Stânga se unește: „Vom oferi o alternativă Republicii Moldova”

Partidele de stânga anunță că intenționează să-și consolideze eforturile, construind o alternativă Alianței de guvernare și Partidului Comuniștilor. Invitați în cadrul unei emisiuni la postul TV7, liderul Partidului „Renașterea”, Vadim Mișin, și cel al Partidului Socialiștilor, Igor Dodon, au vorbit despre crearea în curând a unei structuri care va coordona activitatea partidelor de stânga, relevă UNIMEDIA.

„Toți trebuie să înțeleagă că pe frontul stâng apare o alternativă”, a declarat Igor Dodon în acest context.
Stânga se unește: „Vom oferi o alternativă Republicii Moldova”
(Foto: UNIMEDIA/Igor Vrabie)

Potrivit celor doi, pe data de 5 februarie 2013, toți liderii partidelor de stânga se vor întruni în cadrul unei mese rotunde la care va fi instituit Consiliul Coordonator al partidelor blocului stâng. „Astfel vom coordona evenimentele noastre - conferințe, marșuri, prosteste etc. - dar și educarea treptată a electoratului prin prisma ideii că pe frontul stâng e posibilă înțelegerea. Deja mai aproape de alegeri, în dependență de situație, vom decide cum să ne comportăm în alegeri”, a spus Mișin.

„În continuare avem câteva scenarii (în preajma alegerilor, n.r.): fie crearea unui bloc unic, fie ca fiecare să meargă pe propriul drum în alegeri, fie înscrierea tuturor pe listele unuia din partide. Este important să dăm semnalul că noi, spre deosebire de cei de la guvernare, putem găsi limbă comună și vom avea o poziție unică asupra problemelor stringente ale țării”, a completat în context Igor Dodon.

Cei doi au accentuat că partidele nu intenționează să fuzioneze, cel puțin la acest moment. „Fiecare partid va rămâne independent, dar va lua în considerare o mișcare stângă unită. Toți trebuie să înțeleagă că pe frontul stâng apare o alternativă. Comuniștii se macină și momentul când vor pleca este doar o chestiune de timp. Pe frontul stâng vor fi alte partide, va fi o altă alternativă. Avem și timp, și dorință, și putere suficientă ca să o facem”, a conchis Igor Dodon.

Pub

Cum ți s-a părut articolul?
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0

Pub