ora: 11:12, 07 aug 2014 4073 22 Autor: Cristina Aramă

Socialiștii propun cinci soluții pentru agricultori


Socialiștii propun cinci soluții pentru agricultori
Foto: UNIMEDIA/ Igor Vrabie

Fermierii din nordul ţării protestează pe traseele naţionale. Protestatarii cer autorităţilor să intervină cu soluţii urgente, întrucât restricţiile impuse de Rusia îi afecteză financiar. Reprezentantul serviciului de presă din cadrul „Consiliului Fermierilor” spune că dacă autorităţile nu vor ieşi la dialog, astăzi aceştia se vor deplasa spre Chişinău. Premierul Iurie Leancă a anunţat că astăzi la Edineţ unde se va întâlni cu toţii fermierii din nordul ţării, notează UNIMEDIA.

În același timp, liderul PSRM, Igor Dodon a propus cinci soluții pentru a remedia problemele agricultorilor. De asemenea, Dodon îi îndeamnă și pe membrii coaliției de guvernare de a se implica activ fără ca să politizeze acest subiect. Declarații în acest sens au fost făcute în cadrul unei conferințe de presă, notează UNIMEDIA.

Cinci soluții pentru agricultori:

- Convocarea de urgență a sesiunii extraordinare a Parlamentului în decurs de 10 zile, adică pe data de 18-19 august.

- Aprobarea unui mecanism de subvenționare pentru producătorii de fructe din RM. Aceasta presupune alocarea din partea statului la fiecare kg de fructe a unei subvenții 2-4 lei pentru acele produse care vor fi prelucrate la fabricile de conserve și de prelucrare din RM.

- Alocarea subvențiilor pentru agricultori din contul reducerii substanțiale ale cheltuielilor administrative de întreținere a Parlamenului, Președinției și Guvernului, iar o parte să fie din conturile profiturilor substanțiale speculative pe care le-a obținut Banca Națională a Moldovei.

- Începând de astăzi, socialiștii vor organiza întrevederi în raioane cu fermierii și vor oferi toată consultanța necesară pentru a găsi soluție pentru fiecare caz concret.

- Denunțarea Acordului de Asociere cu UE.

„Nu vom politiza acest subiect. Am câteva sute de solicitări din teritoriu. Voi cei de la guvernare sunteți de vină. O să vă duceți în raioane și oamenii o să arunce cu „patlajele” și mere. Nu faceți „umnîi vid”, hadeți să rezolvăm problemele oamenilor. Nu vom politiza. Toate problemele agricultorilor sunt cauzate de acest Acord nenorcit care este semnat cu UE”, a conchis Dodon.

Comentarii (22)
 • +10 (10)
  Iar nemernicul asta vine cu solutii populiste de ochii lumii... Bai tantalaule, pune mana si mananca tu fructele si legumele care inclusiv cu ajutorul tau au fost interzise.
  • +5 (7)
   Dandonu o vociferat comenda lui Putler: "Denunțați Acordului de Asociere cu UE si va scoatem embargoul."
   • +4 (6)
    Ridicama eu Doamne,si fugarira toti cotropitorii de pe acest pamint sacru.
    S-a impinzit tara cu tradatori,lasi si mincinosi.
    Si hotul asta de Dodon, face numai rau tarii, am fost ocupati de rusi si nu odata, si iar ca mai inainte cu ajutorul unor indivizi ca asta,vor sa puna maina si piciorul din nou pe aceste pamint.
    Dar noi nu vom lasa capul jos, si sabia se va intoarce impotriva lor, Dumnezeu e cu noi, si ne va ajuta sa ne izbavim de cei rai,de vicleani...
    • +3 (3)
     Drept a scris pe blogul sau, zilele trecute, ministrul economiei Andrian Candu.
     Singurul care politizeaza acest subiect este insusi Dodon. Si-l politizeaza la maxim. El probabil si-a pregatiti discursul inca cu vreo saptamina in urma. Probabil chiar prietenii sai moscoviti i l-au scris.
     • +2 (2)
      Candu trebuia sa-i includa in acea lista de tradatori si pe Petrenco, si pe Tkaciuc. Acestea doi, in comun cu Dodon si Selin, cutreiera intreaga tara si duc lumea in eroare. Pacat doar de oameni care se lasa manipulati si cred in acesti mizerabili si tradatori de tara.
      • +2 (2)
       nu stiu cum voi, dar eu il credeam mai destept pe acest Dodon, dar el se pare ca s-a prostit cu totul die la banii pe care ii dau Kremlinul. Un manipulator care doreste sa distruga acest stat si caruia nu-i pasa de progres si de succesul RM.

       Sunt cetățean activ
       • 0 (0)
        Cum adica Dodon a creiat problema data si acum o face pa Maica Tereza si cauta solutii? Cita ipocrezie poate fi intr-un om. Oare miine ce mai inventeaza ? Poate ii sfatuieste pe rusi sa ne deporteze toti cetatenii nostri acasa si apoi iarasi vine cu ceva solutii? Oamenii intelepti rezolva probleme iar cei mai putin intelepti stiu numai cum sa le creieze. In cazul lui Dodon el numai creiaza.
  • +6 (8)
   5 solutii a lui Dodon:
   1. Embargou la vin
   2. Embargou la legume
   3. Embargou la fructe
   4. Embargou la carne
   5. Deportarile cetatnilor nostri.
   Bravo Dodon , asta ii altceva, esti bravo ai niste solutii trasnite, tara se mindreste cu tine, si pentru acest fapt eroic iti cumpara un bilet business klass direct pina la Moscova
 • +8 (8)
  Parazit. Cel care a ajutat la ruinare, acel si se da cu propunerile. Hotul striga: prinde hotul. Canalaia asta trebuie rastignita in fata ambasadei rusiei, sa vada ei ca nu suntem o gramada de oi cum cred ei!
 • +4 (4)
  Credeam ca Dodon e economist. Din astea 5 solutii nici una nu e logica din punct de vedere a economiei. Toata dau inapoi, nici una nu priveste in viitor. Populism de 2 bani. Interesant ce "subventii" ai primit "protestatarii" de la Dodon sa iasa azi in strada.
 • +4 (4)
  Primele 4 soluții e doar de umplutură. Nu mai știa cu ce ocazie să trântească și soluția 5. Turbă omul rău de tot.
 • +4 (4)
  A solicitat si consultat FR pentru pedepsirea RM si tot el vine acum cu "solutii"? Pai, asta nu ca ar avea doar tupeu nemarginit, ci este cretin de-a binelea, certat foatre rau nu doar cu ratiunea si logica ci si cu simtul omenesc.

  Sunt cetățean activ
  • +4 (4)
   Strategie tipic rusească - să creeze probleme apoi să vină cu soluții.
 • +4 (4)
  Acest GONDON (dodon) este cel mai mare tradator de neam.
  Cit despre sanctiunile Rusiei, embargoul l-au impus sub pretextul ca Moldova a semnat cu UE acordul de asociere incompatibil cu regim de comert al Uniunii Vamale. Dar cum ramine cu fructele din Tucia de la care Rusia vrea sa majoreze importul de fructe si legume pentru a acoperi deficitul, Turcia tot are acord de asociere cu UE. Cred ca Rusia nu trebuia sa impuna embargou, ci putea sa impuna taxe de import la produsele din RM daca se teme de un eventual reexport al produselor din UE sub marca celor din RM.
 • +4 (4)
  O esit iar putoarea sa ne invete cum sa traim, cum il tine pamintul? Nemernic ce esti. Mai dodon no sa-ti iasa nimic, degeaba te starui. Putoarea neamului, rusinea.
 • +4 (4)
  Solutii, "stimate" Dodon, intotdeauna se gasesc, iar de si va socotiti asa de destept, atunci trebuia sa nu venit cu un asa mesaj agresiv la dresa guvernarii, ca acordul de asociere cu UE nu are nicio treaba la mijloc. Mai multi economisti cu nume mare in lume, chiar si din Rusia, din UV, pe care atit o venerati, si pe care cu doi ani in urma o socoteati utopica, de nenumarate ori au spus ca Acordul de Asociere nu este indreptat impotriva Rusiei.
  "Stimate Dodon", plecati mai bine la Moscova si luati-va plicul cu bani bine-meritat. D-voastra v-ati facut datoria. Embargou este.
 • +3 (3)
  dodon aiureste ca intotdeauna.
  deja se lucreaza pentru a ameliora situatia si de a gasi solutii pozitive.
  chiar si saptamina trecuta Marian Lupu propunea o idee foarte buna ca femierii cu pierderi mari sa primeasca compensatii ca sa-si poate macar da creditele la institutiile bancare pe care le au.
 • +3 (3)
  Nemernicul a esit la rampa ,oare nu se va gasi nimeni sa nimiceasca acest tradator si afurisit

  Sunt cetățean activ
 • +3 (3)
  Prima soluție ar fi ca Dondon să nu ofere sfaturi rușilor ce embargouri să ne pună ca să fie mai dureroase.
 • +2 (2)
  Fratilor, intilniti-l in raioane cu "patlagele", faceti-l rosu precum si este. Parca noi n-am stiut ca rusii o sa ne vrea in genunchi?! Dar cit de greu nu ne va fi, va trebui sa rezistam, altfel raminem in continuare sub laba ursului.
  Si-apoi , sa fim seriosi, proprietarii de pamint din nordul tarii o duc cel mai rau????? Practic toti sint fosti presedinti de colhoz, brigadieri, care prin abuz de post si-au facut capitalul de start, paminturile cele mai bune, tehnica veche cum era, tot la ei a nimerit. Voronin in continuare, prin proiectul 2kr ia pus bine pe picoare. Azi ar trebui sa aiba cel putin alt comportament.
 • +1 (1)
  Acest hot de Dodon(doar a fugit cu tot cu mandatul de deputat)nu intelege ca din opozitie nu poate conduce!!!El de fapt nici in opozitie,dupa fuga de la comunisti,nu ar fi avut voie sa se afle!!Si-a tradat planul,el va plati si infiltra niste copcii mucosi(socialisti) pe la tara,sa arunce cu patlajele in viitori reprezentanti de guvern!!!E f.bun de zanzanii,exact ca si scandalurile pe care le-a iscat cu naivii aceia de asa zisi artisti!!Doar e criza(foame mare)si sint buni si banii tradatorului de Dodon!!!
 • +1 (1)
  Populism ieftin, dictat de proxenetul lui Dodon - Putin. Astea nu-s solutii. Nimic din ce-a propus mizeria aceasta de om nu are perspectiva pe termen lung. Multe tari, debarasandu-se de jugul URSS si Rusia, au trecut prin situatii dificile. Si tarile Baltice, si Polonia, acum Gruzia, Ucraina, Moldova. Dar nu avem de ales, pentru ca din doua variante - sa fii cainele lui Putin si sa fii om cu demnitate - trebuie sa alegem a doua!

Login


Email:

Parola:Creează cont | Ai uitat parola?
Facebook Google Yahoo Mail.ru

×
Politic
 
Căutare
Login
Top taguri
Blogs.UNIMEDIA