ora: 11:26, 12 aug 2014 13450

Sondaj: PCRM - 21%, PLDM - 12,7%, PD - 6,5%, PL - 6%, PN - 6%


Sondaj: PCRM - 21%, PLDM - 12,7%, PD - 6,5%, PL - 6%, PN - 6%
Sondaj CBS-Axa
Foto: UNIMEDIA

Partidul Comuniștilor din Republica Moldova conduce în topul preferințelor alegătorilor. Dacă duminica viitoare s-ar organiza alegeri parlamentare, comuniștii ar acumula cca 21% din voturile alegătorilor, fiind urmat de Partidul Liberal Democrat cu cca 13%, Partidul Liberal - 6%, Partidul Democrat din Moldova - 6,5%, Partidul Nostru (Renato Usatîi) - 6% (deciși + indeciși).

Potrivit datelor sondajului, toate grupurile enumerate mai sus ar trece în Parlament, informează UNIMEDIA (n. red. Partidul Nostru al lui Renato Usatîi nu a fost înregistrat).

Cel puțin așa reiese din datele unui sondaj realizat de CBS-Axa și ziarul Panorama, dat publicității astăzi, 12 august. 

De unde vin procentele lui Usatîi?

UNIMEDIA amintește că sondajul a fost realizat pe durata lunii iulie 2014, pe un eșantion de 1504 persoane. 

Comentarii (
)

Login


Email:

Parola:Creează cont | Ai uitat parola?
Facebook Google Yahoo Mail.ru
 • +2 (24)
  Daca aduni procentele iese 52.5%, asa ca sunt sanse mai mari ca un sondaj facut intr-o carciuma sa fie mai aproape de realitate.
  • +13 (25)
   Si de unde naiba inventeaza ei aceste cifre,nu cumva Dodon o facut acasa aceste sondaje?
   • +13 (23)
    Mai tare ca ii trebusoara lui Usatii
    • +12 (22)
     da, nu prea cred in 6% pentru partidul lui Usatii. Asta-i o minciuna serioasa. CBS Axa se discrediteaza afisand asa rezultate.
     • +8 (18)
      Da aici Usatii si-o facut treaba, o mai vindut vreun rolss pentru acest sondaj??
      • +4 (18)
       Pl si PD ii pe locul normal Usatii si Dodon cam o inmultit la 100 datele.
       • 0 (4)
        Aceste partide demult au fost uitate de oameni.
        -
        Mai uitati-vă în jur şi veţi remarca LIDERI nu Partiduţe şarlatane, domnilor sondajişti.
       • -2 (6)
        taman ca la Usatii e prea mic procentajul!!!, is sigura ca mai multi vor vota!!!
        • +4 (4)
         Daa, Usatii el ap asa de multe voturi o sa aiba ,cit un sat mare cu o populatie de 2000 oameni.
         El as mai daie vreo doua masini sibasa mai aiba voturi, ca la noi asai moldovanu vrei sa te votesi dani seva si voteaza pe tot prostu.
         Da cind o sa redenumi partidul?
         In partidul tocmai a lui Renat Usatii
         • +6 (6)
          PD scade de la 12% acumulate la alegerile din 2010 la 11%. Dacă luăm drept bază ratingul direct de 6.5% pierderea ajunge la ½, iar PD este la limita pragului electoral. Problema PD constă în faptul că nu are la moment nicio locomotivă electorală, Lupu fiind tot mai marginalizat, iar în perspectivă, exclus. Corman – nu are nici rating, nici carismă și nici abilități de lider. Echipa este una puternic compromisă. Mesajele –ambigui. Realizările –incerte: criză în economie, politici sociale austere, scandaluri de corupție. Umbra lui Plahotniuc și Diacov trag partidul la fund.
          • -1 (5)
           La cita lume a plecat de prin alte partide si s-au alaturat la PD cred ca nicidecum nu puteau sa scada, este evident ca sondajul este unul falsificat.
          • -1 (3)
           Mai degraba as crede ca Usatii cu Dodon nu au defel electorat decit sa cred ca PDM ar acumula numai 6.5% Asta-i o prostie mare. Democratii au sanse reale sa acumuleze chiar si mai mult decit comunistii, pentru ca PCRM se destrama de pe zi ce trece.
        • +2 (2)
         HAHAHAHAHAHA!!!! Pe cine prostiti voi aici, bre? N-aduna Usatii nici 0.6! Iar cand i s-or termina masinile pe care le vinde si isi cumpara cozi de topor si lingai n-o sa aiba nici 0.06!
   • +9 (21)
    Mda...Au simtul umorului si CBS-Axa,sa scrii asa prostii si sa n urizi nu e posibil. :) PLDM va fi in frunte,urmat de PDM,apoi PCRM,PL si PLR.PSRM sau PN nici nu au sanse,cu atit mai mult PN,ca nici nu este inregistrat!
  • -12 (24)
   Comentariul a fost marcat ca spam. Afişează comentariul.
   Sondajul arata date cam dubioase, un prognostic mai real arata ca PDM, va fi in ascensiune in acest an si posibil sa aiba un scor mai mare ca PLDM-ul, macara sa ne uitam la procentul de aderare la acest, este in jur de de 6%, asta plus la cele peste 10%.

   Sunt cetățean activ
   • +13 (21)
    hai nu fi naiv, să crește-ți in sondaje mai cred,dar nici să luați un scor mai mare. Statistic vorbind din 2009 PD-ul este un partid mai mult constant,fără mari variabile pe plan de voturi, procentul de aderare nu este un factor determinant în scrutinele electorale.

    Sunt cetățean activ
    • -11 (25)
     Comentariul a fost marcat ca spam. Afişează comentariul.
     Stai linistit, lumea la noi sa invatat minte, si alege acum dupa rezultate si realizari, spunemi cine are mai mare realizari decit astia de la PDM??? si o sa iti enumar citeva (Parcuri Industriale si locuri noi de munca, navigare pe Prut dupa 20 ani, aviatie sanitara, drumuri mai bune, inovatii in IT, portabilitatea numerelor de telefon, cresteri salariale, reforma la CFM,BURSE GRATUITE PENTRU STUDENTI, taxa de bunastare, Locuinte Sociale etc etc.... )

     Sunt cetățean activ
     • -14 (22)
      Comentariul a fost marcat ca spam. Afişează comentariul.
      ok, insa portabilitatea numerelor de telefon nu prea are ce face in lista de realizari. Ai uitat de regimul fara vize si semnarea acordului de asociere, astea-s chiar importante.
      • +12 (18)
       Bai lingaulor, ce treeaba are PDM cu parcurile industriale daca premierul si ministrul de exterente a atras investitorii, daca ei au adus investii pentru drumuri si multe altele, asta cum iai da un mar si manincal, ce lucru greu asa-i?
       Aviatie sanitara , ministrul sanatatii , si recean tot a constribuit aici, burse care burse???
       Daca tot PLDM a oferit posibiltatea de a depune concomitent la mai multe universitati documentele, cresteri salariale parca llucreasa ror statul aici nu???
       Portabiliattea, da si mio luat numarul PDM si ni lo pus la alt operator, sau ei imi dau minute???
       tie poate da
       • -9 (19)
        Comentariul a fost marcat ca spam. Afişează comentariul.
        Spumegati frunze de stejar uscate bre, nu mai luati toate meritele voi, nu au nimic ministrii de esterne cu investiile care vin in tara, daca nu sit oferite conditii necesare, etc, si aici e valabil atit pentru drumuri, parcuri industriale, incubatoarele de afaceri, etc, etc......

        Sunt cetățean activ
        • -12 (18)
         Comentariul a fost marcat ca spam. Afişează comentariul.
         Si ce Usatii aviatie sanitara bre, de ce Usatii al tau nu a facut asta pina a veni Botnari ministru, ar trebui sa va fie rusine sa va asumati meritele altora, usatii al tau stie doar sa dea spatii in arenda ilegal iar recean sa dea cu capul de asfalt pe subalterni

         Sunt cetățean activ
         • +7 (13)
          Joric, cind o venit botna4i al tau intimplator cu noroc mare pe capul lui in aceasta functie, drumurile erau in plina reparatie, asta salaru fura ca canibalul pe un capat, cele mai mari investiti erau in drumuri, el avenit cu tot gata numai lucreaza, ca duce treaba la capat bravo, da nu incurca tu batu cu .....
          • +6 (14)
           Usatii a semnat inca in 2012 cu SMURD , pe atunci Botnari nu era in planuri.
       • 0 (4)
        Cresteri de salarii?? asta probabil la tine la scris comenturi de ligefacere la zeii tai!
        • +1 (1)
         Stati linistiti, dragi concetateni, ca vine Usatii, vinde un Rolls si va cresc sarariile, mai vinde unul si cresc si pensiile, mai vinde unul si construieste scoli, mai vinde unul si o sa avem si spitale... V-ati prins, nu?
     • +10 (18)
      inovatii in IT?pe bune?stai sati aduc aminte ca Filat a venit cu ideea de guvernare electronica, si tot ce sa facut pe acest domeniu e meritul lui si a PLDM-ului. Mai multe realizari,are PLDM-ul draga Odiseu. Regimul liberalizat de vize promis, s-a facut, acordul de asociere s-a semnat,codul educatiei a vazut lumina zilei.si lista poate continua. daca ne referim la progrmaul electoral din 2010.

      Sunt cetățean activ
   • +9 (15)
    Trebuie sa te dezamagesc dar PDM va avea mai multe voturi doar atunci cind va plti Plahotiun un sondaj si el ca cum a facut acum Usatii cu CBS-Axa,in rest nu au sanse,PLDM e cu un cap mai sus la toate capitolele!
    • -1 (3)
     ei stai linistit, daca sa vb de coruptie, sunt deacord!
    • +4 (4)
     PLDM e mai sus doar la capitolul coruptie si contrabanda, in rest e cea mai mare dezamagire politica dupa Rosca.
   • +6 (12)
    Gealatule ( al celor 7 muste), sondajele interne le arata matrapazlacarilor pd-isti barna din ochi si locul de sub prag.
  • +8 (14)
   PLDM mereu a avut mai multe voturi in realitate ca in sondaje platite si falsificate,si nu ma va mira faptul cind la alegeri vor fi in frunte cu cele mai multe voturi!
 • +15 (19)
  Sondajele efectuate de SBS-Axa sunt o sursa la fel de efectiva ca si inscriptiile de pe peretii WC-urilor din capitala, spun acest lucru pentru ca am lucrat acolo cit am fost student si multe chestionare se efectuau la comanada iar rezultatul se stia din timp.
  • +14 (18)
   mda, cine plateste acela si trece pragul electoral... in sondaje.
  • +12 (16)
   probabil ai fost unul din operatorii care completa chestionarele acasa, pe soba, si acum crezi ca ceilalti fac la fel.
   -
   Desi cunosc debilismul alegatorilor moldoveni, eu totusi am mari indoieli in cele 6% acordate lui Usatai. Dar nu ma mira deloc absenteismul si indecisii care au constituie 47,5% (daca am inteles corect cifrele!). Pentru a face prognoze realiste cred ca trebuie sa mai vedem si alte sondaje.
 • +15 (19)
  Ce serios, asta care apare pe internet baut, fara echipa fara vreun program, are tocmai 6%??? Sa inteleg ca anume el a si comandat aceast sondaj da ? S-a apucat sa vire bani murdari rusi in sondaje si SBS-ul hai sa faca ceva banisoro pe astam, ii bun, bun :)


  Sunt cetățean activ
 • +13 (19)
  Prostie ambulanta, caci directorul zombajului, un soi de baba Omida, e pd-ist. Se taie de la unul de la altul si se carpeste la pdmafie, acum la un oarecare pn, dau in bobi, dau cu ansa-axa si e gata ragaiala.
  • -14 (22)
   Comentariul a fost marcat ca spam. Afişează comentariul.
   Cum bre taia de la unul de la altul si pune la PDM, daca in realitate PD-ul are peste 15%, da aici doar 6% ????

   Sunt cetățean activ
   • +14 (20)
    Tragi haisa, Ulise. PD-aua care tot umbla de-a hara si de-a bataia pe burta cu Rogozin, nici chiar pe cele 6 nu le are. Prezenta de spirit iti lipseste cu desavarsire. De aia l-a invitat in ospetie pe bratanul lor, criminalul vice al pajurei cu doua capete.
    • -9 (15)
     Comentariul a fost marcat ca spam. Afişează comentariul.
     Ce Rogozin, tu fumezi ori mirosi clei?? apropo sa stii ca lumea nu mai inchite toate aceste gogosi ale voastre, lumea crede in realizari si rezultate si iti recomand sa citesti mai sus realizarile PD-ului.

     Sunt cetățean activ
     • +8 (12)
      Naivule si credulule pana la abject, intreaba-l pe Candu! Informeaza-te si din alte surse. Poate macar asa vei intelege cate alte invarteli cetoase au fost puse la cale de briganda asta a ta. Da, manipulatule, adevarul doare. De ce nu-ti tii gura? Chiar nu simti senzatia de voma cand pronunti: PD-mancurto-tradare - cel mai tare in parcare"?
 • +12 (20)
  Nu știu cât sunt de veridice,dar am observat un lucru: PCRM-ul care avea 47% a ajuns la 21% si continuă să scadă. PD-ul este constant nici nu crește, nici nu scade, PL-ul merge sigur în jos, PLDM-ul își menține trendul cu ușoare fluctuații.

  Sunt cetățean activ
  • -10 (20)
   Comentariul a fost marcat ca spam. Afişează comentariul.
   Ce tine de PLDM, cam nustiu, nustiu, se pare ca show-rile lui Filea nu au acel efect de cindva, emotive si lacrimogene ca si filmele indiene, da au de cistigat poate pe sema lui Leanca dara atit timp cit acesta va fi marioneta lui Filat PLDM va fi in descrestere cit si comunistii cu Usatii, Dodon si alte haimanale.
  • -17 (25)
   Comentariul a fost marcat ca spam. Afişează comentariul.
   Cica PD-ul e constant si nu creste, da aderarile masive din ultima vreme oare nu e crestere???

   Sunt cetățean activ
   • +6 (6)
    Oricata pudra de zahar ai pune pe un maldar de kkt, nu-l poti vinde ca prajitura.
 • -5 (17)
  Comentariul a fost marcat ca spam. Afişează comentariul.
  Domnilor comentatori! La realizări ați uitat să menționați prihvatizarea Băncii de Economii și a aeroportului internațional Chișinău prin care Javrele de Șevciuc și Ștanschi au plecat la odihnă în Europa și încă prin zona VIP. Iată aceasta e cea mai tare realizare. Și bănuiesc că tot pe această cale va ajunge și Rogozin la Tiraspol.
 • +8 (12)
  CBS-Axa și ziarul Panorama- voi pentru cine faceti sondaje, daca pentru usatii, merge.Bucurati-l si ziceti-i spasiba, ca va plateste.Rugati-va sa mai apara de acestea : cu bani si fara cap
 • +8 (12)
  da... sondajele sunt facute la gura sobei.
  Oare cit v-au platit sa scoateti asa rezultate?
  • +2 (2)
   Usor de aflat. Trebuie doar sa verificam, ce masina a vandut Usatii in ultimul timp.
 • 0 (6)
  Rogozin vine în Moldova la invitația lui Candu ( WWW jurnal.md)
  • +3 (3)
   Si uite-asa, Plahotzimea Disperatilor dupa inca un 0,00001 procent, din sminteala in sminteala, spre mizeria finala!
 • +2 (6)
  Sondaj platit, dare nimic cu realirarea!
 • +1 (7)
  Sondaj platit de catre Usatii) Toata lumea stie asta
  • -3 (3)
   Toata lumea stie ca Filat e cel mai mare corupt si contrabandist din MD! Dar Usatii e foarte real sa treaca.
   • +1 (1)
    ...spre locuri nu foarte indepartate.
  • 0 (4)
   cine e toata lumea, cei ce ling fundurile la pldm si alte partide corupte??? va-ti speriat de concurenta?
   • +3 (3)
    Concurenta? Voi faceti concurenta numai banditilor prin cluburi!
 • +3 (5)
  Asa trolilor ..faceti spuma .. vom vedea la alegeri !!
  • +3 (3)
   Deacord! Trolii isi fac jobul acum)
 • -3 (7)
  Numai inainte Usatii!!!
  mai multe voturi vom avea
 • 0 (4)
  Am spus demult ca Usatii poate deveni fenomen la aceste alegeri parlamentare la fel cum a fost Chirtoaca in 2007, cind nimeni nu lua in calcul ca un concurent real, dar pina la urma la dres pe manusa (Iordan).
  Eu ma uimesc citi sustinatori are Usatii in asa un timp scurt, cu cine nu iau vorba de alegeri toti isi manifeste dorinta de a-l vota, mai ales tineretul. Nu stiu daca acest sondaj e cel mai real, dar lui Usatii ii dau sanse bune pentru a trece pragul. Asteptam campania sa vedem cum se va manifesta.
  • +1 (1)
   Eu unul nu am vazut pana acum nici un adept adevarat de-al lui Usatii. Am vazut numai pupincuristi precum livia1, care vine pe Unimedia ca la servici numai cu Usatii in gura, si cativa insi care-o primit ei niste foloase de la Usatii si acum, vorba ceea, путают теплое с мягким. Cu Chirtoaca nici cumparat nu poate fi. Chirtoaca e om de treaba, specialist in drept international, scolit la Chisinau, Iasi, Bucuresti si Sorbona, in trecut coordonator de proiecte in Comitetul Helsinki pentru Drepturile Omului din Republica Moldova. Usatii cine e si de unde vine? Ce-a facut pana acum? E un nimeni si un nimic, putin peste 0, nu mai mult.
 • -5 (7)
  Comentariul a fost marcat ca spam. Afişează comentariul.
  În acest an de alegeri PSRM are multe şanse de a intra în parlament cu un procentaj foarte mare, deoarece aproximativ 60% din populatie sustin integrarea în Uniunea Vamală, iar PSRM e unicul partid politic care oficial promovează integrarea în UV. Succes mare la alegeri!
  • +1 (3)
   Ei fii serios, daca omul doreste in Uniunea vomala nu inseamna ca il vor vota pe dadon. Mai sunt selini, furmuzali, voronini, si altii de acest gen. Dadon se da in extreme, mai ca nu ar renunta la statalitate pt a vinde tara rusilor. Acelasi Renato e mult mai credibil, chiar daca are si el un iz prorusesc, dar cel putin declara ca nu vrea nici intr-o uniune, vrea o tara independenta in care sa ridice nivelul de trai a populatiei.
   • -2 (4)
    cine ti-a spus ca doreste in UV?
    • +2 (2)
     omul de rind, care doreste in UV nu il va vota numaidekit pe dadon, asta am avut in vedere. ;)
   • 0 (0)
    ce spui omule prostii nu este asa cum spuiu Dodon se da in extreme pentru a vinde tara rusilor el vrea sa arata lumii ca noi existam si ca poporul VREA ALTCEVA asaca poporul va alega doreste el in uniunea vamala sau nu asa ca nu vorbiti pentru dumneavostra adica nu vorbiti in numele tuturor
  • +2 (2)
   60%? De ce manipulezi cu cifre? Arata sondajul care zice acest lucru. Nu cred ca mai mult de 30% vor in uniune cu un stat agresor care nu respecta deloc integritatea teritoriala a vecinilor.
  • +1 (1)
   Da-mi si mie te rog un link al unei terte parti, unde sa fie scris ca 60% vor in UV. De unde veniti voi bre cu cifrele astea? Le scrieti singuri, stand pe buda? Ma-ndoiesc ca macar 20% din populatie ar sti care-i diferenta intre UV si Europa. S-apoi, in UV sunt Rusia, Belarus, Kazahstan si parc-am auzit ca-ar vrea si Kirgazstan si Egipt. Intrebare: noi ce treaba avem cu acesti aziati??? Plus la asta, nu avem hotare comune cu UV. Ce facem cu Ucraina? Sapam un tunel sub ea?
 • +1 (1)
  Sondaj la comanda PLDM. Indicatorii sint persoanle care au vorbit si "rezultatele" obtinute. E clar ca PCRM-ul va lua un scor mare, dar prea mic ca sarevina la guvernare. Partidele din coalitie PLDM si PD real la moment au ca acelasi procent care varinata in jurul cifrei de 10%. PL-ul, dat fiind ca sitn in opozitie, sitn avantajati.
  Cit despre Dodon si Renato chiar daca au multi bani sper ca moldovenii nu vor cadea in palsa lor si sa le acorde votul.
 • +2 (2)
  Mii interesant sa vad cum se vaicara acum spiridushii verzi ascunshi in vagauni care trollesc de la iesa fum :)))

  Sunt cetățean activ
 • 0 (0)
  Comentariul a fost șters de redacție.
 • -3 (5)
  Молдова никогда не была часть Европы и не будет ей!!! От Европы никаких плюсов нахрена она нужна? Мы за Молдову в Таможенном союзе!!!
  • -2 (2)
   Молдова никогда и не будет частью ЕС) Только идёт распил гос. бюджета на выделяемые ЕС деньги) У нас такая тенденция: Кто платит к тому мы и ближе, но народ не спрашивают куда он хочет

   Sunt cetățean activ
 • +1 (1)
  Comentariul a fost șters de redacție.
 • +2 (2)
  De unde asa sondaj prostesc ? mai sunt prosti care voteaza PCRM sau pe Omul "Mat" Renato ?
 • 0 (0)
  Prostii care voteza PCRM nu observa cum partidul se destrama. Liderul lor e batrin si nu gindeste adecvat, singur nu stie ce vrea, ba Europa ba Russia. Iar prostii care voteaza PLDM nu inteleg ca Europa nu are de gind sa ridice economia tarii noastre si nici macar sa ne primeasca!
 • +1 (1)
  Sondajele sunt ”supte” de undeva. Sunt la comanda celor cointeresati.
  O apreciere mai reala este numarul de participanti la diverse manifestatii.
  Si dondown si cu Cioronin iese destul de putina lume si, de regula, cea mai degradata.

×
Politic
 
Căutare
Login
Top taguri
Blogs.UNIMEDIA