ora: 15:35, 19 iun 2017 14413
Autor: Eugen Durbala

Stop cadru. Deputat PSRM: Proiectul de lege privind sistemul electoral mixt a fost făcut într-o noapte


Stop cadru. Deputat PSRM: Proiectul de lege privind sistemul electoral mixt a fost făcut într-o noapte
Foto: UNIMEDIA

Proiectul de lege privind votul mixt are multe lacune deoarece a fost făcut practic într-o noapte. Declarațiile au fost făcute de deputatul socialist Vladimir Țurcanu în cadrul emisiunii ÎMPROFUNZIME de la Pro TV.

„Trebuie de creat foarte clar criterii și mecanismul. Acum, având aceste recomandări, vom vedea în aviz modificările necesare”, a spus Țurcanu. 

UNIMEDIA menționează că la ședința Parlamentului din 5 mai, speakerul Andrian Candu a propus pe ordinea de zi dezbaterea în prima lectură a proiectului privind votului uninominal.

În semn de protest, Partidul Liberal a ieșit din sala de ședință, iar Partidul Socialiștilor a propus pe ordinea de zi dezbaterea proiectului de lege privind votul mixt.

În urma mai multor dezbateri, proiectul de lege privind votul uninominal a fost votat în prima lectură de 52 de deputați, iar pentru comasarea celor două proiecte de lege în unul singur au votat de 74 de deputați.

Totodată Andrian Candu a declarat că proiectul va fi supus votului în a doua lectură doar după ce va fi avizat de Comisia de la Veneția.

Comentarii (
)

Login


Email:

Parola:Creează cont | Ai uitat parola?
Facebook Google Yahoo Mail.ru
 • +2 (2)
  Socialistii spuneau ca nu vor vota schimbarea sistemului electoral,daca rezolutia Comisiei de la Venezia va fi negativa.La fel au zis si cei din grupul Leanca-Ghiletchi.La fel a zis si Dodon.Vedem ce valoare are cuvantul lor...
  -
  „În cazul în care Comisia de la Veneţia, care va examina această chestiune în luna iunie, va da un aviz pozitiv, atunci va fi introdus sistemul mixt de vot. În cazul în care concluzia va fi negativă, atunci fracţiunea PSRM nu va vota acest proiect în a doua lectură şi va fi păstrat sistemul actual de vot, şi anume sistemul proporţional” a concluzionat Vasile Bolea.
  -
  http://inprofunzime.protv.md/stiri/politic/socialistii-dupa-intrevederea-cu-membrii-comisiei-de-la-venetia.html
  -
  http://agora.md/stiri/32243/ghiletchi-spune-in-ce-conditii-ppem-va-vota-in-a-doua-lectura-pentru-sistemul-mixt
  -
  https://www.europalibera.org/a/dodon-despre-avizul-comisiei-venetia-la-sistemul-electoral-mixt/28535883.html

×
Politic
 
Căutare
Login
Top taguri
Blogs.UNIMEDIA