ora: 14:29, 22 feb 2012 2221
Autor: Redactia UNIMEDIA

Statutul de membru în organizaţiile internaţionale şi regionale ne va costa 48 milioane de lei


Statutul de membru în organizaţiile internaţionale şi regionale ne va costa 48 milioane de lei
poză simbol
În anul 2012, statutul de membru al Republicii Moldova în organizaţiilor internaţionale şi regionale va costa bugetul de stat 48 milioane de lei. Lista acestor organizaţii a fost aprobată de către Guvern în cadrul şedinţei de astăzi, 22 februarie 2012.

Este vorba despre o listă de 66 de organizaţii parlamentare, internaţionale şi CSI. Cele mai mari sume, Moldova urmează să le datoreze Consiliului Europei (circa 5,2 mln lei), Băncii Internaţionale pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare (5 mln lei) şi Băncii Europene pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare (circa 4,1 mln lei).


Din lista organizaţiilor CSI, fac parte un număr de 7 organizaţii. Suma totală datorată de Moldova acestor organizaţii se ridică la circa 4,8 mln lei. Din această sumă, aproximativ 1,3 mln lei se prognozează să fie transferate Comitetului Executiv al CSI şi 2,2 mln lei - reprezentanţei din Rep.Moldova a Teleradiocompaniei Interstatale „MIR”.

Dintre organizaţiile parlamentare la care ţara noastră este parte, menţionăm Adunarea Interparlamentară CSI, căreia se propune să fie transferat în 2012 o sumă de circa 2,1 mln lei. Statutul de membru în Adunarea Parlamentară a OSCE ar urma să ne coste în acest an circa 22,5 mii, iar în Adunarea Parlamentară a Franconfoniei - circa 46 mii lei.

Sursa: UNIMEDIA

Comentarii (
)

Login


Email:

Parola:Creează cont | Ai uitat parola?
Facebook Google Yahoo Mail.ru
  • +1 (1)
    STATUL DE ȚARĂ MEMBRA A UE VA COSTA ANULA RO APROXIMATIV CATE 2 MILIARDE DE EURO IN BUGETUL UE. LA FEL COSTA MULT SI STATUL DE ȚARĂ MEMBRA A ALIANȚEI NATO. Asa ca nu mai socotiți acești bănuți si lei moldovenești - uitativa acte zeci de milioane vin in R.Moldova sub aorma de granturi, fonduri etc.
  • 0 (0)
    Problema e ca in stirile nostra se tot cauta motive tragice!

×
Economic
 
Căutare
Login
Top taguri
Blogs.UNIMEDIA