Situația la frontieră: Câteva puncte vamale rămân în continuare închise, iar doi moldoveni au fost deportați din UE

Câteva puncte vamale rămân în contunuare închise, iar trei cetățeni moldoveni nu au avut acces de intrare în Uniunea Europeană, iar alți doi conaționali au fost deportați din UE.

De asemenea, angajații Poliţiei de Frontieră, pe parcursul a 24 de ore, au înregistrat mai multe acțiuni ilegale.

Situația la frontieră: Câteva puncte vamale rămân în continuare închise, iar doi moldoveni au fost deportați din UE
poză simbol (Foto: UNIMEDIA)

 patru persoane au încălcat regimul zonei de frontieră și cel al punctelor de trecere;
- o persoană a prezentat documente falsificate;
- doi cetăţeni străini au încălcat regimul de şedere pe teritoriul Republicii Moldova;
- 12 conducători auto au prezentat viniete nevalabile;
- șase persoane aflate în conflict cu legea au fost reținute, urmare a informațiilor parvenite de la organele de ocrotire a normelor de drept naționale.

Conform datelor statistice privind traversarea frontierei de stat, în punctele de trecere, atât pe sensul de intrare, cât şi pe cel de ieşire din ţară, fluxul de persoane a constituit 35 551 traversări, iar cel de mijloace de transport a atins o valoare de 7 003 traversări.

Pub

Din cauza condițiilor meteo nefavorabile, pentru punctul de trecere ”Vulcănești” sunt restricții de trafic pe drumurile care fac legătura cu punctul de trecere de pe teritoriul Ucrainei. La fel, rămân nefuncționale punctele de trecere de tip debarcader, ”Soroca”, ”Cosăuți” și ”Vasilcău”, pe motivul formării podurilor de gheață peste râul Nistru. În rest, toate punctele de trecere, situate atât la hotar cu România, cât și Ucraina, activează în regim normal.

În scopul susținerii participanților la traficul transfrontalier prin oferirea posibilității de a opta pentru un traseu cât mai puțin aglomerat, pe prima pagina a site-ului Poliţiei de Frontieră poate fi vizualizată o nouă aplicație „TRAFIC ONLINE”. Aplicația pune la dispoziție informații privind media timpilor de aşteptare în punctele de trecere a frontierei (rutier) pentru categoriile de mijloace de transport: autoturisme/autocare și camioane.

Cum ți s-a părut articolul?
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0

Pub