Sondaj BOP: Internetul, a doua cea mai populară sursă de informare pentru moldoveni

Internetul este pe locul 2 în topul surselor de informare pentru moldoveni. Cel puțin așa arată ultimul Barometru de Opinie Publică, prezentat azi, 24 aprilie, la Chișinău. Potrivit studiului, 20% se informează din internet în primul rând, iar 15% în al doilea rând, informează UNIMEDIA (total: 35%).

Sondaj BOP: Internetul, a doua cea mai populară sursă de informare pentru moldoveni
Grafic (Foto: UNIMEDIA)

Cea mai importantă sursă de informare pentru moldoveni este în continuare televiziunea. Astfel, 85% din Moldoveni se informează de la TV în primul rând, iar 16% în al doilea rând. 

Radioul este situat pe poziția a treia la acest capitol. În clasament urmează ziarele, prietenii și vecinii, familia și zvonurile. 

Pub

Dacă în noiembrie internetul și radioul se aflau pe picior de egalitate, conform datelor BOP, în 2014 internetul a câștigat teren. Astfel procentul celor care au utilizat internetul ca sursă primară de informare a crescut de la 16% la 20%, în timp ce persoanele care utilizează internetul ca a doua sursă a rămas la același nivel ca în noiembrie 2013 - 16%.

Sondajul prezentat astăzi, 24 aprilie, este reprezentativ pentru populația adultă și are o marjă de eroare de +/-3%. Studiul a fost realizat în perioada 28 martie -13 aprilie, pe un eșantion de 1115 persoane.

Cum ți s-a părut articolul?
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0

Pub