat cererea publicului de a avea o strângere de mână cu Angela Merkel. 

Stop Cadru: Donald Trump, refuză să se strângă de mână cu Angela Merkel în timpul primei lor întâlniri
(Foto: Reuters )

La un moment dat, toți cei prezenți în sală au început să strige „Vrem strângere de mână”, Donald Trump însă a ignorat cererea publicului. Ba mai mult, și Angela Merkel i-a  șoptit acestuia „Uite, vor strângere de mână”, Trump însă a rămas la fel de indiferent. 

 Inițial, întâlnirea celor doi trebuia să aibă loc marți, însă a fost amânată din cauza unui viscol pe coasta de est a SUA.

Pub

Totodată, în cadrul întâlnirii, acești au discutat despre relațiilor comerciale dintre Statele Unite și Uniunea Europeană, iar Trump a insistat că nu este izolaționist, dar dorește tratate de schimb echitabile.

La rândul său, Merkel a afirmat că mai speră să se reia negocierile pentru tratatul transatlantic de liber schimb, între SUA și UE. Acesta ar fi, după aprecierea ei, un tratat bilateral, de tipul celor preferate de Trump.

Cum ți s-a părut articolul?
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0

Pub