(sondaj CBS-AXA) Igor Dodon și Maia Sandu, cei mai agreați de cetățeni; Ce loc ocupă Vlad Plahotniuc în topul încrederii

Șeful statului, Igor Dodon, și liderul PAS, Maia Sandu, se bucură de cea mai mare încredere din partea cetățenilor Republicii Moldova. Cel puțin asta arată datele celui mai recent sondaj realizat de CBS-AXA.

Colaj: UNIMEDIA

Potrivit cercetării, șeful statului se bucură de încrederea a 23,5% dintre respondenți, iar Maia Sandu – 7,9%

3,3% dintre respondenți au declarat că au cea mai mare încredere în Pavel Filip, iar 2,9% - în Andrei Năstase. 1,2% dintre participanții la sondaj au declarat că au cea mai mare încredere în Renato Usatîi, iar 0,6%  - în Vladimir Voronin.

De asemenea, cu 0,6%, în topul încrederii în politicieni, s-a clasat și liderul PD, Vlad Plahotniuc. Acesta este urmat de colegul său de partid, Marian Lupu, cu 0,5 la sută. 

De menționat este faptul că peste 45 la sută dintre respondenți au declarat că nu au încredere în nicio personalitate politică. 

Cercetarea s-a efectuat pe un eșantion de 1164 de persoane din Republica Moldova, fără regiunea transnistreană și s-a efectuat în perioada 20-30 iunie 2017, având o marjă de eroare de 2,8%.  

(sondaj CBS-AXA) Igor Dodon și Maia Sandu, cei mai agreați de cetățeni; Ce loc ocupă Vlad Plahotniuc în topul încrederii

Pub

Raportează o eroare

Știm că nu suntem perfecți.

Dacă ai depistat o eroare în text, te rugăm să selectezi pasajul greșit, și să apeși CTRL+ENTER pentru a o expedia editorilor noștri.

Îți mulțumim că ne ajuți să fim mai buni.