Sondaj IMAS: PCRM -39%, PLDM - 12,6%, PD - 8,6%, PL - 7,5%

Criza politică din ultima jumătate de an a lovit cel mai tare în PLDM, PD și PL. În schimb, PCRM a avut de câștigat. Dacă duminica viitoare ar fi organizate alegeri parlamentare anticipate, comuniștii ar acumula cele mai multe voturi. PCRM ar acumula 39% din sufragii, următorul în topul preferințelor alegătorilor ar fi PLDM - 12,6% %, urmat de PD - 8,6 % și PL -7,5%. 

Cel puțin așa arată datele sondajului „Barometrul Socio-Politic”, realizat de Institutului de Marketing şi Sondaje IMAS-INC Chişinău, la comanda agenției de știri Info Prim Neo.
Sondaj IMAS: PCRM -39%, PLDM - 12,6%, PD - 8,6%, PL - 7,5%
Sondaj IMAS (Colaj: UNIMEDIA)

6.2% dintre respondenți au declarat că nu ar vota, iar 21.5% au declarat că nu știu cu cine ar vota. Potrivit directorului IMAS, Doru Petruți, la redistribuirea opțiunii indecișilor, cea mai mare parte a voturilor ar merge către Partidul Comuniștilor. 

Comparativ, în sondajul IMAS realizat în toamna anului trecut, comuniștii acumulau 24% din voturile alegătorilor, fiind urmat de Partidul Liberal Democrat cu 21%, Partidul Liberal - 8%, Partidul Democrat din Moldova - 8% (deciși + indeciși). 

UNIMEDIA precizează că sondajul a fost realizat în perioada 10-26 mai 2013, pe un eșantion reprezentativ de 1143 persoane, cu marja de eroare de  +/-3%.Pub

Cum ți s-a părut articolul?
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0

Pub