Sondaj: Cine sunt cei mai „corupți” și cei mai „cinstiți” din politicieni

De cea mai mare încredere din partea populației se bucură președintele PCRM, deputatul Vladimir Voronin, fiind urmat de prim-ministrul Vlad Filat, lider al PLDM. Topul încrederii este completat de președintele PL, deputatul Mihai Ghimpu, speakerul Marian Lupu, primarul Capitalei Dorin Chirtoacă, președintele țării, Nicolae Timofti, și prim-vicepreședintele Vlad Plahotniuc. Cel puțin așa arată din datele Centrului de Cercetare Sociologică din Moldova și Institutul Dezvoltării Economice și al Politicilor Europene, dat publicității astăzi, 5 februarie, transmite UNIMEDIA.
Sondaj: Cine sunt cei mai „corupți” și cei mai „cinstiți” din politicieni
(Foto: UNIMEDIA/ Centrul de Cercetare Sociologică)

Acestea sunt răspunsurile la întrebarea închisă „Câtă încredere aveți în următoarele personalități?”
De cealaltă parte, topul opus este condus de prim-vicepeședintele Parlamentului, Vlad Plahotniuc, liderul PSRM, deputatul Igor Dodon, și liderul PL, Mihai Ghimpu. Aceste răspunsuri au fost oferite la întrebarea deschisă: În care politician aveți cea mai mare încredere/cea mai mare neîncredere?Totodată, potrivit sondajului, cetățenii consideră că Vladimir Voronin este cel mai capabil să scoată țara din criza economică. În top 3 au intrat premierul Vlad Filat și primarul general al municipiului Chișinău, Dorin Chirtoacă.Întrebați cu ce personalitate politică asociază cuvântul „corupție”, intervievații au declarat Vladimir Voronin, Vlad Plahotniuc și Vlad Filat.Termenul de „om de afaceri” este asociat cu persoana lui Vlad Filat și Vlad Plahotniuc.

Pub

„Om cinstit” este consideratprimarul general al municipiului Chișinău, Dorin Chirtoacă, liderul PCRM, Vladimir Voronin, și președintele PL, Mihai Ghimpu.

Titlu de „gospodar” este atribuit primarului Dorin Chirtoacă, comunistului Vladimir Voronin și premierului Vlad Filat.UNIMEDIA precizează că sondajul a fost realizat în perioada 10-24 ianuarie pe un eșantion reprezentativ de 1100 persoane. Marja de eroare este de ± 3 %.

Cum ți s-a părut articolul?
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0

Pub