Sondaj IMAS: Încrederea în partidele democratice s-a prăbușit

Partidele din fosta Alianță Integrare Europeană au ieșit șifonate din recenta criza politică. Potrivit sondajului „Barometrul Socio-Politic”, Vladimir Voronin și Partidul Comuniștilor a avut cel mai mult a avut de câștigat de pe urma conflictelor din fosta alianță, transmite UNIMEDIA.

Partidele din fosta AIE au pierdut jumătatea din încrederea alegătorilor, în favoarea PCRM. Participanții l-a sondaj s-au arătat cel mai dezamăgiți de PLDM. În opinia lor, liberal-democrații sunt cei mai corupți.
Sondaj IMAS: Încrederea în partidele democratice s-a prăbușit
Liderii fostei AIE (Foto: UNIMEDIA/Igor Vrabie)

Fiecare din partidele din fosta AIE a avut de pierdut de pe urma crizei politice. Cel mai mult a a avut de suferit imaginea formațiunii conduse de Vlad Filat, pierderea încrederii constituind -12%. 46% din respondenți consideră că decizia liderului PLDM de a rupe Acordul AIE a fost una greșită.

Partidul Democrat a pierdut încrederea a 8% din intervievați, iar Partidul Liberal a scăzut cu 10% în același topul încrederii.Pe fundalul decepțiilor și dezamăgirilor față de partidele democratice, PCRM obține cea mai mare autoritate - 39%, fiind urmat de PLDM cu 22%, PD - 8% și PL - 4%.În rândul politicienilor, de cea mai mare încredere din partea populației se bucură Vladimir Voronin, care a reușit să obțină 12% în plus față de sondajul din toamna anului trecut. Vlad Filat a scăzut cu 15%, Marian Lupu cu 10%, Mihai Ghimpu cu 9%. Ce mai apreciat reprezentat al partidelor de dreapta este liberalul Dorin Chirtoacă - 36%.Astfel, potrivit intervievaților, anume PCRM-ul are capacitatea de a îmbunătăți situația din țară.


Precizăm că sondajul a fost realizat în perioada 10-26 mai, de Institutului de Marketing şi Sondaje IMAS-INC Chişinău, la comanda agenției de știri Info-Prim-Neo. Eșantionul este reprezentativ de 1443 de persoane, cu eroare maximă de +/-3%.

Pub

Cum ți s-a părut articolul?
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0

Pub