*/

Referendumul de revocare a primarului general Dorin Chirtoacă

Rezultatele votării
(PRO revocare / CONTRA revocare)
Ultima actualizare: 09:30
Procese verbale numărate: 0%

PRO
0
0%
CONTRA
0
0%
Numărul de voturi necesare pentru demiterea lui Dorin Chirtoacă
163.570

(stop cadru) Igor Dodon: „Intenționez să decorez militarii moldoveni, ruși și transnistreni”. Președinția: va fi semnat un decret pentru a decora pacificatorii din Comisia Unificată de Control

Președintele Republicii Moldova și-a declarat intenția de a decora militarii moldoveni, trasnistreni și ruși cu ocazia a 25 de ani de la crearea operaţiunii de menţinere a păcii pe Nistru, la o emisiune televizată de la postul Rossia24.

(stop cadru) Igor Dodon: „Intenționez să decorez militarii moldoveni, ruși și transnistreni”. Președinția: va fi semnat un decret pentru a decora pacificatorii din Comisia Unificată de Control
(Foto: UNIMEDIA)

„Intenționez să decorez militarii moldoveni, am propus să fie decorați și cei transnistreni, dacă aceștia vor fi de acord, precum și pacificatorii ruși cu Ordinul Republicii Moldova”, a spus Igor Dodon în cadrul emisiunii.

Igor Dodon a mai anunțat că planifică să participe la sărbătoarea comună în regiunea transnistreană organizată cu ocazia a 25 de ani de la crearea operaţiunii de menţinere a păcii pe Nistru, ceea ce, potrivit lui "nu s-a mai întâmplat în ultimii 25 de ani".

După ce în presă au apărut mai multe polemici cu privire la intenția lui Igor Dodon de a decora militarii moldoveni, ruși și transnistreni, purtătorul de cuvânt al Președinției a venit și cu o reacție. Ion Ceban a scris că "unele mijloace media continuă să manipuleze sau să speculeze fără a ști cu exactitate ce își propune Președinția". 

"Astfel, joi, la Chișinău va fi semnat un decret pentru a decora pacificatorii din Comisia Unificată de Control - moldoveni, ucraineni, ruși, cei din OSCE. Rugăm insistent să vă documentați din prima sursă, fără a presupune și ulterior distribui aceste presupuneri. Vă mulțumim anticipat!", a anunțat purtătorul de cuvânt Ion Ceban.

UNIMEDIA amintește că Președintele Igor Dodon, viceprim-ministrul Rusiei, Dmitri Rogozin, și așa zisul lider de la Tiraspol, Vadim Krasnoselski, se vor întâlni săptămâna aceasta la Tighina. Anunțul a fost făcut de Igor Dodon în cadrul unei emisiuni la postul de televiziune RTR. 

Președintele va participa la celebrarea a 25 de ani de la crearea operaţiunii de menţinere a păcii pe Nistru, care se vor desfășura la Tiraspol.

Rogozin a anunțat săptămâna trecută că urmează să vină în Republica Moldova  la bordul unui avion militar pentru a  participala aniversarea a 25 de ani de la desfășurarea operațiunii de menținere a păcii pe Nistru. Ministrul de Externe  de la Chișinău, Andrei Galbur, a venit cu  un refuz  pentru ca delegația rusă să traverseze spațiul aerian al Republicii Moldova cu avioane militare și i-a sugerat să-și amâne vizita preconizată.

Chiar și așa, vicepremierul rus Dimitri Rogozin a răspuns că vine la Chișinău, fiindcă a fost invitat de președintele Igor Dodon.

Cum ți s-a părut articolul?
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0

Pub

Pentru a putea comenta, este nevoie să vă autentificați, folosind e-mailul și parola cu care v-ați înregistrat pe UNIMEDIA.

Dacă nu aveți un cont înregistrat pe UNIMEDIA,
înregistrați-vă AICI