ora: 09:31, 18 dec 2014 4233
Autor: Cristina Buzovschi

Socialiștii vor comisie parlamentară de anchetă


Socialiștii vor comisie parlamentară de anchetă
Igor Dodon, lider PSRM
Foto: UNIMEDIA/Igor Vrabie

Igor Dodon declară că noua guvernarea va încerca să lichideze Banca de Economii, Bancă Socială și Unibank pentru a ascunde delapidările din ultimii ani. Potrivit lui, fracțiunea socialiștilor va solicita insistent examinarea acestor subiecte în primele ședințe ale Parlamentului și va cere crearea unei comisii de anchetă cu participarea opoziției care să facă lumină în acest caz, transmite UNIMEDIA.

„Pentru a preîntâmpina și a nu admite o criză în lanț vor încerca să acopere găurile și să întoarcă banii deponenților din cadrul mijloacelor alocate de BNM cca 10-14 mlrd de lei (sursă emisie de lei sau schimbarea valutei din rezervă valutară (în acest caza BNM are putea să mențină cursul monedei naționale pentru ceva timp). Astfel Leancă&Co speră că se va da uitării extragerea ilegala (furtul) a cca 10 mlrd de lei din aceste bănci”, afirmă liderul PSRM.

Socialistul propune crearea unei comisii de anchetă cu participarea opoziției parlamentare care „să scoată la iveală toate schemele ilegale de sustragere a banilor, atragerea la răspunderea a persoanelor implicate în aceste scheme inclusiv membrii Guvernului, conducerea BNM, colaborarea cu organele de anchetă din UE, SUA și Federația Rusă pentru întoarcerea banilor în țara, naționalizarea acestor active la preț simbolic de 1 leu și crearea în bază lor a unei bănci puternice cu capital integral de stat”.

Menționăm că în septembrie curent BEM a depus o cerere la BNM pentru procurarea cotei de 100 % din capitalul social al B.C. „UNIBANK”. Inițial BNM a comunicat că tranzacţia nu ar presupune în sine fuziunea celor două bănci, urmând ca acestea să-și continue activitatea în mod separat. 
 
Peste aproximativ o lună, guvernatorul Băncii Naționale, Dorin Drăguțanu, declara că BNM nu mai examinează cererea Băncii de Economii privind achiziția Unibank, întrucât pachetul de documente ar fi incomplet. 
 
La sfârșitul lunii noiembrie Banca de Economii a intrat sub administrare specială a Băncii Naționale. Același lucru s-a întâmplat și la Banca Socială.  
 

Comentarii (
)

Login


Email:

Parola:Creează cont | Ai uitat parola?
Facebook Google Yahoo Mail.ru
 • +6 (8)
  Dodoane, uite pt chestia asta te felicit dacă este și sinceră, pentru că rolul opoziției este în principal să țină guvernarea în laț. Ocupă-te mai mult de lucrurile astea și nu cu dezbinarea țării și călătoriile frecvente la Moscova.
  • +2 (2)
   deacord! In comisia parlamentara trebuie numaidecat sa participe si opozitia ca de altfel nu mai vedem noi nici o dreptate
 • 0 (8)
  SOS! Urgent, o comisie competenta, care sa examineze toate matrapazlacariile gulgutelui Dodonbas, capusa guspita mosco-vita, oxiurul distructivi, spionul dovedit si caftanit la deputatie.
 • +4 (6)
  dondon, tie iti trebuie comisie psihiatrica.
  • 0 (8)
   Mega-prostovanul psiho-socialist are abonament, insa reuseste de fiecare data sa evadeze. Alienatii de teapa zdruncitatului Gugulica-DOWN nu se vindeca, fiindca nu-i lasa specialistii.
 • +3 (7)
  Opozitia trebuie sa tina la un control strict activitatea guvernantilor,sa-i divulge si sa dea peste miini cind ei fura.Asta-i regula de aur a democratiei,ea trebuie respectata.Atunci va fi regula in tara.Democratii poate nu furau Banca de economii si Aeroportul,daca opozitiea comunista isi indeplinea cinstit datoria.Dar ei inloc sa supravegheze activitatea frauduloasa a democratilor,faceau zgomot cu batutul butoaelor.Asta si le-a trebuit democratilor,ca cineva sa sustraga atentia populatiei de la problemele sociale,iar ei sa fure cit mai mult.
  • +1 (5)
   De acord 100%. Se pare ca de comun acord au creat o sperietoare (pericolul agresiunii rusesti si separatismului) pe fonul careia furturile epocale a guvernarii actuale pareau bomboane. Anume deaceea si nu avem arestati pentru referendumul gagauz, pentru spionaj si activitati subversive (renumita ANTIFA!): pentru ca din asta au avut de castigat toti smecherii din politica. Poate anume despre aceasta zamislire impotriva cetatenilor si a vrut sa ne spuna Butmalai.
 • +1 (1)
  UNUI DEPUTAT /DUPĂ EMINESCU/
  Nu spera şi nu ai teamă
  Că îţi vei sluji poporul,
  Când te cheamă ori te-ndeamnă,
  Tu pocneşte-l cu ...piciorul.
 • -1 (1)
  Nu-l agreez pe Dodon,dar aici bate unde stie ca va avea si sustinerea societatii civile,nu doar a simpatizantilor sai.Si unde este "de mancat o paine".
  Iar guvernantii ar trebui sa inteleaga ca mai devreme ori mai tarziu vor trebui sa dea socoteala pentru ilegalitatile si hotiile savarsite.Pe alta planeta nu vor pleca...
 • +1 (1)
  Aici are dreptate.
 • +1 (1)
  Numai ca nu e de dorit de a implica conducerea BNM din motive ca ea este patas in aceste afaceri.
 • 0 (0)

  INTERESANT, OARE A CITIT DODON CEEA CE SPUNEA BOSS-UL LUI, PUTIN, DESPRE "COLOANA A CINCEA" LA ULTIMA CONFERINTA DE PRESA?

×
Politic
 
Căutare
Login
Top taguri
Blogs.UNIMEDIA