ora: 15:12, 24 iul 2017 5775 15

(stop cadru) Igor Dodon: „Intenționez să decorez militarii moldoveni, ruși și transnistreni”. Președinția: va fi semnat un decret pentru a decora pacificatorii din Comisia Unificată de Control


(stop cadru) Igor Dodon: „Intenționez să decorez militarii moldoveni, ruși și transnistreni”. Președinția: va fi semnat un decret pentru a decora pacificatorii din Comisia Unificată de Control
Foto: UNIMEDIA

Președintele Republicii Moldova și-a declarat intenția de a decora militarii moldoveni, trasnistreni și ruși cu ocazia a 25 de ani de la crearea operaţiunii de menţinere a păcii pe Nistru, la o emisiune televizată de la postul Rossia24.

„Intenționez să decorez militarii moldoveni, am propus să fie decorați și cei transnistreni, dacă aceștia vor fi de acord, precum și pacificatorii ruși cu Ordinul Republicii Moldova”, a spus Igor Dodon în cadrul emisiunii.

Igor Dodon a mai anunțat că planifică să participe la sărbătoarea comună în regiunea transnistreană organizată cu ocazia a 25 de ani de la crearea operaţiunii de menţinere a păcii pe Nistru, ceea ce, potrivit lui "nu s-a mai întâmplat în ultimii 25 de ani".

După ce în presă au apărut mai multe polemici cu privire la intenția lui Igor Dodon de a decora militarii moldoveni, ruși și transnistreni, purtătorul de cuvânt al Președinției a venit și cu o reacție. Ion Ceban a scris că "unele mijloace media continuă să manipuleze sau să speculeze fără a ști cu exactitate ce își propune Președinția". 

"Astfel, joi, la Chișinău va fi semnat un decret pentru a decora pacificatorii din Comisia Unificată de Control - moldoveni, ucraineni, ruși, cei din OSCE. Rugăm insistent să vă documentați din prima sursă, fără a presupune și ulterior distribui aceste presupuneri. Vă mulțumim anticipat!", a anunțat purtătorul de cuvânt Ion Ceban.

UNIMEDIA amintește că Președintele Igor Dodon, viceprim-ministrul Rusiei, Dmitri Rogozin, și așa zisul lider de la Tiraspol, Vadim Krasnoselski, se vor întâlni săptămâna aceasta la Tighina. Anunțul a fost făcut de Igor Dodon în cadrul unei emisiuni la postul de televiziune RTR. 

Președintele va participa la celebrarea a 25 de ani de la crearea operaţiunii de menţinere a păcii pe Nistru, care se vor desfășura la Tiraspol.

Rogozin a anunțat săptămâna trecută că urmează să vină în Republica Moldova  la bordul unui avion militar pentru a  participala aniversarea a 25 de ani de la desfășurarea operațiunii de menținere a păcii pe Nistru. Ministrul de Externe  de la Chișinău, Andrei Galbur, a venit cu  un refuz  pentru ca delegația rusă să traverseze spațiul aerian al Republicii Moldova cu avioane militare și i-a sugerat să-și amâne vizita preconizată.

Chiar și așa, vicepremierul rus Dimitri Rogozin a răspuns că vine la Chișinău, fiindcă a fost invitat de președintele Igor Dodon.

Comentarii (15)
 • -3 (13)
  Ce nu declara direct Dodon ca Rep Molotova e pamant rusesc si ca aici traiesc doar rusi ? Ca si in 1940 Rusia tot asa a ocupat Basarabia spunand in declaratia de razboi trimisa Romaniei ca in Basarabia majoritari sunt UCRAINIENII !
 • +13 (13)
  Mă adresez moldovenilor care l-au votat pe acest slugă a ocupanților. Ce gândiți Voi despre persoana care decorează pe cei care, cu arma în mână au venit și au vărsat săngele fraților, părinților, rudelor voastre? Cum vă explicați voi faptul că cel pe care l-ați votat a trecut de partea ocupanților și cu înverșunare îi apără, și le trece cu vederea toate crimele pe care le săvârșesc până în ziua de azi? Ce fel de oameni sunteți voi? Unde e demnitatea Vostră umană?
  • +11 (11)
   Votantii lui G@andon sint niste descreerati fara discernamint.
  • 0 (0)
   Aici pe forum aproape ca nu sant votanti de-a lui. Doar Alfred, din cate stiu. Este complet anomal ce face omul asta. Cum sa decorezi pe acela care impusca in tine? Cat de pervers ar trebui sa fii ca sa faci asemenea figuri. Sant alte metode de a gasi punti comune cu transnistrenii, daca se vrea. Inteleg ca patsanu se culca sub Putin, daca e interes pentru "patrie", dar ceia ce face sub nas cu transnistrenii e curat tradare.
   Ca si Ghimpu pe timpuri, omul s-a dat in delir cu medalii si onoruri in progresie geometrica. Are da gand sa faca ceva omul asta pentru tara sau se va tot ocupa de felurita hernea mai departe?
 • +6 (6)
  Ma gindesc ca militarii rusi si separatisti au sa renunte la medaliile lui Dodon.Ia atunci va fi o hohma !
 • +11 (11)
  dacă am să-i ucid copii, el și pe mine mă va decora?
 • +7 (7)
  BA OAIE PROASTA - IARASI PLECI SA TE INJOSESTI IN FATA RUSILOR - PUPANCURIST CE ESTI


  Sunt cetățean activ
  • +11 (11)
   Hai, dondown, decorează-l pe generalul Lebedi, post-mortem, cu ordinul ”Ștefan cel Mare” !
 • +3 (13)
  Igor Dodon: „Intenționez să decorez militarii moldoveni, ruși și transnistreni. Нас ебут а мы крепчаем!!!”
 • +10 (10)
  Eu sper ca cei din parlament vor ridica intrebarea demiterii Presedintelui in cazul acesta?
  • 0 (0)
   totul depinde de coordinator. fara confirmarea pahanului intrebarea nu se discuta...
 • +6 (6)
  In tot KGB-ul sau Putin nu ar fi gasit un KGB-ist rus mai devotat lui decat dodonul nostru. Tot ce face dodonul, face contra moldovenilor si in folosul rusilor.
 • 0 (0)
  Semneaza aceasta petitie:
  STOP sponsorilor regimului separatist
  PETIȚIE ADRESATĂ GUVERNULUI, PARLAMENTULUI ȘI PREȘEDENȚIEI REPUBLICII MOLDOVA
  STOP sponsorilor regimului separatist STOP
  https://www.petitieonline.com/stop_sponsorilor_regimului_separatist
 • +1 (1)
  prezikul ne injoseste constant cu miscarile diabolice in fiecare clipa a vietii
 • 0 (0)
  Nu stiu ce dobitocizm v-a mai nascoci acest Godon. Nu stiu cum si cui, dar mie mi-i rusine ca avem asa individ, care ocupa locul de Presedinte. Cum spunea un artist din Квартал 95 al Ucrainei- Этот индивид соответствует своей фамилии. Nu stiu la cate generatii le va fi rusine ce prostii face individul acesta.

Login


Email:

Parola:Creează cont | Ai uitat parola?
Facebook Google Yahoo Mail.ru

×
Politic
 
Căutare
Login
Top taguri
Blogs.UNIMEDIA