Socialiștii nu vor susține candidatura lui Leancă la funcția de premier

Socialiștii nu vor vota candidatura lui Iurie Leancă la funcția de prim-ministru al Republicii Moldova. Declarația a fost făcută pentru UNIMEDIA de către liderul PSRM, Igor Dodon.

 Socialiștii nu vor susține candidatura lui Leancă la funcția de premier
(Foto: UNIMEDIA/ Igor Vrabie)

„Socialiştii nu au motiv să nu fie consecventi și de această dată. Din aceste considerente nu au de gând să-l voteze pe Iurie Leancă la funcţia de prim-ministru. În primul rând, Leancă este un exponent important al ruşinoasei Alianţe pentru Integrare Europeană, ceea ce îl descalifică din start. În al doilea rând, Leancă se pricepe în treburi diplomatice, dar nu are habar cum să gestioneze treburile economice şi sociale interne”, a menționat Dodon. 

În context, sursa a reiterat că în prezent, Moldova are nevoie stringentă de dezvoltare internă economică şi socială, care poate fi realizată doar prin intermediul unui Guvern tehnocrat sau alegeri anticipate.

„Treburile externe trebuie să fie pe locul doi-trei. Trebuie să facem ordine la noi acasa, iar pentru aceasta e nevoie de un Guvern tehnocrat şi un premier tehnocrat. Dacă nu, atunci mai bine alegeri anticipate care să aducă o coaliţie de stânga social orientată la guvernare”, a conchis liderul PSRM.

PCRM nu va participa la negocieri şi nu îl va vota pe Leancă în fruntea Guvernului

PD nu crede într-un Guvern condus de Leancă. Candu: PLDM își face jocul său

UNIMEDIA amintește că ieri, 14 mai, PLDM l-a înaintat pe Iurie Leancă în calitate de candidat pentru funcția de prim-ministru al Republicii Moldova. Iar astăzi, 15 mai, președintele țării, Nicolae Timofti a semnat un decret prin care l-a desemnat oficial pe Iurie Leancă, candidat la funcția de premier.

Pub

Cum ți s-a părut articolul?
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0

Pub