Statele Unite consideră că vizita lui Vladimir Putin în Abhazia a fost „nepotrivită”

Departamentul de Stat al SUA e emis, miercuri, un comunicat în care a precizat că vizita efectuată de preşedintele rus, Vladimir Putin, în regiunea separatistă georgiană Abhazia a fost neadecvată, relatează site-ul agenţiei de presă Reuters, citat de mediafax.ro.

Statele Unite consideră că vizita lui Vladimir Putin în Abhazia a fost „nepotrivită”
(Foto: mediafax.ro)

Vladimir Putin a vizitat Abhazia marţi şi a reasigurat regiunea de sprijinul militar şi politic al Moscovei. Acest act a fost considerat sfidător de către de Guvernele occidentale care au condamnat sprijinul Rusiei pentru separatişti.

”Statele Unite consideră că vizita preşedintelui Putin în Abhazia este neadecvată. (...) SUA sprijină pe deplin suveranitatea şi integritatea teritorială a Georgiei în cadrul frontierelor recunoscute pe plan internaţional şi resping recunoaşterea de către Rusia a Abhaziei şi Osetiei de Sud”, se arată în declaraţia Departamentului de Stat.

Pub

Şi oficialii din Georgia şi-au exprimat nemulţumirile în privinţa vizitei preşedintelui rus. Vizita lui Vladimir Putin constituie "continuarea politicii deliberate a Moscovei împotriva Georgiei", a acuzat Ministerul georgian de Externe, citat de agenţia Interfax şi de cotidianul Liberation.

"Rusia trebuie să înceteze provocările împotriva Georgiei şi să respecte integritatea teritorială a acestui stat suveran", precizează Ministerul de Externe de la Tbilisi.

Rusia a intervenit militar în Georgia în anul 2008, iar ulterior a recunoscut independenţa provinciilor separatiste Abhazia şi Osetia de Sud.

Cum ți s-a părut articolul?
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0

Pub